Zprávy

Zpět na článek

Marný boj bradavek s Facebookem

13 komentářů

mufoto
1. března 2012 • 16:57
Jiný kraj, jiný mrav, ale pokud má být facebook globální sociální síť, tak nevím proč by se měl řídit pouze omezenému puritánskému pohledu na akty američanů s jejich pokryteckými zákony.
myschak
23. února 2012 • 12:54
http­://fej­spuk­.blog­spot­.com/
babyweb
21. února 2012 • 15:01
"Proti pravidlům Facebooku se bouřil server Babycafe, který uspořádal společné focení 40 kojících maminek v čele se Sárou Saudkovou." - nikoli server Babycafe, ale Babyweb.cz, a šlo o celkem 68 maminek: http­://www­.baby­web.cz­/Clan­ky/a27­23-TAK-TO-JE-ONA-Originalni-hromadna-fotografie-kojicich-maminek-od-Sary-Saudkove.aspx Nechtělo by to opravu v článku?
pavel.pablo
21. února 2012 • 12:33
fotí akty, a tak jednou hodil na youtube video z nějakého fotografického workshopu, samozřejmě mu ho smazali, i když reportáž z té samé akce odvysílala televize!
filiprx
21. února 2012 • 12:32
tak jí nepoužívám. Ať si fejsbůk smaže co chce, nebo on už je teď taky všech a všichni dohromady určují pravidla co tam smí být a co ne?! Komu to vadí ať si udělá vlastní sociální siť na fotky s ko...prsama, brdavkama, kuříma vokama nebo co já vím s čím. Starosti lidí, které to může rozčílit bych fakt chtěl mít.
mysh.82
21. února 2012 • 21:35
Jenže, jak v textu píšou, není to v tomto případě tak jednoduché. Uživatelů Facebooku jsou stovky milionů, takže tato firma má obrovské možnosti šířit svoje názory nebo názory jiných, a to například tím, komu dovolí, aby se projevil (něco napsal nebo právě zveřejnil fotky), a komu ne. A když bude tabuizovat třeba to kojení, tak se teoreticky může stát, že si miliony mladých lidí pomyslí - "fotek kojících ubývá, už to asi není in" nebo "asi není úplně v pořádku kojit, když to i Facebook zakazuje". Je to hodně bizarní příklad, ale je to jen náznak. Jen si vemte, jaký ohlas měl planking - zábava, kdy se někdo někam položí jako prkno a vyfotí se. K tomu přispěl i Facebook. A nakonec to pár blbců odneslo i zdravím. A přitom taková blbost, že
Je pravda, jak říkáte, že si Facebook může dělat, co chce (v uvozovkách). Mnohem horší je například, že vaše informace, fotky atd., které na Facebook dáte, pak může firma použít pro svoje účely.
pismenacislice
21. února 2012 • 10:30
Ty smazané kojící děti jednou cenzorovi Facebooku poděkují. Alespoň já nechápu, proč rodiče dělají svým dětem to, že jejich dětské fotky umístí na internet, kde zůstanou už navěky. Asi aby si budoucí spolužáci a budoucí kolegové vždy mohli prohlédnout nějaké jeho trapné fotky z dětství.
cypakus
21. února 2012 • 11:25
Děti nekojí, děti jsou kojené. A nevím, co je na kojení trapného. My naše děti nevystavujeme, ale pokud někdo chce...
pismenacislice
21. února 2012 • 11:38
Já jsem spíš chtěl napsat: "kojící se", ale nějak mi vypadlo "se".

A kojení jistě není trapné. Ale ten kojenec jednou vyroste do podoby puberťáka - a 12 let starý týpek rozhodně nebude rád, že na internetu existuje nějaká veřejně přístupná složka jeho dětských fotek, která tam bude už navždy.
muhlhaus
21. února 2012 • 09:58
Ono je směšné nejen to, že zrovna na internetu(!) se některé stránky snaží tvářit strašně puritánsky. Ale až patologicky působí to zděšení, když např. nějaké celebritě vykoukne v živém přenosu ("nedopatřením") bradavka. To i v komunistickém ČSSR se objevila občas nějaká ta bradavka dokonce i v pohádce pro děti. (Další věcí je dětská nahota - nedivil bych se, kdyby někoho po zveřejnění fotek svých malých dětiček u domácího bazénu na netu přišli zatknout pro výrobu a šíření dětského porna).