Komentáře
ALOIS KRYM
8
Horáček zamlčuje skutečnost, že nejde o zrušení všech neziskových organizací, ale pouze o ty, které si pletou pomoc občanům s politickou propagací určité myšlenky, a v rámci ní okrádají občany Česka z důvodů údajné pomoci občanům jiných států. A dělají to proto, že si u toho oni a jejich političtí zadavatelé dobře namastí kapsy. 🙂
Přejít do diskuze
@Anna Novakova Vážená paní. Než napíšete reakci na článek, navrhuji vám, abyste si ho přečetla. Jestli v něm najdete nějakou lež, nebo nepřesnost, označte ji. Pakliže máte čas psát komentáře, máte jistě i čas, jít dělat něco užitečného. Například někomu pomáhat. O tom se totiž v článku píše. Někdy to zkuste. Někomu pomáhat je skvělá věc. Ale jestli to nezvládnete, tak alespoň neškoďte.
@Libor Tomasek - ty jsi vlastně nějakej kouzelník ne? Tomášku. Jak můžeš vědět co zde píší, když to nečteš. Navíc troubo, oni nemusí psát vyváženě, oni nejsou veřejnoprávní médium.🐂
Lidé nedávají příspěvky pres organizace, protože jim nevěří. Já to mám naopak.
Nikdy nedávám soukromníkům a politickým neziskovkám, které založili vysloužilí politici.
V organizacích typu Člověk v tísni, Charita, Lékaři bez hranic atd...si mohu ověřit kam ty moje peníze šly, mohu požádat aby můj dar byl poskytnut tam, kam chci já a na co chci já, a hlavně si to zkontrolovat.
Chápu, že někdo ze zásady nedává na nic, v pořádku, jistě má své důvody, ale ať mi pak nemluví do toho, kam je dávám já. Třeba jednou pošlu i jim, když budou potřebovat. A ani o tom nebudou vědět, protože to půjde přes organizaci.
Nikdy nedávám soukromníkům a politickým neziskovkám, které založili vysloužilí politici.
V organizacích typu Člověk v tísni, Charita, Lékaři bez hranic atd...si mohu ověřit kam ty moje peníze šly, mohu požádat aby můj dar byl poskytnut tam, kam chci já a na co chci já, a hlavně si to zkontrolovat.
Chápu, že někdo ze zásady nedává na nic, v pořádku, jistě má své důvody, ale ať mi pak nemluví do toho, kam je dávám já. Třeba jednou pošlu i jim, když budou potřebovat. A ani o tom nebudou vědět, protože to půjde přes organizaci.
@Anna Novakova Andulo, bez se vycpat.
Jsem dobrovolnice na onkologii a možná se tam potkáme, důro tupá
Jsem dobrovolnice na onkologii a možná se tam potkáme, důro tupá
@ALOIS KRYM takže IVK, Institut Vaclava Klause by měl být ten první adept. Politická neziskovka jak hrom. A jen chci napsat, že politici zakládají neziskovky, na ty je třeba se zaměřit, kde berou penize a ne na Člověka v tísni, který lidi vzdělává a vede k altruismu.
Pokud přispívám na katastrofy, pak jedině Červený kříž. Pánek a jeho tíseň ode mne neuvidí ani halíř! Aktivistická progresivistická banda, která zamořuje společnost a hlavně školy a děti LBGT vítačsko greendealovou propagandou! Stydím se, že jsem mu v ´89tém tleskal !
Neziskovky z oboru zdravotnictví, sociálních služeb, podpory vzdělávání českých dětí jsou naprosto v pořádku. Všechny ostatní a zvláště ty s politickým zaměřením a činností bez dotací. Ať je platí ten, za koho lobují a pod. 🥴🥴🥴🥴🤬🤬🤬🤷🤷🤷
Neziskovky leží oligarchovi a jemu přisluhujícím straničkám v žaludku. Očekávat od oligarchy podporu občanské společnosti nelze, protože ta znamená ze své podstaty ohrožení jeho moci. Oligarchie je špatný způsob vládnutí psal Aristoteles.
@ALOIS KRYM Jako proč? Naprostá většina útoků Ukrajiny je vedena na vojenské cíle a pokud ruští občané nechtějí být těmito útoky postiženi, tak stačí aby Russko vypadlo z Ukrajiny a přestalo válčit.
@Martin Koláček no tak aspoň v něčem se s reflexem ztotožňuješ ne? On taky je pro podporu Ukrajiny. Ovšem jestli ty nekecáš. Protože stejně já mohu napsat, že jim tam posílám ze svého Patrioty.😎🏅
Ten článek je přesně o lidech, kteří zde zanechali své moudré příspěvky. Inu diskuzní fóra - to je výkvět. Dodnes nevím, jaký mají smysl.
@Marta Hánová ...no ta údajná pomoc jde nejen z peněz "hlupáků", ale i z peněz těch "spousta lidí". A ti prostě chtějí vědět proč mají platit politické aktivisty škodící vládě Česka, potažmo většinové části slušných lidí Česka..😎
Spousta lidí vůbec nechápe, že někdo někomu na něco přispěje. Sami mají málo. (?) Mají nás za hlupáky a dobrovolníky za zloděje a ze všeho nejvíc by je chtěli kontrolovat i když jim do toho minimálně morálně nic není.
