Komentáře

Zpět na článek

Komunistický omyl digitálních Jánošíků

71 komentářů

shin
11. února 2012 • 21:36
1) Pojmu "establishment" zajisté každý rozumí, že?
2) Megaupload asi nebude ten Váš Megauploads, o kterém píšete, není-liž pravda?
3) "Útoky počítačových pirátů" - Myslíte "nespokojených občanů", pokud se nepletu.
4) Nebojte, "chytře" zníte i bez slov, jako je kupříkladu "proletariát".
5) Vy asi neděláte moc velké rozdíly mezi pojmy "autorské právo" a "patenty". A nevidíte je ani v jejich ochraně, nu?
6) Autorská práva sic nějakým feudálním přežitkem nejsou, nicméně jejich pojetí se mi jím zdá. A hups... Právě jsem se asi stal "radikálním počítačovým pirátem".
7) O potřebných investicích se s Vámi hádat nechci, když myslíte, že základním prvkem kvality díla, ať již hmotného, či nehmotného, jsou peníze. Já vím, nenapsal jste to, nicméně já si to z Vašeho textu odvodil, když zanedbáváte různé ne až tak drahé projekty, též laděné k tématu duševního díla a vlastnictví.
8) Vážně si neuvědomujete ten zásadní fakt, odlišující krádež, jakožto amorální a ilegální činnost, a nezákonné kopírování a sdílení, jakožto amorální a ilegální činnost? Ups... Zas jsem se přiřadil k počítačovým pirátům. Ale což, již jím přeci jsem.
Jestliže je každá kopie ukradena, tak každý nový vlastník kopie okradl již současné vlastníky kopií, kteří okradli pouze autora. Alespoň uvažujeme-li dle logiky. A co je vlastně pak pojem krást? Jelikož při kopírování nevzniká žádná očividná ztráta (páč zloděj by si ono auto beztak nemusel koupit, ba si troufám tvrdit, že nekoupil), bude muset být pojítkem s krádeží nabytí majetku bez zaplacení. Minimálně majetku, ze kterého by se mohly, ale nemusely vytřískat prachy.Ale já si myslel, že krádež je čin odcizení, nikoli nabytí.
9) Z něčeho žít? Píšete, jako by tvůrci co do huby neměli! Jestliže mi v dnešní době není nikdo schopen nabídnout záruku na kvalitní dílo za kvalitní cenu, přičemž pracovních míst též není přebytek, jak myslíte, že se zachovám?
shin
11. února 2012 • 22:03
Ono kdyby na sobě nenechali autoři parazitovat bezvýznamné organizace jako OSA a spojili se k vytvoření globálního tržního prostředku též by ušetřili a určitě by si zvýšili prodejnost. Proč? Jsem fanouškem japonské tvorby, tak vím dobře, jak nemožné je sehnat v Česku právě tuto tvorbu, pokud nejde o profláknutý, nezajímavý mainstream. A teď - jaké jsou mně známé, nejlépe česky lokalizované, stránky s takovýmto obsahem, kde bych jej hezky pohromadě nalezl a k tomu za ten již zmiňovaný rozumný peníz?
10) "Komunita hackerských husitů" má znamenat "Anonymous"? Či nechápu, na jaké hackerské husity narážíte.
11) Když jste již zmínil onoho Avatara: Co je tak dokonalého na modrých příšerkách z vesmíru, pokud se mi nezamlouvá, co ony modré příšerky dělají? Mně osobně přišla myšlenka dost chabá, na popularitu onoho filmu, a ani sebelepší efekty a netřesoucí se kamera mne nezaujala.
12) Hledáte-li za věcí cokoli, vždy to najdete. To je konec konců jeden ze základů ideologie. Nehledě na to, že Vy sám do tohoto článku až nechutně zanášíte onen komunismus.
13) Vaše jednostrannost je až nechutná. Vaše subjektivní škatulkování, nepodložené fakty... Ti "počítačoví piráti dokázali říci, proč lidé na internetu z principu nekradou. Ale jak vy jste naopak podložil, že kradou? A jak jste podložil vlastně cokoliv ze svého článku?
sendyman
8. února 2012 • 21:44
Právě zhlédnutá reklama na výrobekjakési nadnárodní firmy:
"Cítím se nafouklá, ale to je přece normální, no ne?"
Odpověď "Bla bla", plus výrobek tý firmy.
Moje odpověď - chlapi, nepumpuje ty svý ženký tolik! A když, tak navostro. Kdo se o nás staříky postará?
sendyman
8. února 2012 • 21:27
jste si odpověděl sám, pane Nováku:
"...a popravdě řečeno, není se co divit, protože chování některých velkých držitelů autorských práv opravdu často připomíná nenažrané feudály koledující si o převýchovu za pomoci vidlí a kos."
brmbrk
8. února 2012 • 17:03
