Zprávy

Zpět na článek

ANKETA: Uplynulo 22 let od listopadové revoluce. Cítíte se jako poražený, nebo jako vítěz?

8 komentářů

netan
17. září 2012 • 04:30
V tom období jsem potřeboval vědět víc o kapitalistickém světě. Dnes vím, že je krutý, krutější než socializmus. Nechci omlouvat hrůzu inscenovaných procesů, slídění eštébáků, paranoju komunistů. Sams myšlenka socializmu je ale humánní, její realizace byla v čase drtivé ekonomické převahy západu a totální absence praxe občanské společnosti v Sovětském svazu nemožná.Za socializmu byly spáchány politicky motivované zločiny a sečteny oběti. Kapitalizmus je páchá v hrůzném měřítku od svého počátku a počet obětí je nesčetný. Dnes je vidím ve vulgarizaci a nemravnosti společnosti, masové manipulaci veřejného mínění, morální genocídě mládeže, jíž se podkladá pseudokultura a nevkus,v kořistnických válkách na Středním východě, v prohlubující se chudobě za nepředstavitelného růstu bohatství parazitů, vymírání africké populace, otrocké práci dětí...
V celém světě stoupá nespokojenost lidí; místy je atmosféra výbušná a stačí málo...Jste si jisti, že je myšlenka socializmu navždy pochována?
frolec
18. listopadu 2011 • 12:44
pane Hrebejk, no vy jste skvely ! You are free to feel as we tell you
panna
18. listopadu 2011 • 10:35
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
muhlhaus
18. listopadu 2011 • 08:07
Proč by jinak kladli tak stupidní, nesmyslnou otázku? Navíc takovým typům jako je Hájek (opět "nezklamal") nebo Kožený?
kverulant01
17. listopadu 2011 • 13:27
Ačkoliv jsem byla přímým účastníkem tohoto sametového politické převratu,ve svém bydlišti, a dokonce jsem byla jednou ze zakladatelek ODS, jsem velice zklamaná,že po více jak 20 letech jsme tak hrozně zadluženi a uráží mě hluboce postoje dnešních politiků,kteří si neváží svých postů a tyto zneužívají na každém kroku,hlavně kvůli svému osobnímu prospěchu.Na své voliče velmi brzy po volbách zapomněli a jejich bezcharakternost a bezohlednost k většině občanů je přímo zdrcující.Někdy mi připadá,že se i vysmívají občanům,kteří se vyjadřují kriticky k současné situaci v této zemi,aniž by si uvědomili, že jsou to oni, kteří si žijí proti většině lidí nad poměry a že jejich výsledky práce neodpovídají odměnám,které si sami odsouhlasili.Proto nemohu v této zemi věřit v nějakou skutečnou demokracii,natož v právní stát, kterým tato země již dávno není..Nyní již není vlastně co slavit, spíš bychom se měli my všichni nespokojení vydat do ulic a to v co největším počtum,aby si politici konečně uvědomili,že tímto způsobem jednání nelze získat důvěru v jejich politické hrátky o nás-bez nás!!!
urvanej
17. listopadu 2011 • 14:02
Kde Vás můžu potkat s nějakým transparentem? Proč nejdete do ulic Vy? Měl by to udělat někdo jiný za Vás? Kecy a zase jenom kecy.
urvanej
17. listopadu 2011 • 11:50
vítěz, žiju ve svobodné zemi, dělám svobodná rozhodnutí a vůbec celkově se cítím svobodný ve všech svých rozhodnutích, svovodně si napíšu svůj názor na cokoliv kamkoliv a nikdo mi nebude bušit na dveře a nebude mě za to terorizovat. Svoboda ale udělala ze spousty lidí "zvěř", která si myslela, že neexistují zákony a že můžou v podstatě "všechno" ale i svoboda má své hranice. A to si mnozí neuvědomují dodnes. No a hodně lidí ještě dnes nepochopilo na co je jim svobodný život dobrý, tápou, nudí se a neví co se sebou, protože jim už nikdo neukazuje směr jejich životní cesty.To je docela smutný. Já jsem spokojený i když peněz se někdy nedostává a tady si zanadávám na vládnoucí garnituru ale nikdy jsem neměl na očích růžové brýle a vím, že ve spoustě zemí světa bych se necítil lépe. Jsem rád, že žiju v této době a v této zemi. Jsem vítěz.
Petr Eugel
17. listopadu 2011 • 10:23
To zas bude diskuze. Ale citim se jako vitez, sice krapet podvedeny, ale vitez. Mozna vic podvedeny bych se citil, kdybych pracoval v CR, ale kombinace, prace v cizine a doma jen volno je temer ideal.