Komentáře

Zpět na článek

Leží nám tady mrtvola jménem Evropská unie

8 komentářů

vaclavnovy7
21. ledna 2012 • 13:48
Taky si myslím, že politicky jednotná Evropa a následné zavedení eura, byla chyba. Evropa měla být jen ekonomicky propojená, a to stačilo udělat zrušením cla mezi státy Evropy a zavedením jednotného cla se státy mimo Evropu. Ostatní mělo být plně v kompetenci jednotlivých států. A EU opravdu nemá nic společného s obranou a mírem pro Evropu (viz zmiňovaná Jugoslávie). Na to tu máme NATO.
dusanp
19. ledna 2012 • 22:17
Děkuji p. Kučerovi za příspěvek, jehož některé části si musím zapamatovat. Nový Reflex s ukazováčkem mě po přečtení přiměl k zamyšlení, zda má vůbec cenu Reflex číst. Mimo šéfredaktora mě překvapil i p. Buchert. Každý odstavec v jeho článku je tak tendenční a lživý, že by se nemuseli stydět ani různí ministři propagandy co na zemi kdy působili.
pismenacislice
20. ledna 2012 • 13:36
Čověče, tak si kupujte Respekt. Ten Vám jistě bude vyhovovat. V Respektu totiž všichni vědí, že největší vřed na této planetě je Česká republika. A že proto je třeba nás bezodkladně zbavit všech rozhodovacích práv, abychom nepříjemnou realitou nakazili tu krásnou pohádku o tom, jak jsme všichni v EU jednotní, ekonomicky úžasní a efektivní.
kasabian
19. ledna 2012 • 18:21
ako clovek casto pouzivajuci czk aj euro som zatial len postrehol klesajucu cesku korunu
sendyman
20. ledna 2012 • 18:19
Ano, ČESKÁ koruna jednou klesá, jednou stoupá, protože JE.
jrikucera
19. ledna 2012 • 11:04
Pane šéfredaktore, nic proti Vám osobně, ale tenhle sloupek není ničím jiným, než snůškou a recyklací těch nejbanálnějších a nejpohodlnějších klišé ze současného českého mediálního diskurzu bez nějakého nového nápadu. Navíc tenhle trendy plastový a omyvatelný euroskepticismus sice aktuálně frčí, ale zhusta bývá úplně mimo realitu – EU nepřivedly na buben biotechnologie, inovace, diverzita, ani společný ministr zahraničí, ale to, že spousta zemí zvysoka kašlala na dodržování existujících pravidel veřejných rozpočtů. A dluhy nenasekala investicemi do biotechnologií, ale do korumpujících sociálních systémů, na které si od EU samozřejmě nenechala šáhnout.
jiri4
19. ledna 2012 • 09:02
Když cestuji po západní Evropě, mluvím s lidmi, sleduji, jak se jim žije a jak jsou spokojeni, tak mám dojem, že tou mrtvolou je spíš Česko než EU. Ale když ono je pro Čechy tak lákavé a tak in nadávat na EU a házet na ni všechny naše neúspěchy!
oldboy
19. ledna 2012 • 10:13
Chlape, čteš vůbec noviny?