Komentáře
Pane Párale,
zní to zoufale, jsem ráda, že jsem se již v roce 198& rozhodla žít v jiné zemi a na jiném kontinentě.
Nevidím žádné řešení.
zní to zoufale, jsem ráda, že jsem se již v roce 198& rozhodla žít v jiné zemi a na jiném kontinentě.
Nevidím žádné řešení.
Regionální úředníci se stěhovat nebudou. Vyškolení na nový zákon a systém pro příchozí úředníky zvenku bude tak za pět let a s každým prdem hurá do Prahy na centrální plánování. Ještě, že už nic stavět nebudu
Závidění hodný optimismus autorův.... Nesdílím ho. Mám dojem, že zásadní brzdou v rychlosti povolování staveb je nedostatek úředníků a z toho plynoucí tragické nedodržování správních lhůt. Už roky je zákonem stanoveno, že úřad zahájí řízení dnem podání žadosti a do třiceti, respektive šedesáti dnů vydá rozhodnutí. Běžná praxe? Zahájení "až na vás přijde řada" (klidně po roce), vydání rozhodnutí "až bude čas" - klidně další rok.... Správní lhůty jsou pouhým cárem papíru už dávno. Úředníci teď mají obavu z další reorganizace a vláda jim "namydlí schody" přijetím novely zákona o státní službě, který jejich pozici ještě zhorší... Tyhle problémy nový stavební zákon rozhodně nevyřeší. Kéž bych se mýlil....
Za rok a půl se stěhovalo.
Povolení a schválení stavby do 30 dní, ale to už byla i deska.
Kolaudace žádná. Jen poslání podkladů na úřad.
Zajímavé bylo zjištění o instalaci hromosvodů.
Úřad ji vyžadují, což je určité specifikum ČR, ale to jsme tam neposlali jelikož ani hromosvod nemáme
Schváleno.
Specialitou našeho města je místní podnikatel, který postavil desítky domů bez stavebního povolení!
Číslo popisné získal sice s ročním až dvouročnim odstupem ale všechny jeho stavb byl dodatečně "schváleny".
Kam se hrabe digitalizace!
Kvalita těchto staveb je opředena luxusními náměty na horor.
Teď mu Bůh nadělil, železná kolena, artrozu, vysoký tlak, odchod "nezávislých" úředníků z magistrátu,.tak už jen krade štěrk v nové zástavbě ...
Vseci preci kradnů, říkal předseda ne?