Zprávy

Zpět na článek

Pozor na falešné zprávy! Podle The Onion existuje v Praze letiště Franze Kafky

9 komentářů

alacham
26. ledna 2012 • 20:10
Autor by zasloužil vytahat za uši, protože nejen že pomlouvá portál Infobaden, který je, jak všíchni víme, druhý nejdůvěryhdonější server na českém internetu (kam se hrabe Reflex, he?), ale také odflákl přípravu článku, protože naprosto ignoroval už zaniklý server "Le Daily Beobachter", v jehož stopách Infobaden kráčí. Le Daily Beobachter např psal o spojení včelích medvídků s nacismem už tři roky před tím, než to napadlo nácky v 2009. ...
panjurka
25. ledna 2012 • 13:30
Je mi velmi líto, že se REFLEX touto dezinformační kampaní odvrací od svého původního bulvárního zaměření směrem ke konspiračním teoriím. Ani násilím vklíněný ufologický pravidelník Zelený Raoul nesplnil očekávání většiny čtenářů, takže další kroky záhadologickým směrem asi nebudou to pravé. Důrazně redakci REFLEXu žádám o návrat k předchozímu tematickému ladění, neboť magazíny typu AHA nebo SUPER volají po solidní konkurenci, kterou jim REFLEX bezesporu doposud byl.
vendulkabendulka
25. ledna 2012 • 11:14
Ludku, opravdu od vas neni hezke ze spinite povest Inforbaden, druheho nejserioznejsiho ceskeho informacniho serveru. Nevim, co vas k tomu vede, jestli osobni pohnutky nebo prosta zast, ale kazdopadne byste se mel nad sebou zamyslet. Volala jsem dneska kvuli tomu p. Frantiskovi Janeckovi a on me rozhorceni schvaluje. Spolecne zvazujeme, ze podnikneme pravni Kroky.
Mimochodem, prave mi tady pipla SMS od p. Okamury, ktery mi take vyjadril podporu a zvazuje, ze usporada na pripadne soudni projednavani nasi pre zajezd.
jiriydolezalostny
24. ledna 2012 • 20:49
Tedy, naše letiště - služby nic moc, ale je vidět, že při tvorbě nepožádali žádného Čecha o spolupráci, viz. to skloňování slov, prostě použili google translator a bylo to, taky je trapné, jak nás Amíci furt dávaj do souvislosti s Ruskem, hotel Dosto­jevkij­...je­žiši­...vs­adim se, že toho Havla si tam až tak dobře nepamatujou, ehm....
jiriydolezalostny
24. ledna 2012 • 20:50
filmy, videohry, to je pořád.....měli bychom si naše stěžovat v OSN nebo tak nějak...
jiriydolezalostny
24. ledna 2012 • 20:51
na ně, samozřejmě další státy jsou na tom asi hůř, voni Amíci vůbec si beztrestně můžou utahovat ze všech ostatních národů a u nás, co bylo povyku kvůli Entropě...
placirkabodlo
24. ledna 2012 • 12:36
to bodlo!
sammy
24. ledna 2012 • 09:18
Tyto zprávy jsou jistě vtipné, jsou-li šířeny spolky vtipálků jako je Onion. Mimo jiné poukazují na neschopnost žurnalistů, kteří je bez ověření přetiskují a mnohdy věnují hodiy práce rozebírání zcela neověřených informací, místo aby zvedli telefon a záležitost si jednoduše ověřili.
Méně vtipné mi však připadá, pokud podobné vtípky šíří seriózní média. Panu Holcovi se toto povedlo, když pro RX napsal blábol o Klausově přiznání ke kleptomanii, který citovala světová média s dovoláním na RX. Reflexu se podařilo znovu uživit Klausovu ostudu a dodat jí nových rozměrů. Titulek "Pozor na falešné zprávy" mi tedy na stránkách RX připadá poněkud ironický.
pavel07
24. ledna 2012 • 23:22
Naopak, to je ještě lepší, je vidět, jak "kvalitní" je celej tenhle mediální pseudosvět. Bezmozci ve světových médiích, co nechávaj rozum doma, si nic jinýho nezaslouží.