Zprávy

Zpět na článek

Vítejte v nákupní galerii Kolbenka! Výhradně pro sociálně slabší zákazníky

20 komentářů

yodocq
4. února 2012 • 01:26
objevila Kolbenovu A kdepak že byla celou tu dobu,co to funguje? V zajateckém táboře v Indočíně?
madisooon
1. února 2012 • 21:30
Chodívala jsem tam. Není to tak příšerný, jak popisujete. Nejsou tam samí cikáni, kradený ponožky a padělky, který za nic nestojí, naopak. Přijde mi, že jsem na bleších trzích sehnala dost věcí do bytu, levně a dobře. A to ještě ke všemu nejsem sociálně slabá.
ps. Fakt se tomu říká galerie? Nebo vy jste to tak pojmenovali plní pohrdání?
rulesss
27. ledna 2012 • 21:55
proc se porad orudite
trent
26. ledna 2012 • 10:37
Tak jsme se zase vymezili, ukázali jsme že, na to máme a ten, kdo tam leze je socka a plebs. Jupí, ó my se máme. Ale je to nutné? Možná by stačilo si projít i přilehlé parkoviště a to už tak sociální dojmem nepůsobí. A jak už napsal kolega pode mnou, pokud člověk něco sbírá, tak tam není až takový problém něco najít. A rozhodne za ceny zajímavější, než třeba na Aukro apod. Aha, ale to už vlastně značí, že jsem socka.
A je vtipné, jak paní autorka napíše článek na základě fotografií a působí to dojem, jako by tam snad byla. Takhle se dělá moderní novinařina. Pěkně od stolu, něco nakolfem do počítače a máme odškrtnuto, hotovo, vyděláno. Jde se na oběd. Co na tom, že jde mnohdy o bludy. V novinách se s tím setkávám čím dál častěji. Neříkám, že článek obsahuje nějaké zásadní bludy, zde mi vadí spíš ta vyhrazenost vůči "sockám".
atiratha
26. ledna 2012 • 10:21
Jsem častým návštěvníkem těchto trhů a i když musím souhlasit, že je to někdy dosti Kyrgyzstán, tak jsem tam nikdy nezažil násilí či kapsářství (i když jsem tam o tom již slyšel). Naopak, i když jak prodávající tak kupující pocházejí ze širokých vrstev společnosti, většinou převládá slušnost. Leckterý prodejce i kupující sem skutečně spíš jezdí "pobejt" a popovídat se známými.

Sortiment je všehochuť - od haraburdí z půdy, přes tržnicový sortiment až po potraviny s prošlou lhůtou minimální spotřeby.. Pro mě osobně je haraburdí z půdy tím nejzajímavějším, pro sběratele může jít až o zlatý důl. Osobně jsem tam za směšné ceny nakoupil různé poklady (sbírám fotoaparáty a objektivy).

Plocha je poměrně nevyhovující, v létě jsou tam prašné bouře Bagdádského formátu a když zaprší, mohla by plocha sloužit jako solidní tankodrom.

Celkově? Místo se svéráznou atmosférou a možností objevit hodně zajímavých věcí. Není to jen pro sociálně slabší a stojí za to to navštívit, vždyť je to hned na metru.
honza1205
26. ledna 2012 • 00:57
Tak Wolfová
konry
25. ledna 2012 • 23:12
když už mu dělá Relfex reklamu. Snad peníze za propagaci investují do serverů protože proklikat se fotogalerií byl opět dlouhotrvající "zážitek"
zelena.karkulka
25. ledna 2012 • 19:16
tam by se mohlo něco najít,ale musela bych si někde pořídit nějaký maskáče,abych byla nenápadná nebo ochranku,netroufnu si tam-a to jako nic proti těm lidem
oldwomen
25. ledna 2012 • 18:10
že by nebyl žádnej výstřední milionář mezi čumily? Tsss, takovejch sběratelskej perel v blátě a prohrabávaly se jen socky? Podivné.
grimm75
25. ledna 2012 • 17:18
Dobry den, opravte si prosim chybne uvedene krestni jmeno autora v popisech fotek ('Foto: Jak Šibík')