Zprávy

Zpět na článek

Udej svého pacienta! Stát chce udělat z lékařů policejní špicly

7 komentářů

najmada
5. ledna 2012 • 21:02
ale kolik je na silnicích neléčených epileptiků a kolik neléčených alkoholiků?
boza1
5. ledna 2012 • 19:21
Pokud nějaký psychicky nemocný pacient, či epileptik, který kašle na to, že s touto nemocí nemá za volantem co dělat, zabije na přechodu vaše dítě, nevěřím tomu, že budete souhlasit s dodržoéváním Hippokratovy přísahy. Naopak budete volat po tom, že toho člověka měl jeho lékař už dávno naprášit a ůřady mu měly vzít papíry.
meethos
6. ledna 2012 • 08:51
Lékař nemá právo někoho udávat !!!
placirkabodlo
6. ledna 2012 • 12:29
ale mozna by ho mel uspat, aby pak dotycny nezabil nevinne lidi nekde venku. lekar ma prece chranit zdravi vsech, ne jen pravo vrahu (trebaze potencionalnich), ze.

jinak, vyraz "pravo udavat" je cisty stupid. urcite lekar a logicky kazdy clovek (a tim myslim kazdy - zadny nadrzeny nadclovek v kutne me nezajima, pokud by chranil vraha pedofila atd, tak bych ho potrestal dvakrat vice bez debat (pokud by ho nekdo udal)) muze! (ze musi je dalsi stupid, vzato na nasi CR a klausova HRDINU uplatkare v miliardach drobila atd ...) oznamit trestnou cinnost (udavat). ale zalezi na kazdem cloveku, jestli nekoho bude tahat po soudech kvuli ukradenemu jablku, nebo kvuli toho, ze si nejaka pica a jeji hodnej strejda udelali z policie a hradu kseft a z lekaru aliby.

prachsproste bonzovani je hnus, dela to lidska spina. (delala, dela, a delat bude) takze predpokladam, ze soudny lekar odhadne (s usmevem v ocich) co jo, a co ne. a to mu nikdo nenaridi.
meethos
5. ledna 2012 • 13:02
Myslím si že Hippokratova přísaha je nad všechny zákony. Je to lékařský kodex, který dodržován v celém světě a zdravý rozum velí, že to tak prostě má být.

Zjistím si na tuhle věc názor svého lékaře a bude-li trvat na dodržení této pakárny, tak změním svého lékaře. Sic se nemám čeho bát (má půda obsahuje jen krabice a žádný UV skleník), ale už jen z principu.

Zdá se mi, že udávání je stále zakořeněné mezi lidmi. Přitom je to to nejhnusnější vlastnost. Ale co čekat od národu co velice pohotově kolaboroval s každým, kdo se prohlásil za vůdce.
vavrjan
5. ledna 2012 • 12:50
Jestli sledujete zasedání parlamentu tak vidíte jak se hlasuje. Většina námi zvolených poslanců nemá ani páru o tom co vlastně schvalují. Dostanou prostě befel jak hlasovat a žádnej předložený zákon ani neznají. Dokonce to ani nečtou . Pak jsou zákony přijímané ve stavu jako je tento. Do vlády patří lidé umní a né partičky pošuků , kterým jde pouze o prachy a moc. Lépe ustanovit úřednickou vládu , která bude nezávislá na polit. organizacích a budou tam skuteční odborníci a nebo se plácat tam kde jsme.
najmada
5. ledna 2012 • 10:00
myslím, že celá akce vyšumí jako povinné přeregistrace