Historie

Zpět na článek

Ludvík Souček byl otcem české sci-fi, záhadologie i konspirací. Podivné teorie se pojí i k jeho životu

10 komentářů

David Soucek
No, líběj odpustit, ale článek se docela hemží nepřestnostma, polopravdama a úplnejma nesmyslama. Přesto děkuju, že jste si na to stý výročí vzpomněli.
Josef Franz Menoušek
Nevím zda Dr Souček ale psalo se o pokusech na zajatcích. Plzák, Placák a další.
Standa Havelek
S veškerým respektem k dr. Součkovi, za otce české sci-fi je spíše považován J.M.Troska.
Joska Oltec
@Standa Havelek Kdepak, to byl polský autor Stanisław Lem "K Mrakům Magellanovým", dle jeho předlohy r 1963 natočili český sci-fi film Fekálie XB-1.😎
Joska Oltec
Sóček se nicméně jako vyslaný lampasák podílel na lékařských pokusech na zajatcích v Korejské válce. Velká šmouha hounem na štítu pozdějšího spisovatele. Byl o tom před lety obsáhlý článek v jednom časopise, myslím Respekt, nejspíš to půjde dohledat.
Anton Augustin
@Joska Oltec
Článek o tom píše, ale také jinak vysvětluje. Šmouhu máš možná na čele, když jsi volil lampasáka Pavla.
Joska Oltec
@Anton Augustin V Česku nevolím neb tam nežiji, flastenecký šmoulo. Jsi zase opilý či sjetý?
Petr Oubrecht
Součkovy knížky jsem hltal. Autor od Boha. 👍👍👍
Ladka Drobilkova
Děkuju za tip na "A na dobrou noc"! Součkovy knihy jsem jako dorostenka žrala 😁 Pustím si večer před spaním jeho povídání o Karkulce..
Anton Augustin
Velké otazníky mám v domácí knižnici, jsou po letech trochu rozpadlé, ale jednou za čas se k nim vracím. Cesta slepých ptáků byla bestseller.
zkuste napsat v knih*ovně... cenzor robot slovo nepustí