Zprávy

Zpět na článek

Debata o hudbě na Radiožurnálu přerostla v zákopovou válku

8 komentářů

punkaca
6. prosince 2011 • 20:09
na radiozurnalu mi taky to radio znechutily, ikdyz jsem ho mela driv rada..mam rada, kdyz se v radiu mluvi o zajimavych vecech a kdyz je obcas prolozenou jeste peknou pisni, proc ne, ale ty hruzy, hrany porad dokola me nudiily..kazdopadne doporucuju CR 6, jenom zajimavosti a hudba zadna a zadna reklama..reklamy uplne nesnasim, kvuli tomu nekoukam ani na tv.
simeklubor
5. prosince 2011 • 00:13
v autě jedu jedno CD za druhým s muzikou, kterou chci já a ne nějakej pošahanej robot. A je klid. A doma to samý plus internet. Jednou za pár měsíců udělám kontrolní poslech Radiožurnálu. Bohužel k tragický hudbě (to tak bylo vždycky) se přidala podobně tragická úroveň reportáží a projevu redaktorů (plytkost, neznalost témat, prohřešky vůči češtině...). A to nebejvalo. Kašlu na ně.
lobineu
3. prosince 2011 • 03:26
a duševní geronti ve vedení pořád budou komoušsky tvrdit, že je to vlastně všechno ok, že ten blbej jsem já, protože se mi nelíbí jejich vědecký výběr.
Mno - jestli jste posledních pár let omílali cca 900 titulů pro jakousi spokojenou nikomu neznámou dělnickou třídu, co kdybyste na férovku dalších pár let hrály pro zas*aný intelektuály, aby si dělnická třída užila vypínání rádia za jízdy skrzevá křižovatku (protože následný poslech silně zvyšuje riziko nehody a agresivitu řidiče)?
yodocq
2. prosince 2011 • 22:49
dobré tak pro geronty.Dnes jsou v kurzu rádia webová.Nikdo tam neplká nesmysly a hrají tam pořád nové věci,které si pak jeden může někde stáhnout.Vivat Death.fm!
preq
2. prosince 2011 • 23:51
Pardon, jsem sice geront, ale dobré pro mě to rádio tedy není. Na netu si samozřejmě najdu jakoukoliv muziku, která mě zajímá, mě ale jde o rozhlas, o komentáře, pořady, reportáže, zábavu atd., ale to doprovázené hudebními čísly, která mne neurážejí, nejsou nesnesitelné, jsou skutečně moderní a současné (nebo i staré, ale ne nemožné). K tomu ale je potřeba dramaturga, ne stroj, který vyhodnotí, že se líbí Troška, tak ho tam dáme.
kohba
2. prosince 2011 • 17:16
právě díky hudbě. docela mě to mrzí, ale opravdu to nešlo vydržet.
Není mi sice 65, ale kde je takový Acid, Smooth, Rhythm and Blues, Synthpop, Electropop, New Romantic, Futurepop, Synthpunk industrial, EBM, gothic, noise, dark/ritual ambient, experimental electro, Trance, Psytrance, Goa Acid, Tribal, Minimal, Schranz, Tech-House, Progressive, Electrohouse Happy Hardcore, Trancecore, Gabber, Breakcore, Tekno, Hard Dance a hlavně Neo Jazz?
peklomor
2. prosince 2011 • 15:48
Vstávám každé ráno ve čtvrt na šest. Jdu do kuchyně a pustím Radiožurnál. Třikrát až čtyřikrát týdně v tuto dobu hraje buď Abba, nebo Olympic. Proboha udělejte s tím něco!!! Kazí mi to rána!!! Nechápu, že veřejnoprávní stanice nemá na člověka, který by pouštěl hudbu na živo... A proč se trefovat do všeobecného vkusu? To by jste museli pořát pouštět Evu a Vaška... Prostě hrajte kvalitu a hotovo.
preq
2. prosince 2011 • 14:56
To je vrchol modernosti oproti stanici Praha (pardón, Dvojka - taky dobrý!). Od nástupu šéfredaktora Jaromíra Ostrého, který mj. nasadil do pořadů tlachavé a hihňavé moderátorky, se hudební doprovod vyznačuje takovým výskytem toho nejstrašnějšího, co kdy v hudbě vzniklo, že jsem poslech mé kdysi oblíbené stanice byl nucen omezit na velmi stručný výběr. Poslouchat stále dokola tři - čtyři hity Lenky Filipové (a to ji mám docela rád), Olympiku, Plavců atd., občas proložené peckami od Ricchi e Poweri, Milana Drobného nebo Boney M - to je i na mých 65 let moc! Mišíka, Prokopa nebo Buriana se nedočkáte, očekávat nějaký punk, indie-rock, R´n´B´ , nu metal apod. je úplně mimo realitu, zato normalizační popík frčí. Negativní emoce? Ano!