Zprávy

Zpět na článek

Ničí nás zlatý český žrádlo. Zločinci říkající si kuchaři se nás neustále snaží zabít

31 komentářů

potsii
22. ledna 2012 • 16:07
Že kuchaři vaří blafy, že suroviny stojí za pendrek, že maj jinde dotované zemědělství, že Češi dotované zemědělství sice nemají, ale zato mají "zlaté ručičky"... ???
Není autor poněkud přecitlivělý? Případně posedlý představou, že kamkoliv přijde, tam ho budou oprašovat a zametat mu cestičku? Je celkem logické, že když jdu na jídlo do hospody nebo do kantýny, musím počítat se vším, protože nevím, co do toho vrazili, no a když se mi to nelíbí, tak jím doma. Taky je pochopitelné, že když mi to chutná, resp. to navíc pěkně vypadá, nemusí to být zdravé, protože kdoví čím je to vytuněné. I jed na krysy, když se dobře ochutí, je chutný, a zdravý sakra není.
skarbcz
14. ledna 2012 • 14:21
Tak takovéto blafy může udělat a podat na talíř opravdu jen zločinec v kuchyni. Připadá mi to, že spíše dělají ve výzkumném ústavu tepelných a energetických ztrát. Takto vytvořená a podáná jídla je totiž jen a jen veliká ztráta pro každý podnik, ve kterém se toto stane.
janulac
11. ledna 2012 • 17:59
No je to teda humus, kam se podelo kucharsky umeni?
klipan
11. ledna 2012 • 14:13
Dobrý den, opravdu ráda dobře jím a nemám ráda blafy a často se pro to vyhnu lecjaké restauraci a nevím jak vaří Babica, protože mě koukání na jeho pořad nebaví. Co mě ale nikdo nedokáže donutit, je dívat se na pořad Ano šéfe - vykalkulovaná hrubost už v upoutávkách, ze kterých už na začátku čiší, že je tu pro získání sledovanosti - hrané křupanství a lidovost - protože nevěřím, že někdo kdo úspěšně vede noblesní restauraci je tak buranský od přírody. Možná, že Čechy naučí dobře jíst, ale spolu s tím do nich nasune tolik hrubosti - možná že se v Čechách špatně jí, ale naše hrubé a buranské chování je taky problém. Možná přestaneme jíst točeňák na špagetách, ale možná se taky naučíme chovat jako ***. Petra Kubcová
kohba
10. ledna 2012 • 18:19
U nas v místní hospodě se to většinou nedá pít, hnědá pěna nevadí ta je tam jen pár sekund, ale ta chuť, humus.
A když si stěžuju, tak prej mám chodit jinam, tak chodím. Ovšem když jsem se ptal ostatních jestli jim to chutná, tak prej že ne, ale po třetím že už se to snese.
nevrahum
9. ledna 2012 • 20:12
S veškerou úctou vážený autore. Váš článek je fanatické pošpinění čeké gastronomie. Poplival jste zástupy českých mistrů kuchařského umění. Když už jste se pochlubil, jaký jste světoběžník, měl by jste vědět, že česká kuchyně patří mezi ty složitější na světě. Pokud jste neměl to štěstí, aby jste ochutnal výtečnou českou svíčkovou, nebo moravského vrabce, pak to jistě neznamená, že všichni kuchaři, kteří tyto jídla uměli uvařit, již nejsou mezi námi. To, že vás vámi zmíněná česká kuchyně vehnala do Fast foodu znamená jen to, že jste při vašem cestování stále narážel na restaurace vedenými neodborníky a neuměteli, kterých jsou dnes v každém druhu podnikání tucty a pomalu vytláčejí klasickou českou kuchyni z restaurací. Napsal bych, že jste opravdu velký smolař, ale pokud jste se rozhodl, místo stovek různých druhů restaurací, včetně těch s mezinárodní kuchyní, nacpat si břich hamburgrem, nebo tortilou se smaženou slepicí, pak bych sobě i všem ostatním přál, aby jste gastronomické recenze psal pouze pro světově známá rychlá občerstvení. Této zemi a české kuchyni, by se spíše hodili novináři, kteří by psali objektivně a hledali "zakopaného psa". Pokud bych váš článek převedl do situace šíření informací v čeké zemi, pak by z toho jednoznačně vyšlo, že všichni čeští redaktoří a novináři jsou neschopní dementi, kteří šíří lži a nepravdy a zahlcují český národ pouze vlastními fanatickými názory. Na rozdíl od vás nepřestávám hledat informace po přečtení několika nekompetentních názorů a díky tomu mám to štěstí číst články a úvahy od kvalitních a poctivých pánů a dam novinářského řemesla. Vřele doporučuji, zkoušejte a hledejte takto restaurace s poctivou kuchyní, věřím, že v každém městě nějakou najdete. Legislativa, která umožnila vytvoření osmdesáti restaurací ve městě, kde se jich uživí dvacet, ja základním kamenem, na kterém můžete stavět, až vás osvítí touha pokusit se pomoci zachránit něco z ryze českého, protože ne všichni se chceme nacpávat smaženou strouhankou.
potkan22
10. ledna 2012 • 09:49
Svata pravda!!!!!!!!!!!!!
panna
9. ledna 2012 • 12:48
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
bartape2
9. ledna 2012 • 09:31
Verim, ze i v Italii jsou nekvalitni restaurace, zatimco u nas jsou i kvalitni. Ja se u nas vetsinou najim dobre i za stovku. Nekdy to je ale fakt dost hrozny (hlavne menzy, slevomat...).

Lenost, rejzovacnost a neumetelstvi nejsou ale jen vlastnosti ceskejch restaurateru a kucharu, ale temer vsech cechu.
opportunity
8. ledna 2012 • 22:38
že by mělo stát kvalitní jídlo? A kolik jsou české platy? Pokud budou tak nízké ve srovnání s náklad (hlavně nájmem a energiemi), tak mnoha lidem nezbyde, než kupovat to, co je v obchodech.. a proto to budou nabízet.