Zprávy

Zpět na článek

Andrej Babiš: Anatomie vzestupu miliardáře, který chce být premiérem České republiky

14 komentářů

franta02
12. prosince 2011 • 14:32
Z prohlášeníi pana (soudruha) Babiše (Bureše) a jeho ANO 2011 je signifikantní tato věta: " V roce 1989 nemělo Československo žádné dluhy, naopak nám tzv. bratrské země dlužily desítky milionů dolarů a náš stát vlastnil obrovský majetek." Stav, kdy drtivou většinu majetku na svém teritoriu vlastnil technologicky zaostalý stát, kdy státu vládla zločinecká organizace, byť mírně kosmeticky vylepšená "perestrojkou" a kdy byl tento stát faktickou kolonií ruského impéria, tedy pan Babiš evidentně vidí jako stav ideální, na který vzpomíná s dojetím. Naskýtá se otázka, nakolik je tato nostalgie v souladu s reálnou činností pana Babiše, třeba co se nabývání majetku týká. Pan Babiš se snaží dost obratně využít nespokojených nálad ve společnosti k prosazení toho, co se nepovedlo Vítu Bártovi. Pan Babiš má podporu salónních mravokárců a velkých demokratů (např. Kraus, Viewegh), přestože on sám zastupitelskou demokracií opovrhuje (viz jeho texty a vyjádření) Česká média se mu přičinlivě snaží dát co nejvíce prostoru, Pan Babiš, ač miliardář, zůstal mentálním bolševikem do morku kostí. Pan Babiš má mnohonásobně víc finančních zdrojů než Vít Bárta. Pan Babiš je mnohonásobně nebezpečnější než Vít Bárta. Vy, kteří jste z jeho nástupu nadšeni, zkuste trochu přemýšlet o jeho motivaci a idejích, kterými je veden. Jisté evropské národy v minulém století byly také hromadně nadšeny svými zachránci, jejichž slovník pan Babiš jakoby opsal ...
strassidlo
12. prosince 2011 • 22:16

A mimochodem: ohromně mne rozesmál Kraus coby bojovník s korupcí a klientelismem! Ten Kraus, který klientelismus a protekcionismus předvádí každý týden celému státu, když jeho debilní synáček předstírá zpěv v trapné exhibici samožersvtí a nenávisti, kterou Kraus provozuje napřed za naše televizní poplatky na ČT a nyní už naštěstí v komerční stanici druhořadé katagorie.
mmaarreekk2
9. prosince 2011 • 12:58
Sem napište váš vzkaz!
tritecky
9. prosince 2011 • 11:00
kolik lidí by ale dalo hlas gorilákovi Richardovi nebo Moje?
Hlasujte na http­://vo­limgo­rilu­.web­node­.cz/
sendyman
8. prosince 2011 • 16:23
dosud jsem Vás více méně měl za to málo, co zbylo ze "starého" Reflexu.
I Ty, Brute?
sendyman
8. prosince 2011 • 22:35
Šmankote, veliká omluva panu Stonišovi. Jeden by neměl nadávat rozespalej po noční.
To bylo na Vás, pane Pečinko...
strassidlo
9. prosince 2011 • 22:34
Co tím myslíte? Vždyť je to dost přesné. Jen úplný magor si může myslet, že týpek jako Babiš chce někomu nebo něčemu "pomáhat". Vždyť ten chlap je jen zhrzený z toho, že veškerá korupce v tomto státě nejde přes něj.
linuska12
7. prosince 2011 • 21:00
doteď jsem reflex četla, i když chvílemi zaváněl dost modře, ale po téhle výrazné agitce ho přestávám kupovat, silně připomíná demagogické články totalitních periodik. Ostuda. A to Babiše nepodporuji.
von.rammstein
7. prosince 2011 • 23:32
Tak hlavně že na diskuze Reflexu píšete pořád
fbaty
7. prosince 2011 • 17:57
Vážený pane redaktore
Myslím, že každý text uveřejněný v LN je důležitý hlavně pro ty, kteří nám bohužel vládnou anejspíš podobné analytiky platí, aby alespoň někdo o nich napsal, že vlastně jsou nejlepší a vše co dělají dělají dobře a hlavně pro nás.Jen mě udivuje, že o tomto žvástu, psaném na objednávku se debatuje v Reflexu, asi jsem měl o tomto časopisu mírně řečeno zkreslený dojem.