Komentáře

Zpět na článek

Jsou duševně nemocní lidé násilníky?

9 komentářů

torinese
28. ledna 2012 • 15:49
Já nechci ty lidi nijak stigmatizovat - mám s nimi nepřímou pracovní zkušenost. Ale ta paní v bratrově domě se chová úplně stejně, jako ta, co pobodala a téměř zabila dva lidi. Nikdo vám nedá záruku, že třeba nezápálí barák,až si pro ni "agenti" půjdou. Navíc svou agresivitu stupňuje a do bludu zapadá čím dál víc.
senilnijesita
28. ledna 2012 • 20:40
Mila pani, takze vy chcete, aby sousedku, ktera zavrela okna nekde internovali? Jedina spravna vec, kterou jste meli udelat bylo, ze jste meli pozadat jejiho osetrujiciho lekare, zda muze vasi sousedce pomoci.
Jak jsem napsal nize: Nazory, ktere tady vy a jini vykrikuji jsou populisticka jednoducha reseni, ktera snadno vyusti v neonacismus. Ale ono se vlastne neni cemu divit, kdyz treba ministerstvo skolstvi je prolezle, jak bych to rekl ...) ...aha - ponekud nehnedymi bachari z ABL, ze
senilnijesita
28. ledna 2012 • 15:24
V zesmesnovani a skandalizaci lidi tricich dusevni poruchou se velmi libuji zejmena televize. Hlavne reporteri Ceske televize nikdy neopomenou zvestovat nam, ze ten a ten (ta a ta) se lecil nebo leci na psychitrii. Jedinou cestou je podavat na reportery Ceske televize trestni oznameni. Nikdo totiz nesmi byt podle zakona kvuli zdravotnimu stavu ponizovan.
Je to asi tak, jako kdyby se napr. pani Jilkove host ve studiu zeptal, kolikrat byla na potratu nebo zda a kolikrat Vaclav Moravec "kouri" pana Pospisila. Vidite, ve druhem pripade Vam zrejme prijde takova otazka nechutna, zatimco konstatovani, ze ten a ten ma takovou dusevni poruchu prijimate celkem normalne.
torinese
28. ledna 2012 • 09:29
jak se bránit před evidentně psychicky nemocným člověkem, jenž je nám sousedem. Té paní, která poslouchala na chodbě mimomezmšťany a pak v bludu ubodala malou holčičku a téměř zabila její babičku, se sousedé nemohli včas!!! zbavit, přestože se obraceli na policii. Údajně byla těžká schizofrenička - jak je možné, že takoví lidé mohou bydlet bez dozoru!!! mezi "normálními" zdravými lidmi?! Psychiatři neustále hájí svoje klienty-schizofreniky tím, že mají právo na život a nejsou nebezpeční. Kde je ale právo na život nás ostatních? Viz mačetou vážně posekaný soudní znalec, zavraždění rodiče schizofrenika z Budějovic atd.
Znám několik schizofreniků, většinou jsou velmi inteligentní a pokud o jejich nemoci nevíte, nic nepoznáte. Ovšem jen do chvíle, než přijde první ataka nemoci - pak se mohou chovat velmi násilnicky a napadnout svoje okolí nebo zcela zdevastovat byt. Jeden distingovaný starý pán měl takovou ataku po dvaceti letech a syn z toho byl poměrně dost vyděšený. Můj prastrýc si vzal schizofreničku, která spávala s kudlou pod polštářem - moc často se nevyspal - po letech spáchala sebevraždu. Moje učitelka z jazykové školy po záchvatu skončila na psychiatrii v klecovém lůžku, protože napadla a pokousala sestry.

