Komentáře

Zpět na článek

Česká kvalita? Dopřejte si to nejhorší!

64 komentářů

blue_coffee
29. února 2012 • 15:05
Mně je úplně jedno, kdo to vyrobil, preferuji jednoznačně kvalitu. Takže většinou holt nekupuju české věci. Češi to ještě pořád dost šidí. Kostelecké uzeniny jsou skvělý příklad. Ty bych nejedla ani zadarmo.
panna
29. února 2012 • 11:38
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Chauif
28. února 2012 • 06:57
To nemá co společného s komunisty. To je jen absolutní neschopnost lidí odevzdávat kvalitní práci. Tak jak někdo udělá nechutný párek, někdo jiný zas udělá spatný rozsudek, nebo zabije člověka v nemocnici (což eufemisticky nazývá léčbou).
Víte, všichni nadáváme na všechno kolem, ale přiznejme si, že mnohdy děláme to samé: flinkáme svou práci, a všechno nám trvá dlouho s odůvodněním, že pracujeme do výše svého platu. A myslíte, že by to někomu v Německu prošlo? Já myslím, že ne!
panna
29. února 2012 • 11:41
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
abralex10
22. února 2012 • 01:16
Je to hrozn e smutny,ale vubec nechapu,jak cesi mohou vyjit:-s vypla­tami(­najem­,pojis­teni,­domac­nost,d­eti-K tomu,stale masirovani,jak musi vypadat dobre,platit dane jako hrom,ktere pak pripadnou z jedne strany spatnym politikum,z druhe strany cikanum.Ziji v nemecku,najem v bytech zde,napr.Heilbronnu je cca 400 Eur za uz slusny byt,­chle­ba,mle­ko,za­klad­ni potraviny,jsou zde levnejsi nez v cechach,o benzinu ani nemluvim.Pak,kdyz prijedu za maminkou,nakoupim a uvarim pro rodinu-Kola -origos-je hnusna,varena sunka ma ze sunky jen jmeno,proste,je mi lito,ale suroviny stejne drahe a nekvalitni,jsem kucharka a i v ramci uspor se sefem uvarime jidla,ze mame denne plno,a presto salat je salatem,parek je z masa,pecene je kvalitni.Co si dovoluji prohlasit prodejci potravin v cechach,pak prelepit datum konzumace a to jeste za nehorazny peniz­...Sm­utne­.Nemam k tomu co dodat,verim,ze i ti Rekove po vsech tech uspornych baliccich maji a budou mit lepsi zivot.
shannow3
21. února 2012 • 13:03
Vážení spoluobčané, je úplně jedno jaké výrobky zde v Českých hypermarketech či marketech kupujete. Všechny jsou naprosto předražené, kvalita nevalná a je úplně jedno zda se jedná o výrobky domácí či zahraniční produkce. Je známo, že zahraniční výrobci i větších značek sem na ,,východ´´ dodávají nižší kvalitu než do své země. Zkuste jen tak cvičně vyjet na nákup do hypermarketu v Německu nakupte a následně nakupte to samé zde v Čechách v tom samém řetězci. Dojdete k překvapivému zjištění, nejenže je nákup v Německu o hodně levnější, ale výrobky (potraviny) jsou o hodně kvalitnější.
Jak dlouho si toto ještě necháme líbit, jak dlouho se necháme nadnárodními společnostmi šidit ???
Možná je načase přestat nakupovat v řetězcích, kupovat zboží v menších prodejnách či na trzích kde bývá kvalita mnohem lepší.
Začněme podporovat malé České firmy, jinou cestu nevidím......
Možná tlačit na vládu aby tyto firmy podporovala a řetězce naopak znevýhodňovala....
Pak už snad jedině opět vyjít do ulic a jako za Českého krále Karla IV. nepoctivce vykoupat ve Vltavě
Myslím, že v tomto duchu by jste měli psát páni redaktoři a jít poněkud do hloubky a zajímat se i proč je vlastně Česká kvalita tak nízká. Jinak mi přijdete poněkud nízcí i vy.
abralex10
22. února 2012 • 01:16
mas pravdu pravdouci.
jurnicek
23. února 2012 • 16:48
No jo shannow3, ale to píšete o PŮVODU. Česká KVALITA není označení národnosti firmy (má vůbec firma národnost? Aha! tak daňové domény - to jo!), ale KVALITY. českou kvalitu zřejmě umí i zahraniční firmy, jak nás přesvědčuje Penny Market:
http­://e­kono­mika­.idnes­.cz/pen­ny-market-znovu-klame-za-ceske-oznacil-desitky-vyrobku-z-ciziny-1fy-/eko­akci­e.as­px?c=A­120222­_09160­8_eko­akci­e_spi
panna
20. února 2012 • 07:05
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
zz.kiwi.65
17. února 2012 • 18:02
Za minulého režimu existovaly na veškeré výrobky státní normy,když šel občan na nákup tak
věděl co chce koupit a co nakoupí.Po rádoby sametové revoluci se všechno zrušilo,normy jak má co
vypadat a chutnat neexistují,jíme tady takový hnus že by s tím nikde ve světě nekrmili ani prasata
ale všechno ovládá neviditelná ruka trhu,jak kdysi jako jiné lži povídal soudruh Klaus.Jak za pět let doženeme Rakousko a za dalších pět let doženeme Německo,a koho jsme za ty roky dohnali?
Stydím se za to že jsem Čech a kdyby bylo kam utéct tak už tady nejsem.