Zprávy

Zpět na článek

Kyberválka! Čeká nás dlouhý a úmorný boj na několika frontách

26 komentářů

brmbrk
30. ledna 2012 • 09:45
Bolševici nám tu zase chtějí krást (tentokrát se škraboškami coby Anonymous ). Svět oblbují staronovými řečmi, že kradou proto, že jde o spravedlnost a nový svět ... Jenže zlodějna je zlodějnou, i kdyby kradli skoro všichni. Světu by asi nezaškodilo být pár týdnů bez elektřiny. Všechny ty bezdotykové a dotykové legrácky a wifi by bez zdroje proudu pomalu chcíply a po prvním týdnu bychom pomalu začali objevovat staré základní pravdy, totiž že k životu potřebujeme trochu tepla, vody a jídla a víry. Bolševické kecy Anonymous a jiných novokomunistů by tou základní lidskou potřebou zcela určitě nebyly. Proletáři všech zemí, vyližte si.....!!
placirkabodlo
30. ledna 2012 • 10:48
pises viry, nebo siry? checheche
vis, ze vesmir a lidska tupost jsou nekonecne? takze ve sve bolsevicke omezenosti jsi vlastne buh vsehomira? a ty by ses spokojil s diktatem proletariatu a vodou s kouskem chleba. amatere, vzdyt jsi nekonecny hlu.., tedy buh soudruhu.
a pokud hle*** raj bez elektriny, tak ani v dnesni dobe neni problem nalezt. muzes tam zalozit spolecnost kousek siry s.r.o. dokonce tam nenajdes ani tu vodu a jidlo, ale s virou bys mohl zacit pumpovat a pect jak na bezicim pasu. to preci vis.

treba ti ten rudoch v te tvoji palici nebude tak divoce radit, kdyz se zkusis zamy..., no kdyz si prectes treba tohle:

http­://www­.roz­hlas­.cz/cr­o6/ko­menta­re/_zp­rava/­petr-zantovsky-cenzura-internetu-je-utokem-na-demokracii--1009671
pavel07
30. ledna 2012 • 12:21
Hele, není problém, ty si jdi někam na Šumavu do roubenky kopat studnu a nám nech ty wifi a všichni budeme spokojený.
enemabagjones
29. ledna 2012 • 13:04
"poděkujme" dementům, kteří musejí mít co nejdřívě všelijaké Transformery a Piráty z Karibiku a další odpady pro tupou masu. Tupé stádo zůstane beznadějně hloupým navěky.
stradlin
29. ledna 2012 • 13:23
Existuje-li naděje na změnu, tak tyto smlouvy jí velmi uškodí.
333marthy
29. ledna 2012 • 00:00
Ukrast CD v obchode je tedy asi taky demokracie...

Co je spatne na tom, ze se prestane krast ?

Tohle neni omezovani svobody, nybrz nastoleni spravedlnosti ve spolecnosti. Prvni krok se muze zdat zprvu trochu brutalni, ale realita takova nebude. Lide, kteri jsou proti tomuto rozhodnuti, maji tendenci preahanet a prekrucovat puvodni zamer smlouvy ACTA. Ja tu smlouvu cetl a neshledal jsem na tom nic, co by zasahovalo do soukromi, ci omezovani lidi, krome spravedliveho zastaveni rozmnozovani cizi veci. Zpusob jakym se omezi rozmnozovani NEZAKOUPENEHO dusevniho vlastnictvi, se muze zdat sice brutalni, ale je krok spravnym smerem k rustu nasi domaci (i zahranicni) umelecke i hospodarske kvality. Je to stejne, jako kdyby si muj soused koupil za sve penize auto a ja mu s nim tajne jezdil a treba s nim i vydelaval - to prece nejde. Kdyz nemam na Mercedes, tak v nem nehomu jezdit. No a pokud ho ukradnu, tak me mohou i zavrit - a to je v podstate podobny zakon v daleko ale daleko mirnejsi forme. Nevim proc by mel mit nekdo 150Gigovou databazi muziky nelegalne a zdarma z netu, ktera mu nepatri, kdyz v dnesni dobe ma kazdy clovek 18 korun na to aby si koupil pisen, ktera se mu libi...
stradlin
29. ledna 2012 • 11:45
Tento názor má jednu zásadní trhlinu, a to takovou, že vy předpokládáte, že na tomto trhu se automaticky uchytí ti nejlepší. Kulturu celkově vždy posouvali dále a vždy posouvat budou zejména alternativní umělci, kteří se ale také musejí něak uživit a stávající model jim to prakticky neumožňuje. Neříkám, že za "duševní vlastnictví" se nemá platit, ovšem obhajovat takto nastavený systém je zcela zcestné.
nohanoha
28. ledna 2012 • 22:01
takové bláboly chjo to je pako
stradlin
29. ledna 2012 • 11:45
kvalitní, velmi mnoho říkající komentář...
shehezerada
28. ledna 2012 • 18:03
Jsem jedna z vás...
Stejně jako Vy ostatní jsem si zvykla na kouzlo internetu a nedozírnou dostupnost informací.
A nestíhám zírat a kroutit hlavou nad tím, co se kolem internetu v současné době děje.
Řeknu to vlastními slovy : prostě Kocourkov.

Dvě naštvané strany se přetahují o provaz. Na jedné straně hudební a filmové megaspolečnosti, které pod vlajkou autorských práv začaly dělat revoluci po svém a rády by měly na své straně zákon, který by jim nasypal do kasičky "údajně" ušlé zisky z internetového pirátství.
Na straně druhé stojí internetové firmy, majitelé serveru umožňujících sdílení souborů. Samozřejmě, ti se cítí dotčeni, jelikož zásahem zákona přijdou o zisky a o vděčné uživatele.
.... celý článek: http­://she­heze­rada­.blog­.cz/12­01/ko­nec-internetove-svobody