Bratr bydlí v domě s paní, kterou všichni nesnášejí, protože jim ztrpčuje život různými provokacemi (např. dala v prosklené hale chodby, kde je v létě,jako ve skleníku, zámek na okno a nikdo ho nemůže otevřít). Domluva s ní není možná. Posléze se dozvěděli, že je schizofrenička-ovšem teprve poté, když v noci zvonila na sousedy a nutila je,aby "uřezali dráty od počítačů ,televize, rádia ", protože jí po drátech oknem lezou špioni z CIA. Nejdřív se tomu smáli, ale v souvislosti s tou poslední, téměř dvojnásobnou vraždou, je smích přešel.
Kdoví, co se může v chorém mozku vylíhnout. Policie řekne,že dokud se něco nestane, nemůže zasáhnout a paní nikdo nedonutí se léčit.
Dost tristní stav. Holt žijeme v "demokracii".
A soudní znalci nemají žá
torinese
28. ledna 2012 • 09:31
A soudní znalci nemají žádnou zodpovědnost za zfušované "znalecké" posudky, jimiž propouští zpět do společnosti sadistické vrahy a psychopaty nebo psychicky vážně nemocné lidi.
Dokud se tato praxe zásadně nezmění, nebude lépe.
kockamnau
28. ledna 2012 • 17:36
S tím souhlasím.V této demokracii se vůbec nehledí na práva těch,co se nestačili ubránit,byli slabší,nebo něco takového,jako útok nepřed­poklá­dali,­nicmé­ně tato slušnost se jim stala osudnou.Jak toto vysvětlit rodičům a babičče toho dítětě ??Že zrovna ta vražedkyně byla tím mizivým procentem,nebo zrovma něměla dobrou náladu.Já rozhodně v případě ohrožení nebudu pasivní,nezajímá mně světská spra­vedln­ost.­..ži­vot nejle vrátit a ten,kdo si překročení hranic neuvědomuje,má být internován,pro prevenci a ten,kdo tak učinil,taktéž inter­nace,­doži­votní.
senilnijesita
28. ledna 2012 • 20:50
Mily pane, demokracie nespociva v tom, ze vladne a narizuje vetsina, ktera si dela co chce. Demokracie spociva v tom, jak dokaze chranit lidi v mensine. Tim nemyslim jen mensinu etnickou, ale i politickou, socialni, zdravotne postizene. nakonec s diktaturou vetsiny mame bohate zkusenosti - totiz s diktaturou proletariatu.
senilnijesita
28. ledna 2012 • 20:35
Dost dobre nechapu, co presne myslite terminem "vazne psychicky nemocny". Tim myslite napr. lidi trpici tezkymi depresemi nebo maniodepresivni poruchou? Tzn. ze byste v Bohnicich zavrel lidi jako napr.
Milos Kopecky, Woody Allen, Agatha Christie, Winston Churchill, Wolfgang Amadeus Mozart, Leonard Cohen, Diana (princezna z Walesu), Isaac Newton, Friedrich Nietzsche, Fjodor Dostojevskij, Ernest Hemingway, John Lennon, Robert Oppenheimer, Lev Nikolajevič Tolstoj, Petr Iljič Čajkovskij, Gustav Mahler, Guy de Maupassant, Charles Dickens, JK Rowlingová, Alec Baldwin, Halle Berry, Jon Bon Jovi , Jim Carrey , Courteney Cox , Kurt Cobain, Harrison Ford, Friedrich August Hayek, Brian May, Natalie Portman, Kurt Vonnegut, Robbie Williams, Tennessee Williams, Virginia Woolfová, Olivia Newton-John ... - takze celkem dobra spolecnost, ne?

Obavam se, ze vase pojeti "separace dusevne nemocnych" je velmi blizka nacismu !!
senilnijesita
28. ledna 2012 • 15:18
Dobry den mila pani / pane. Myslim, ze z psychicky nemocnych nemusite mit naprosto zadnou obavu. Jak pan profesor pise hned v uvodu: nasilna trestna cinnost u nich hrozi jen v 5% pripadu. Za poslednich 20 let toto cislo stagnuje, zatimco u ostatni "normalni" populace roste.
Takze na vasem miste bych se spise obavala toho, ze vas cestou z Lidlu prepadne a okrade jiste neceske etnikum, ze vam alkoholik zapali panelak (dum) apod. Treba pripominam, ze jednim z povolani, ve kterem jsou pozdeji procentualne nejvice zastoupeni kriminalnici, jsou pry policiste

Osobne nez psychicky nemocni mne irituji ti zlodeji a korupcnici ve vlade (jakekoliv) a jejich okoli. Ruzni ti Íčkové, Dalikove, Bartove, Johnove, neofasisti typu Batora nebo Dobes, ...

Ale ted me napadlo, ze vlastne take z jednoho dusevne nemocneho mam husi kuzi a hlavne se za nej stydim. Je to ten narcis a psychotik na Hrade, ktery si mysli a jedna tak, jako by byl jediny vyvoleny. Nastesti uz bude delat republice ostudu zhruba jen 1 rok.