Zprávy

Zpět na článek

ANKETA: Zdaněním za lepší zdraví. Souhlasíte se zavedením hranolkové daně?

14 komentářů

loolee
19. listopadu 2011 • 14:55
Bez ohledu na daň - tak jen pro ty, co tu argumentují levnými rohlíky a drahými celozrnnými. Ono těch celozrnných tolik nesníte, totéž platí i ve více případech. Protože prostě zasytí dříve a na delší dobu. Ale my holt musíme mít plný košíky, co?
ekran
15. listopadu 2011 • 15:51
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
whocares
14. listopadu 2011 • 19:12
Stát nám už chce lézt do baráků, teď do talířů a za chvíli i na hajzl a do postele! Jděte do rekta pane Holec!
zuzkaz
12. listopadu 2011 • 19:31
Dnes jsem si přečetla zmíněný článek.Rozhodně si nemyslím, že je to dobrá cesta. O hranolkové dani slyším poprvé, ale....možná mi někde uniká pointa. Copak výsledkem bude zlevnění zdravého a bio jídla? Nemyslím si...kam to vede? Jedině k tomu, že zase bude hlouběji do kapsy. Myslím si, že mnoho lidí šahá po nezdravější variantě právě kvůli penězům. Viz moje zkušenosti na koleji. Tukový rohlík za 2,-Kč nebo vícezrný za 7,-Kč? Navíc k čemu bude, když se zdraží nezdravé potraviny, když vynalézavý člověk si dokáže ze zdravého udělat svíčkovou nebo žampiony obalit ve strouhance a strčit do friťá­ku????­Ok..­.bude dražší fritovací olej, ale to povede jen k tomu, že ho nebudou tak často měnit. Navíc si myslím, že jestli se chce člověk "užrat" k smrti, tak je to jeho volba. Na co by měl stát suplovat roli rodičů? To je můj názor a proto dani
suchyptak
10. listopadu 2011 • 14:34
dnes jsem vám přidal číslo na přístupu, což mne mrzí, ale je to bod co je proti vám, levicovému časopisu a málo kdo si to uvědomuje!
seydelman
9. listopadu 2011 • 22:40
Proboha vždyt´je to jen další způsob jak z lidí tahat peníze. To by nám vláda mohla za chvíli i zdanit vzduch který dýcháme na území České republiky. Je přece na svobodné vůli lidí, jak se budou stravovat a každý rozumný člověk přeci pozná když už mu něco škodí natolik že to naruší běh jeho života. I většina kuřáků alespoň omezí kouření když je to s nimi nahnuté (tím myslím po zdravotní stránce). Ti kdo jsou na takovéhle ,,nezdravé" stravování zvyklí své návyky stejně většinou nezmění, jen budou mít hlouběji do kapsy a větší vztek. Nemůžu si pomoct ale všechny tyhle novely, zákony, nařízení nebo jak to ti rozumbradové tam nahoře zrovna nazývají, mi čím dál víc připomínají diktaturu.
ekran
10. listopadu 2011 • 14:12
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
ekran
15. listopadu 2011 • 16:41
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
vera51
9. listopadu 2011 • 22:30
To me teda rozesmalo.Takova kravovina.To by se dan musela dat i na jine potraviny jako je tlacenka, bucek,spekacky a kde je cokolada po te se taky tloustne.Jo a cocacolaJezisimarja cim se to zase lidi zabyvate.Asi nemate nic jineho na praci nez vymyslet ptakoviny.Pan Bendl je snad sjetej ne?Tak uz to pane Benda nehulte fakt.To asi moc prace nemate co? Nejsou dulezitejsi veci???
aheri
10. listopadu 2011 • 14:27
Pan Bendl je přece proti, takže jestli jste proti taky (jak to tak vypadá), tak se navážejte do pana Holce a ne pana Bendla (když už se tedy do někoho navážet musíte)... Btw: Jaké jsou důležitější věci než zdraví?