Zprávy

Zpět na článek

Anketa: Vyberte českého hrdinu 20. století

11 komentářů

duracellnik
31. ledna 2012 • 17:53
Nejprve jsem měl radost z této ankety, říkal jsem si konečně anketa o něčem, pro mě podstatná a důležitá.
Bohužel jsem zjistil že je o ničem.
Jak posoudit kdo je větší hrdina, zdali Gabčík, nebo Kubiš? Zdali Josef, nebo Ctirad Mašín? To samé tři králové..co to je za blbost, jak můžete tyto skupiny rozdělovat?
Proč to vůbec děláte?
kassandra
31. ledna 2012 • 09:19
Tak to je síla to hlasování zde... opět další iluze o tomhle národě v pekle... Karel Kryl... ach jo, nebo Fučík... Všimněme si, že u Čechů připadají v úvahu jen a jen mrtví, ti už přece nemohou mít z toho nějaké výhody - viz rozdíl v hlasování u Ctirada a Josefa Mašínových... Navíc, nechápu, kdo je rozdělil, pokud měli figurovat tak jako bratří Mašínové. Jinak mi tam chybí ještě Nohavica, Dubček a Fišer, ale na vše dojde )) Češi jsou nevzdělaní IDIOTI. Bohužel.
kohba
28. ledna 2012 • 01:20
Opravdu je možné rozhodnout který člověk se zachoval více jako hrdina než jiný, byla Milada Horáková menší hrdina než Jan Kubiš či Jozef Gabčík? A co třeba Alois Vašátko? a další.
Co to je za debilní hlasování, jak můžete srovnávat Havla s Masarikem, Horákovou a Peřinou? Kam to Reflex dopracoval je ostuda.
aznom
26. ledna 2012 • 18:03
Ta otázka je naprosto špatně položená.
Když tak už :Vyberte českého hrdinu z tohoto seznamu.
Českých hrdinů 20.století je mnoho a tento seznam je rozhodně nepojmenoval.
vilma69
26. ledna 2012 • 18:00
mnozi z lidi na seznamu udelali jeden ci vice hrdinskych cinu, kdo je ale mym hrdinou, v tomto pripade hrdinkou, a to i bez seznamu, je Milada Horakova. Je to jmeno, ktere se mi vybavilo hned jak jsem na uvodni strance cetla 'zucastnete se ankety'
Mliada Horakova se dokazala postavit vykontruovanym procesum a nikdy nepristopila na hru 'Vy jste vinni' ZA TO SI JI VAZIM!!!
jonas147
26. ledna 2012 • 17:56
ten hrdina
Chauif
26. ledna 2012 • 13:57
Musel bych dlouho zvažovat a vybírat. Z těch, kteří jsou uvedeni, bych určitě nezvolil ano ani u jednoho z bratrů Mašínů, alias sprostých vrahů, kteří si v poválečném Československu a Německu hráli na agenty a bojovníky proti komunismu, přičemž vraždili nevinné lidi. Asi bych měl problém s Václavem Havlem, ne proto, že bych si jej dost nevážil a jeho vzdor komunismu nebyl hrdinský, ale moje vzpomínky na něj jsou až příliš živé na to, abych mohl uvažovat o jeho velikosti, která potřebuje ještě nějaký čas aby se vyjevila. Ale u ostatních, tedy u každého jediného z nich bych našel důvod, proč bych mohl říci, ano je to člověk, který je českým hrdinou, i když zrovna nestál někde se zbraní a nebojoval. Ono je i docela těžké čelit převaze nenásilného typu a vyžaduje to hrdinství (například u Masaryka).
kassandra
31. ledna 2012 • 09:24
Máš příznačný nick - naštěstí se tebe na názor nikdo neptá.. No a kdyby ses náhodou chtěl ze své trestuhodné ignorantské neznalosti a papouškování estébáckých polopravd vyléčit, klikni si - http­://y­outu­.be/UL­VcGfvx­xtw - třeba nejsi ještě zcela ztracen..
pismenacislice
26. ledna 2012 • 12:59
To opravdu nejde, abych si vybral jednoho - a toho zaškrtnul. A k tomu mi tam ještě chybí spousta jmen. Mohl bych např. jmenovat Pavla Wonku. A co ta celá řada mediálně neznámých vojáků, kteří bojovali proti nacismu?! A co neznámí legionář z 1. sv. války?! A nebo vojáci, kteří bojovali za R-U, které leckdy považovali za svoji vlast?!
ladan
26. ledna 2012 • 14:50
Ano, přesně tak. Celá anketa mě připadá prostoduchá, neboť zde chybí celá řada odvážných a statečných lidí počínaje čs legiemi, přes odboj za 2. světové války až k normalizačnímu marasmu. Soudě dle uvedených jmen to na mne dělá takový dojem, že autor ankety nechtěl ani tak vybrat největšího hrdinu jako spíš rouzpoutat vášnivou debatu.