Vážení, čtu vás dvacet let a kousek- a těch prvních dvacet jste opravdu hráli fai play a různost názorů byla super, nic nikdy nepřešlo do extrému. Ne tak poslední rok. Prostor k diskusi patří všem , ale je čím dál, tím víc zaplněn příspěvky bolševických individuí (jako je např. Cartouche 66 v této diskusi) Vadí mi, že zde zcela beztrestně a veřejně vyhrožují zabíjením lidí navíc za propagace komunismu. Pokud vím, tohle všechno je v ČR protizákonné a z šíření jakékoliv nenávisti také. Proto vydavetele mého oblíbeného týdeníku Reflex žádám , aby proti takovéto praxi zakročil, Policii ČR, kde existuje příslušný útvar pro potírání extrémismu informoval alespoň o těch věcech, kde extrémisté prokazatelně použili diskusi v článcích Reflexu pro šíření svých zvrácených ideologií a výhružek. Pro ty, kteří už dnes zapoměli, nebo je to rodiče ještě nestihli naučit bych zanechal trvale patnou informaci: S V O B O D A (co svět světem stál ) je součástí mince jen o dvou stranách stejně velkých. Pro některé diskutující píši raději p o m a l u druhá strana té mince se jmenuje O D P O V Ě D N O S T.
placirkabodlo
9. února 2012 • 01:03
bez to rict grebenickovi do parlamentu ty piiiiico a neprud tady ***
cartouche66
9. února 2012 • 07:48
Nejedná se o žádné "zabíjení lidí", ale pouze zaslouženou popravu loutek anti-lidí!K té dojde tak jako tak, světáč bez stamilionů obětí není reálný, to každý kdo není totální kretn musí dobře tušit. A nevyhnutelnost světáče zas plyne z neřešitelnosti rozporu mezi růstem produktivity práce v důsledku vědecko-technického rozvoje a stávajícími výrobními vztahy, tady soukro­moka­pita­listic­ké produkci maximálního zisku, kde lidské potřeby jsou pouze vedlejším produktem, pokud vůbec! O svobodě a odpovědnosti si v podmínkách diktatruy směnné hodnoty, kdy kapitál se stal jediným skutečným subjektem naší reality můžeš tak leda nechat zdát, hochu, či prostřednictvím pohádek meainstreamových médií o těchto pohádkách kázat dětem na školách. Stejnak ti to ve výsledku bude *** platný a je velmi pravděpodobný, že tě nakonec nějaý z těch harantů podřízne na ulici rybičkou pro pár pětek na drogu ...
pavel07
8. února 2012 • 09:20
Abych sem zanesl trošku jiného větru a přerušil na chvíli tu maniakální jízdu, posílám odkaz na velmi zajímavý článek: http­://pct­unin­g.ty­den.cz­/har­dware/­multi­media-zvuk-tv/23165-50-stran-pravnictiny-lidsky-rozebirame-smlouvu-acta
speedy.hvr
10. února 2012 • 07:52
Ano chtěl sem to sem postnout bez histerie a věcně bohužel tohle už Reflex neumí....
cartouche66
8. února 2012 • 08:07
V reakcích některých hochů je znát zmatenost a tendenčnost, projevující se nízkou prozíravostí a neschopností dohlédnout za horizont součsných, historicky podmíněných a předvídaných událostí. Ačkoli jsou jistě schopni velké tvořivosti, stát, šéfové a jejich média je nakrmila zobézňující, hnijící a kanibalskou stravou hesel "spravedlivé denní práce a spravedlivé denní mzdy", "normálního rodinného života" a "konzumuj nebo zemři", jejichž vymyšlené hodnoty skrývají skutečnou obscénnost života, ve kterém ve skutečnosti strádáme všichni. I navzdory tomu ale vidíme, že jsme skutečně sériová kuřata, předurčená pouze k tomu stát se zlatými McNuggets. Ale my revolucionáři vímeí, že máme sílu prorazit tuto skořápku ve které nás uzavírají a řídí v kaýdém okamžiku našich životů.V současnosti je způsob, jímž žijeme, diktován způsobem, jakým je organizována kapitalistická společnost. Technologie, které nám jsou dostupné, ať už se jedná o auto, internet, nebo mikrovlnku, se vyvinuly, aby vyhovovaly existujícímu pořádku. Mnoho lidí je nuceno, ať už chtějí nebo nechtějí, jezdit do práce, užívat elektronickou poštu nebo vařit jídlo tak rychle, jak je jen možné. To, jestli si skutečně užíváme řízení, žvanění na internetu nebo pojídání mikrovlnné ovesné kaše je vedlejší. Jsou možnosti, u kterých není možné, že by se nás mohly týkat. V budoucí společnosti by naše představivost nebyla zatěžována pracovní morálkou, stresem nebo konkurenční mentalitou kapitalismu. Nudná práce by byla omezena na minimum a až ji budeme dělat tak rychle, jak je jen možné a s co nejmenší námahou, budeme mít o to více času na to, dělat zajímavé věci mnoha způsoby, z nichž některé mohou být delší, ale za to uspokojivější, a jinými, pokud budeme chtít být efektivnější, než nám umožňuje kapitalismus. Abychom to mohli budeme potřebovat vhodné technologie. Ty představují komunismus a nikolivě nějaká stranická usnesení! Ostaně strany jakožto struktury třídní společnosti zaniknou společně se stáem.