Zprávy

Zpět na článek

Zabíjíme se zbytečně! Šli jsme po stopách šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha

14 komentářů

eduardos
22. února 2012 • 17:03
Naše česká kuchyně typu Jana Podaná mě nepřekvapí ... Jen mě překvapilo,že v tý Lučině nebyly
hrušky v medu nebo kousek ananasu apod..
Hospody co si pozvou Pohlreicha chápu jako potenciální sebevrahy nebo provazochodce mezi
panelákama,ovšem - bez jištění.. Je jasný,že jim tam vlítne a maj po úsměvu.. já se teda u bedny
zasměju,protože jeho některý frky by se měli vyfrézovat na dřevěný futro toho podniku..
Chci jen pochválit autora Reflexu - Pane,obdivujeme vás , jste absolutní špička a vaše novinářské řemeslo přesně sedí a odpovídá médiu,kde působíte...A pokud vás pak osloví socani,tak jsou jak hurvínci lezoucí na Anapurnu... v těch škrpálech nalakovanejch
to klouže... a tajtrdlíci si daj zase na hubu tou svojí trdlo- aktivitou ..
bigmogul
22. února 2012 • 20:42
Holče? Vy osobně?
josefsvejk
22. února 2012 • 11:02
ktery chce vseho hodne a "hlavne at je to levny, mamo" si ani nic jineho, nez hospodske, ktere "bavi varit" jako pani, proto delala z konvenience a mrazenek. Plus dalsi eskamotery, kteri slyseli "ze to sype". Spatne placeny personal neni z oboru, ale nejaci vysokoskolaci humanitnich oboru, kterych je 10 000x vic, nez je potreba a nestesti je dokonano.
muhlhaus
22. února 2012 • 08:17
P. Holec tak zbožňuje svého miláška, že si asi neuvědomuje, že ten jeho pořad je zčásti spíš jen prostředek k pobavení diváků. Nebo si myslí, že v nějaké hospodě, kam si pozvou Pohlreicha, neví, že by mělo být v kuchyni aspoň trochu uklizeno a v ledničce neměly být prošlé a zkažené potraviny? A jestli se zabíjíme zbytečně, tak proto, že žerem maso a že se přejídáme. Ne kvůli tomu, že vaříme podle Babici a ne podle Pohlreicha (přičemž ten druhý nám spíš předvedl svoje vulgarity než svoje schopnosti - nebo snad k němu chodí p. H. na obědy?)
jiri4
22. února 2012 • 08:51
Nesouhlasím s Vámi. Asi patříte k té většině, které chutná ono Ďábelské masíčko nebo Kapsa s lučinou. Restaurace podle Babici by v západní Evropě asi rychle zkrachovala - ale u nás prosperuje. Jenže většina Čechů si myslí, že jinde v Evropě jsou hlupáci a my víme nejlépe, co je dobrého. S takovým přístupem se u nás jídlo opravdu nezlepší. Nicméně děkuji Reflexu, že se o nápravu aspoň trochu pokouší.
muhlhaus
22. února 2012 • 09:48
Já tomuhle nadávání na Babicu příliš nerozumím. Mě osobně je ukradenej a ani podle něj nevařím, ale jeho pořad je jeden z řady kuchařských pořadů typu Kluci v akci apod., který má inspirovat, aby lidi nevařili a nejedli furt to samý. Přece nejde o to, jestli umí vařit líp nebo hůř než někdo jiný. Předvedl už stovky receptů a přece nemůžete říct, že všechno jsou blafy! Kéž by se většina hospod inspirovala aspoň tím Babicou a nenabízela furt to samý. Nedávno jsem ovšem byl na nějaký vesnický zábavě a tam se nabízely klobásy a´la Babica - nebyl to sice žádný zázrak, ale určitě byly lepší a hlavně jiné než běžně nabízené klobásy. Takže to je určitě pozitivní. A co se týče západní Evropy, tam to asi taky nebude takový zázrak, když tam dokáží tak prosperovat mekáče s těma svýma hnusnýma hambáčema.
jiri4
22. února 2012 • 10:20
Mekáče bohužel prosperují všude. Ale v běžných restauracích s regionálními jídly vidíte ten rozdíl. Mimochodem - před pár lety jsem byl v Moskvě, a kromě těch gamburgerů tam mají i fastfoodový řetězec s typickými ruskými bliny a pohankou. U nás žádný český fastfood není!
samael
22. února 2012 • 11:04
Klidně bych se vsadil,že je Pohlreich daleko schopnější člověk než nějaký muhlhaus.
pismenacislice
22. února 2012 • 13:28
Podívejte se na to jinak. Ti hospodští vědí, že budou v televizi - a stejně mají bordel v kuchyni, stejně stejně mají plné mrazáky polotovarů a chemie, protože neumění připravit ani blbé knedlíky. To si potom člověk říká, jak to vypadá v ostatních hospodách. Jestli jdou ho hospody na jídlo, tak rozhodně nechci žrát nějaké chemické prasárny a ohřívané polotovary - to bych si levněji dokázal připravit sám doma. A Babica? Co na to říct? To je diletant, který tvrdí divákům, že je úplně jedno, jaké suroviny použijete. Když chci nějaké jídlo, tak chci to jídlo - a ne, aby mi nějaký Babicův follower naservíroval něco, co tím jídlem nemá téměř nic společného.
muhlhaus
22. února 2012 • 14:34
Myslel jsem to tak, že tvůrci pořadu asi schválně řeknou těm hospodským, ať si tam nechají ten bordel a mrazáky s kdovíčím - aby se mohla hlavní hvězda co nejvíc šklebit a prskat, tj. aby byla sranda a sledovanost. Takže tak trochu pochybuju o autencitě pořadu (nejen tohoto). Co se týče Babici, fakt nejsem jeho obhájce, ale když mám doma kilo citronů, tak je nepůjdu vyhodit a nepoběžím pro limetky jen proto, že jsou do daného jídla o trochu lepší. Osobně spíš preferuju improvizaci než nějaké striktní předpisy kuchařského "poloboha".