Komentáře

Zpět na článek

Piráti vyhrožují, že vypnou internet. Jsou to teroristi

54 komentářů

frostp
1. března 2012 • 08:06
ale je to vaše právo, demonstrovat svou nesoudnost a neschopnost analyzovat informace.
lpg73
29. února 2012 • 22:31
johohó,tady je další laskomina z diskuze na stránkách vašnosty Nováka:

http­://www­.nova­kovi­ny.e­u/ar­chiv/in­forma­tika-media/614-pirar-hacker-autorska-prava-megau­pload­s#com­ments

#2 j.a.n. 2012-02-08 16:35
Naprosto s Vámi souhlasím, že to co se děje kolem patentů je nemravné, viz třeba také farmaceutický průmysl a biotechnologie, kde si co nevidět patentují snad i DNA. Ale myslím, že o to pirátům nejde. Z velké části jsou něco na způsob digitálních cikánů: doteď kradli, protože to šlo - a když jim to chtějí znesnadnit, křičí o lidských právech. Ano, je to zneužitelné, ale právo na policejní domovní prohlídku je taky zneužitelné a konec konců i právo odsoudit někoho do vězení. Nejsem proti kontrole internetu, když tam bude platit normální demokratický zákon - už proto, že i moje články autoři webů kradou ve velkém, takže to co mě trvá hodiny a dny, oni mají za pár kliků. Hackerům jde právě jen o to beztrestně krást a jejich starost o lidská práva jim věřím asi stejně jako cikánům z Chánova. Tohle bohužel veřejnost pořád ještě nechce vidět (mj. i proto, že na internetu krade kdekdo) a díky pozitivní diskriminaci tuhle výstižnou paralelu ani nejde veřejně vyslovit.

Je neetické vynášet diagnózu,bez důkladného klinického vyšetření,ale tohle mi již začíná zavánět něčím ošklivě patologickým
pavel07
1. března 2012 • 08:17
No prostě má svoji představu, že to je takhle, připomíná mi to takový ty komunistický filmy, ve kterých byla nějaká scéna z prostředí bavící se mládeže, kde hrála "jako" moderní hudba, říkaly se tam "jako" cool hlášky a přitom to bylo totálně mimo-byla to představa šedesátiletýho režiséra o tom, jak se mladí baví. Tedy z principu totálně mimo, ale ten režisér byl přesvědčenej, že to je jako ze života a neviděl rozdíl.
sedlakjura
29. února 2012 • 22:10
je úžasná věc. Zvláště pro nás, kteří jsme v dětství komunikovali pomocí špagátu a dvou kelímků od lakrumáčků. Jako každý fenomén však - dobrý sluha, ale zlý pán. Někdy mám, hlavně z dnešních děcek, pocit, že svůj život prožívají hlavně v té virtuální realitě a snad by nám všem i prospělo, kdyby ho ti Anonycosi na nějaký čas vypli. Je mi proto jedno, co si o tom myslí pan Novák, Doležal, nebo kdokoli jiný.
Co mne však docela děsí, jsou některé nenávistné reakce, hlavně mladších diskutérů, z kterých vyplývá, že "stařík" je vlastně nadávka a vyšší věk pak nějaká hnusná úchylka, nebo ošklivá nemoc.
rootless.rooter
29. února 2012 • 17:09
"Nováku, jsi jen ovce systému"
versus
"Nejsem hacker, ale jsem Anonymous"
tak to je teda gol :]]

'clen' Anonymous = 'vovce' - len z ineho stada,ale stale ovecka.

krasne to vystiho Cole Stryker:
'Anonymous is a handful of geniuses surrounded by a legion of idiots'

jj,spustit LOIC a tvarit sa pri tom ako haxxor,to je uz len panecku 'skill'
wingover
3. března 2012 • 00:41
I na mě se dá najít spoustu chyb.. A i zesměšnit se dá cokoli.. ale jinak sem rád, že se zbytkem souhlasíš..
eulallie
29. února 2012 • 16:17
Slušnej myšlenkovej průjem, pán má očividně bláto v kalhotech. Navíc se svůj strach snaží přenýst na čtenáře a ta halda cizich slov, kterým stejne rozumí každej druhej..... Úroveň Reflexu jde rok od roku do kytek.... Víc takovych pisálků a můžete to zavřít.!!
cypakus
29. února 2012 • 13:46
Jen to synci na pár dnů vypněte, ať máme čas a klid si trochu popřemýšlet, všem by to jen prospělo. Když odboráři vypnuli v Praze veřejnou dopravu, taky si to lidi nakonec pochvalovali. Ale počkejte prosím na opravdické jaro, ať se dá jít ven.
enemabagjones
29. února 2012 • 09:05
I když dlouholetým pisatelem debilit je jistý J.X.D., nyní mu zdatně sekunduje jistý J.A.N.
sendyman
29. února 2012 • 06:48
ani nevím, jestli jste mě víc vyděsil, nebo pobavil. Vy si snad představujete, ze Anonymous mají někde barák, u vchodu sedí recepční a v nejvyšším patře sedí nějakej President. A právě zřídili zvláštní expertní komisi (pro kterou shánějí další budovu), a ta se bude zabývat vypnutím internetu. Vzpamatujte se, čéče!
Ani bych se nedivil, kdybyste je tímto blábolem vytočil tak, že by nějaká "jejich komise" na pár dní "vypnula" onlajn Reflexu.
A možná by to bylo dobře.