Zprávy

Zpět na článek

Národní pornografie aneb Onanující Stalinův pomník

31 komentářů

andrea68
13. února 2012 • 00:33
"přepočteno na dnešní měnu asi 1,09 miliardy Kč". To dneska by to naši nezkorumpovatelní politici dokázali nechat postavit minimálně za 10 mld Kč, ale zásluhou tunelování pravděpodobně za mnohem víc.
sedlakjura
8. února 2012 • 15:19
vím, že si z nás jenom děláte pr.del, ale přece jen by to chtělo alespoň trochu té námahy a ověřit si fakta: "Byl ztvárněn jako řada za sebou stojících postav v čele s Josifem Stalinem; za ním stáli zástupci všech společenských tříd. Po jeho levé ruce stáli zástupci sovětského lidu (dělník, vědec, kolchoznice a rudoarmějec) a po jeho pravé ruce pak zástupci lidu českého (dělník, rolnice, novátor a vojín). " nevím, kterou ruku máte levou, či pravou, případně, jestli nejsou obě levé, ale z výše uvedeného je zřejmé, že dle vámi uvedené fotografie nemůže partyzánka onanovat vojáka. Pokud tedy kolchoznice není bývalá partyzánka a onanuje pravou rukou. To však na snímku není vidět, takže by to nemoholo nikoho pohoršovat. Možná však došlo k chybě v redakci a k vašemu článku byla přiřazena ta nesprávná strana pomníku. Po Stálinově pravé ruce opravdu není zřejmé, jak to má rolnice, možná také bývalá partyzánka, protože těch, hlavně po válce, bylo všude plno, s rukama. Ale jak jste poznal, že je ten novátor vlastně vojákem v záloze, nevím. Každopádně si myslím, že to máte pěkně popletené a celý fór jste tak trochu zvojtil. Co vy na to? Šak mrkněte na to: http­://www­.ces­kate­levi­ze.cz­/ct24/­doma­ci/886­27-stalinuv-pomnik-fronta-na-maso-stal-na-letne-pouhych-sedm-let/
johannes
8. února 2012 • 16:20
To jste si to u toho salutujícího blba v zeleném svetru pěkně pohnojil. Tvrdit mu, že si dělá pr.del a nemá pravdu. Nechcete to radši odvolat?
von.rammstein
8. února 2012 • 17:31
trefný postřeh Juro, jak zvládají tvoje polnosti současnou tuhou zimu?
grimm
8. února 2012 • 18:41
Sedlakjuro, vy jste se zase ožral, co?
Podívejte se na obrázek až vystřízlivíte: Partyzánka drží za sebou stojícího vojáka za poklopec levou rukou. Buďto jste z alkoholu úplně slepý nebo nevím. Asi jste dokumentační fotografii nikdy neviděl. Tak se na ní podívejte v úvodu tohoto vynikajícího článku!
Partyzánka není žádná "kolchoznice". Co to melete za nesmysly? Vidíte přeci, že má na sobě vojenské holínky a štábní opasek. Kolchozník je figura před ní, držící otep obilí. Vlajku dřímá proletář. Stalin sám byl vyhotoven v póze Napoleona - vy "dělnická třído"!
Vy jste, ale popleta!
sedlakjura
8. února 2012 • 20:59
Poslyšte, knihovníku, vytáhněte si hlavu z vévodovy ***, vytřete si z koutků ta šlechtická h.ovna a znovu si přečtěte to co jsem napsal, včetně toho odkazu, pokud to zvládnete. Nesuďte jiné, podle sebe. My, sedláci a jim podobní, kteří si vydělávají na chléb náš vezdejší prací, se můžeme v té časné době ožrat tak jednou za rok, na pondělí Velikonoční. Možná, že u vás, vévody a podobných darmožroutů, je to jinak. Kolchoznice má možná na nohou nějaké staré, vojenské holínky, které stáhla z nohou nějakému mrtvému esesákovi, ale rubašku má přepásanou povříslem. Mimo to šátrá spíš po samopalu rudoarmějcově, protože ví, že tak se dostane ke chlebu dřív, než s motykou. Pokud byste nebyl slepý, ožralý, nebo blbý, tak je vám jasné, že problém s rukou v gaťách měla pravá, tedy československá část fronty na maso.
