Zprávy

Zpět na článek

FOTOGALERIE: První várka blafů z českých restaurací a kantýn

8 komentářů

roromana
7. prosince 2011 • 17:56
To je fakt síla... Rozhovor s panem Pohlreichem v Reflexu je pravdivý. Škoda že jsem nefotila v pondělí na obědě v restauraci Kaštan (kastanvkruhu) Praha 6. Po změnách v restauraci jsem s manželem očekávala zlepšení kvality jídel a personálu. Bohužel, jsme se v pondělí na obědě setkali s pravým opakem. Na hotové jídlo jsme čekali 45 minut a poté nám servírka přinesla "rizoto" - tvrdou rýži s uvařenou mraženou zeleninou (kukuřice, hrášek, mrkev), všeho byla malá porce a obsahovala asi 3 kousky masa a velmi malý posyp sýrem. Jinak bez chuti. Opravdu otřesné. Nemít hlad a málo času oba jsme okamžitě odešli. Manžel byl velmi naštvaný a v restauraci se opravdu dlouho neukážeme. Bohužel. Dříve jsme tam jedli rádi. Bydlíme totiž v okolí. S ohledem na úpadek českých restaurací celkově bych byla velmi ráda, kdyby byl zájem situaci zlepšit.
pooch.ledog
1. prosince 2011 • 20:36
Cemu se tu vseci divite? Tech par dobrych kucharu, co u nas kdysi byli vytlacily nelidsky podminky za kterych se v kuchynich u nas dela a to za hodne smesny platy. Plus to, jak si kdejaky hejhula myslel, ze na hospode se da zbohatnout a pak to tak taky vypadalo a vypada. Nove kuchare nema kdo ucit jak se remeslo dela spravne, skutecni profesionalove s poradnou praxi prakticky neexistuji. K tomu si pripoctete, jak vetsina majitelu podniku setri na cem se da, coz jsou v prve rade suroviny a jejich kvalita. Prekvapive vsak nevahaji utracet penize za sra.cky jako jsou praskove smesi a jiska v prasku apod. Dnesni kuchar nema paru, co to je varit ze zakladu, cest vsem vyjimkam. Spolecenska prestiz tohoto jinak peknyho povolani je u nas nula a bohuzel si to kuchari vesmes zaslouzi.
Zakonite bude hur protoze zakaznik nechce moc platit a ani na to casto nema. Tak co cekate....nejsou u nas tradice co se pohostinstvi tyce, protoze vychazet z toho co kdysi delal Raj a Jednota nelze a to co bylo predtim je davno ztraceno. Tech par lidi, co si neco zkusili v cizine pritahlo posleze zpet taky proto, ze se jim to poctive delat nechtelo a nic se venku nenaucili.
Pohlreich je mozna u nas hvezdou, ale ve srovnani se skutecnymi profesionaly v zahranici to neni nic moc. Osobne mi prijde jako narvany prisprostly magor, ktery ma sice pravdu v tom, ze je to u nas des a bes ale jeho chovani je otresny. Ani v kuchyni nemusi porad litat sprosty slova a rev, naopak skutecne dobra kuchyn je vedena uplne jinak. V tom asi ten pan zadnou praxi nema....Na kazdy pad to nevytrhne protoze co je podstatou problemu je to co pisu vyse a to on nezmeni. Stejne jako ekonomickou situaci ktera lidi nuti setrit kde se da. Ci-li v prvni rade na jidle, takze pak se nedivme, ze lidi zerou a vyrabi blafy, kdyz v tom navic maji dlouho tradici.
kocicax
1. prosince 2011 • 10:18
Některý ty blafy nevypadaj ani že by byli z hospody, spíš jako pomsta tchýně nebo manželky. každopádně je to síla a hnus, ale *** platný pokud se najdou podlidi kterejm takový žrádlo na talíři nevadí tak kuchař bude vařit dál pro ně, a náhodnej návštěvník to od***. Náhodnej proto že dostat tohle na talíři tak ne jen že do tý hospody víckrát nevlezu ale ještě narvu to žrádlo kuchařovy do držky i s talířem. přinejmenším by to letělo přes celej lokál.
Tak to vypadá když má někdo rekvalifikaci od "Babici" spousta renomovanejch kuchařů mělo zůstat u lopaty a ne se srát do vaření
bsimonik
1. prosince 2011 • 09:52
anelam
1. prosince 2011 • 07:21
té nedopečené krkovice se zdá vše v pořádku-takhle se vařívalo dříve-zdravě!Vyrostli jsme na zele­nině,­majdác­h,hus­tých polévkách-maso bylo 1x za týden-pak se divíte,že jsme obézní národ!A takové jídlo dostáváte i v nemocnicích.....
proxima
1. prosince 2011 • 05:38
To bych nepředožil ani psovi. Ale bylo by možná šikovný, zavést : Když obdržím takový humus - zavolat kuchaře a nechat ho to sežrat - šéf podniku druhou porci. To samozřejmě nejde, ale lidi, za takový paskvily doufám neplatíte.
atreides
30. listopadu 2011 • 20:34
a nevěřím vlastním očím. tohle všechno opravdu vařil Babica?????? neuvěřitelný záběr má ten chlap!
urvanej
30. listopadu 2011 • 20:06
a kuchaře bych nechal zavřít za obecné ohrožení!!!!!