Zprávy

Zpět na článek

Miloš Forman slaví 80. narozeniny. Vyberte jeho nejlepší film

4 komentářů

josef.novotny
18. února 2012 • 19:35
Hlavne zdravicka ...
Malokdo dokazal v zahranici to co on.... jeho zivot je vubec roman ! Taky ho chteli v Hollywoodu zfilmovat ! A k tem kecum zde - manzelku i s detma nechal prevezt do Francie hned den po okupaci Rusakama, ze se rozhodla vratit a dalsi jejich pribeh bych si vubec netroufal hodnotit !
Urcite to, jakej ma vztah se starsimi syny ukazuje, ze to je uplne jinak.
Jedina vec mne a jiste dnes i samotneho Formana mrzi - kdyz mel od mladi velkeho pritele Vaclava Havla, tak kdyz zde tocil Amadea slibil bolsevikum, ze se s nim ani s nikym z disentu nesetka... Havel zrovna prozival hodne hnusny obdobi a starej pritel s doutnikem tocil velkofilm za rohem od jeho bytu a delal ze neexistuje !!!! Pul roku ! Ale to jsou umelci, posedli vice svym dilem, jak nejakou moralkou ... Jiste si to vyrikali ....
zdepa
18. února 2012 • 16:29
Nějak mi chybí pohled na jeho podraz vůči první rodině, kdy vzal roha a nechal zde manželku a dvě malé děti!!! Pohledy na člověka nemají být zkreslené, ale kompletní. Ať si může každý udělat obrázek jaký byl skutečně. Být jeho synem, nikdy bych ho už nevzal na vědomí. Ještě si dědeček stačil na stará kolena vyrobit vlastní vnoučata. Už si moc neužijí. Je to hodně sobecké chování od samého začátku. Přehnané hodnocení umělce a nulové hodnocení člověka. Škoda.
parketka
18. února 2012 • 16:50
Proč jednostranné? Je to hodnocení umělce a jeho díla a ne otce a manžela. A co je vlastně komu do toho...
cernysvetlo
18. února 2012 • 17:34
A z jakého titulu hodnotíte jeho vztah k první ženě? Žil jstei s nimi? Pokud vím, tak paní Věra odjet nechtěla a Forman se o své syny postaral i z Ameriky. To se to pomlouvá, když nikdo neví, kdo za hulváta se vydává za zdepa.