"Tři týdny před plánovaným slavnostním odhalením se opilý Švec vracel domů z jednoho divokého mejdanu. Následující historka není ověřená, ale je věrohodná. Taxikář mu měl říci, že z jednoho úhlu to vypadá, jako by rolnice sahala vědci na poklopec. Švec se vrátil domů, vypil další láhev alkoholu a otočil naplno kohoutky plynového sporáku. Ráno ho našli mrtvého."
grimm
10. února 2012 • 02:59
Sedlakjuro, vy jste si někde přečetl nějaký nesmysl a teď ho zde omýláte. To s mým knihovnictvím na zámku v Měšicích nemá nic společného. Nebuďte ani slepec ani hlupák. Tedy sovětská strana: Partyzánka drží rudoarmějce za poklopec. Jeho zbraň - samopal Špagin - je v úrovni kolenou, takže levá ruka partyzánky (žádná kolchoznice!) je přesně v místě vojákova přirození.
Česká strana: Kolchoznice má sice pravou ruku za zády, ale za ní stojící vědec s baloňákem přes pravé předloktí jí touto paží drží za dlaň a levou rukou ještě navíc pod paží. Tam nikdo nikomu přirození nehoní. Kolchoznice drží vědce za ruku. Vy popleto! Tato strana pomníku je neškodná.
Odvoláváte se na taxikáře. Rozhovor je zachycen v archivu Ministerstva vnitra: taxikář upozorňuje umělce, že partizánka drží vojáka za poklopec. Mohlo by to být považováno za sabotáž. V případě Stalina by to prý mohlo znamenat hrdelní trest...
Plynem se otrávila sochařova manželka (k tomu archiv Ministerstva vnitra) nikoli autor. Veškeré záznamy o smrti Otakara Švece byly zničeny. Patrně se oběsil. Za autora pomníku po jeho sebevraždě (mohla to být i vražda ze strany St byl za autora pomníku prohlášen "československý lid". To, co jste si přečetl na internetu a čemu věříte, jsou pouhopouhé domněnky a nedorozumění z třetí ruky
sedlakjura
10. února 2012 • 22:37
Omlouvám se za tu první větu níže, v předchozím příspěvku. Přiznám se, že v tom okamžiku jsem byl opravdu lehce pod vlivem, protože jsme předtím řešili různé politicky významné věci, pro lidstvo nesmírně důležité a na závěr pak ještě jedny významné narozeniny. Oba víme, že je naprosto jedno, jestli někoho údajně pohoršovala partyzánka, rolnice, či kolchoznice a jestli se nebohý pan Švec oběsil, nebo si pustil plyn. Jenom jste mne zklamal. Myslel jsem, že za knihovníka Grimma se schovává sám vévoda, ale nevěřím, že při jeho genialitě by byl schopen napsat "omýláte". stejně pak je naprosto jasné, že nemůžete býti ani knihovníkem, z téhož důvodu. Ať jste kdo jste, mějte se. Vévoda je prostě hecíř a spousta lidí mu na to naletělo. Někdy je to docela sranda, až jak moc ho berou vážně. Čus.
oldwomen
11. února 2012 • 01:23
Sedláku, s ohledem na to, že myšlenka je perla, zrno, surový démant, kterou nutno cizelovat, mezi brusnými kameny poválet, aby se v dokonalosti a lesku mohla skvět a odolávat zubu času, tak omÝlat je zcela v pořádku.
Nebo jste snad chtěl naznačit, že knihovník vládnoucí bezchybně slovem i písmem německy, francouzsky, anglicky a ještě němnóžka pa rúsky neumí pravopis rodné řeči? Tsssss.
Dokonce si dovolujete s velkovévodou a jeho klonem knihovníkem a nohsledem monzou nesouhlasit. Co nesouhlasit, Vy docela normálně drze oponujete, Vy jeden Vy..
Jukněte se na Kopeckého blogy v íděsu. Teda von se i tam podepisuje jako fon. Doporučuji zejména doublevévodovo reakce v diskuzích pod jeho h(i/­y)st(o­/e)ric­kými osvětami. Taky jeho rukou psaný list ve wikipedii stojí za shlédnutí.
Brou mrazivou.
placirkabodlo
12. února 2012 • 06:44
oldwomen: ti nechci skakat porad do reci, ale plivnes do vody mas kruh, hodis tam cihlu, mas zase kruh, jak rika stary brodsky. takze ty tvoje demanty jsou proti rekou zpracovanym oblazkum jen takove tralala.
jinak dobre mrazive fotky udelal sibik tento tyden. mu to tam ani pochvalit nemuzu, pac neni kde, tak az ho potkas, tak mu rkni, ze pecka. dik.