Komentáře

Zpět na článek

Zakázat dopravu? Je to řešení proti smogu?

8 komentářů

torinese
22. prosince 2011 • 22:39
Co takhle napsat něco o hysterii vypuknuvší kolem funusu V.H. Proč se média chovají stejně servilně ,jako před dvaceti lety. Proč jsou do médií zvány jen osobnosti ,které oslavují exprezidenta téměř jako světce. Nebude to tím, že se lidi prostě nemění, ale mění se jenom kulisy?
oblacek
18. prosince 2011 • 10:22
to já jen z rozčilení... Mě tak sebralo, že i pan profesor už přemýšlí po novu, t.j. znečištění rovná se CO2.

Omluva, moje bylo zvojtěné ještě víc...
humbert_humbert
17. prosince 2011 • 20:18
CO ma s CO2 spolecene O a C ale ta chybejici 2 dela seksakra rozdil. Takze kdybyste mel troubu na CO2 tak byste si toho moc neupekl....
oblacek
17. prosince 2011 • 18:50
..."Čas od času stojí za to si připomenout, že největším zdrojem CO2 (asi 75 %) je spalování fosilních paliv (ropa, zemní plyn, uhlí)."

No, stojí to za to, ale se smogem to má jen málo společného. Při smogu se nám špatně dýchá kvůli oxidům síry, dusíku a kvůli polétavému prachu, pane doktore. Znečištěním životního prostředí kdysi lidi mysleli otrávené potoky a řeky, ropné látky ve vodě a v zemi, oxidy síry a dusíku v ovzduší (elektrárny), eventuálně vypouštěné jedy do okolí chemických továren (chlor, dioxiny, atd...).

Oteplovací alarmisti nám změnili i jazyk, kterým myslíme a vyjadřujeme se. CO2 je plyn obsažený v malém procentu v atmosféře, a dokud ho tam není opravdu podstatné množství, tak to na naše dýchání nemá vliv (hlava v troubě se svítiplynem...).

Smog, tedy částice prachu a oxidy dusíku, zůstává v době zimních inverzí pod inverzní pokličkou a dokud to vítr nerozfouká, tak se stále jen zahušťuje. Omezení dopravy na nějakém území by mělo vliv, pokud by bylo na CELÉM území zakrytém inverzí. Ve většině případů neproveditelné.
placirkabodlo
17. prosince 2011 • 15:22
marku, cisnici v krematoriu preci nedelaji, dej mu kravatu, ale pak, pri druhem pohledu poznavam rudolfka hrusinskyho a opet se smeji. dekuji
von.rammstein
17. prosince 2011 • 18:37
to je pan Hrušínský? já jsem myslel, že je to Valerie Zawadská!
neilyoung
17. prosince 2011 • 09:57
Akorát při smogu nejde moc o CO2, nýbrž o polétavý prach. V tomto regionu je bordel v ovzduší tvořen z 75% průmyslem (je v tom i Polsko, ale to nám sem neposílá prach obohacený benzoapyrenem), 15% malými a středními zdroji (v tom jsou ty slavné lokální topeniště), a z 6% dopravou. Takže jestli nám soudruzi zamezí vjezd do centra, tak to bude další z "logických" kroků. Mittal se zavázal při koupi NH k10mld investic do ekologie. Kolik proinvestoval? 4 miliardy? Proč na něj nikdo netlačí?
placirkabodlo
17. prosince 2011 • 15:30
pokud tlaci, konkretne ovacka detska lekarka! tak potom z ni STATNI UREDNICI udelaji blazna. takze pokud lidi nevyjdou do ulic jako v syrii, a neomlati to tem hovadum o hlavu, tak ty urednicke hovadka placena jak statem, tak napriklad mittalem, si budu jezdit na horske domecky a morske plaze. no a klausem a jeho drobilem to zacina. oba by meli jit na bratrske pozvani do ciny a tam rovnou ke zdi. tim bych zacal. pak uz by bylo vse snadnejsi (pro nas lidi)