Konat dobro, je vždy ošemetná záležitost. 🤔aneb, „konej dobro, peklem se ti odmění“ trefně glosuje situaci, kdy nezištná pomoc přinese člověku jen další problémy, podraz nebo nevděk.
Pokud je org.Člověk v tísni vedena jako organizace lobbující, lze předpokládat, že se její činnost nesoustředí jen a pouze na aktivity humanitární, ale i politické. A podle zákona z.1.6.2025 JE vysvětlování a obhajování vlastních aktivit povinností. To, že se některé aktivistické počiny nepotkají se sympatií vlády a organizace o část fin.prostředků ze st.rozpočtu přijde, je celkem logické. Není nic jednoduššího, než se s těmito programy obrátit na dárce z lidu nebo na soukr.sektor. Nehledě na to, že participací na různých unijních fondech je přispěvatelem na její aktivity paradoxně každý z nás. Tak proč vlastně brečíte, p.Horáčku???
RUSKO má nový typ válčení, který záměrně stírá hranice mezi stavem míru a války. Podle této vize se stala úloha nevojenských prostředků – především pak masivních informačních, politických a psychologických manipulací – efektivnější a nadřazenou konvenční síle samRusko k naší destrukci nepotřebuje konvenční zbraně. Agresor cynicky využívá architekturu západních sociálních sítí k tomu, aby nás donutil zničit se navzájem. Úspěch těchto sofistikovaných operací se neměří počtem nově rekrutovaných obdivovatelů Vladimira Putina. Měří se výhradně mírou agresivity.otných zbraní. Kreml tak sestrojil digitální zbraň hromadného ničení, která bez jediného výstřelu bombarduje západní mysl nevyčerpatelným arzenálem vzteku
@Josef Tyl ...a existuje také, pro vyvážení, možnost posílat pomoc ruským občanům napadnutých ukrajinskými dróny na území Ruska ?😎
@Pavel Hradek když o tom píšete. Tak nám můžete prozradit smysl vašeho výtvoru. Už jsem jej přečetl několikrát a napadá mne pouze biblický význam slova zákoník
@Eva Folbrová
Ano, lobují proti byznysu s chudobou, šílenými exekucemi...edukují děti z vyloučených lokalit, aby se uměli dostat z pasti, do které se narodily.
Ano, lobují proti byznysu s chudobou, šílenými exekucemi...edukují děti z vyloučených lokalit, aby se uměli dostat z pasti, do které se narodily.
Take se stydim, kam to svazacky predstavitel revolucnich studentu dotahnul s puvodni dobrou myslenkou. Politicka skoleni uredniku v jinych zemich, vymyvani mozku ceskym studentum - to jsou veci, ktere skutecne Pankova ziskovka ma delat ze sveho
@ALOIS KRYM opět důkaz že si tupoun - vůči Rusku jsou přece sankce. Drony do toho nespadají. 😁😉
@Marta Hánová nedávno mě oslovila jakási nadace s žádostí o příspěvek na nemocné děti. ( Na děti adresně posílám cca 3000 ročně ). Zjišťoval jsem jak je to nastavené a dozvěděl jsem se, že 70% prostředků je použito na chod nadace a 30% snad na ty děti. Takže mé rozhodnutí bylo jasné. Takže morálně mi do toho he hodně.
@Marta Hánová Já ale ve svém komentu právo zmíněné organizaci na lobbing nijak neupírám. Reportovat o svém hospodaření, záměrech a výsledcích mají zákonnou povinnost. Jenom netuším, proč kvůli tomu spolu s autorem článku kňourají. A jen tak mimochodem...O programech, které vláda ze st.rozpočtu financuje, tak o nich i rozhoduje.
To, co jste zmínila Vy/ práce s vyčleněnými lokalitami a minimální fin.gramotností/ tou Achillovou patou opravdu není.😉 Zkuste si vždycky informace k tématu najít, ať příště nestřílíte naslepo. Hezký večer přeju.
To, co jste zmínila Vy/ práce s vyčleněnými lokalitami a minimální fin.gramotností/ tou Achillovou patou opravdu není.😉 Zkuste si vždycky informace k tématu najít, ať příště nestřílíte naslepo. Hezký večer přeju.
@torstt
zapomněl jsi že i liberální
a proukrajinská
a protiruská
a proti jaguárová
zapomněl jsi že i liberální
a proukrajinská
a protiruská
a proti jaguárová
@eleen8 to je pravda. A nejde o zrušení, ale označení. Je mnoho těch co dělají obojí a pr mají na domnělou pomoc
Když si čtu titulky a obsahy vašeho bulváru, tak by se styděl i psychopat.
K článku, mluvte za sebe a toho jak dáváte vy.
Co se týče mne, tak peníze na Ukrajinu posílám přímo člověku co na Ukrajině působí jako kněz a zároveň vede "lazaret" znám jej a potkáváme se minimálně 1 roce, někdy i více
K článku, mluvte za sebe a toho jak dáváte vy.
Co se týče mne, tak peníze na Ukrajinu posílám přímo člověku co na Ukrajině působí jako kněz a zároveň vede "lazaret" znám jej a potkáváme se minimálně 1 roce, někdy i více