Komentáře

Zpět na článek

Je jedno, zda na summit NATO pojede Pavel nebo Babiš. Problémem je, že Česko léta neplní alianční závazky

28 komentářů

jaroslav weislich
Co ten REFLEX se montuje do politiky ať se sebere a táhne, o tom KDO pojede na samit rozhoduje vlada a né nějaký šplon
Petr Klimánek
Vůdce opozice ani náhodou nemůže na žádný summit a vůbec ne NATO , neví teď která bije
Miloslav Podhola
Španělsko také léta neplní procenta vydávána na zbrojení a nezaznamenal jsem, že by nějaké periodikum za to kritizovalo španělskou vládu.
Babiš šetří peníze na potřebné výdaje pro občany, což Reflexaci a spol., ještě nepochopili a nenávisti se chopili!
Uživatel_5347445
Tak ono to je jedno jestli tam bude Petr nebo Pavel, hlavně ať na Trumpa nepůsobí jak červený hadr na bejka. A to si myslím že Babiš zvládne.
Jaroslav Molinek
@Uživatel_5347445 agent bureš dostane kartáč, nic mu nepomůže.🤣
Petr Klimánek
@Jaroslav Molinek houvno Molinek
Jaroslav Molinek
@Petr Klimánek hezká sebereflexe, klimoš.😅
Jan Stindl
Jen ať si to tam ti dva magoři jdou vyžrat. Donald je pošle do p...le i když mu do ní lezou.
Roman Strouhal
Koukám, že i Reflex se zastává té komunistické žumpy jménem Petr Pavel. Další novinářská spodina.
Jan Stindl
@Roman Strouhal
Bolševická žumpa je dnešní vláda slovenský bolševickýho práskače Babiše.
zdenek2
@Jan Stindl No ono se nedá nic slušného říct ani o jedněch. Bolšán jako bolšán, všechno jeden šmejd a je těžko je rozlišit , všichni jsou jedna velká jednu senkruvna.
Marek Gonda
@Roman Strouhal jediná žumpa je ve tvé hlavě.
Miloslav Podhola
@Roman Strouhal
Reflex se přidá ke každému, kdo kritizuje Babis pro pročeskou politiku.
Známí vykuci!
Jaroslav Molinek
@Roman Strouhal soudruhu, komouše a estébáky máš ve vládě.🤣
Petr Klimánek
@Jaroslav Molinek leda tak ve tvé hlave
Jaroslav Molinek
@Petr Klimánek ve tvé klimoš.😅
Luboš Zedek
Pokud si pamatuji tak závazek byl 2 procenta do roku 2028 postupně. To že si z toho politici udělali burzu kdo navrhne víc, nehledě na finanční možnosti.
Vladimír Šťastný
Tak rozhodnutí o výstavbě těžké armády padlo už před téměř deseti roky. Kolik z takové potřeby platí ještě dnes? V právě probíhajících válkách hrají roli dělostřelci, raketová vojska, dronoví operátoři a letectvo. Obrněná vojska jsou už spíš jen na přehlídky. Až si dáme nový závazek s horizontem plnění za deset let, bude to zase na hov no.
Ještě blbější rozhodnutí jsou ta, že zavalíme armádu penězi, ať si za to něco koupí. Není spolehlivější metoda, jak tyto prostředky zpronevěřit a vyházet za předražené blbosti.
Armáda by měla být schopna dát na stůl každý rok plán koncepce rozvoje a svých potřeb v kontextu s tím, jakým způsobem se vyvíjí způsob boje na aktuálních válčištích a ministr financí by jí měl vyjít maximálně vstříc ale ne s tím, že zaplatí naprosto všechno, co jenerály napadne.
P.S. To že Pávek nikam nepojede je pro naši zemi jen dobře. Jenom by tam sliboval to, co není možné plnit, jako naposledy éra na Ukrajinu....
Miloslav Podhola
@Vladimír Šťastný
VÝBORNĚ!!!
Joska Oltec
V Česku se dááávno měly osekat dávky a platby pro nefachčenka i tzv neziskovky. Jenže - jak to udělat když je tak velká část populace stále načichlá komunistickým smradem, že odmítají i nominální spoluúčast ve zdravotnictví? Díky tomu je málo stomatologů co berou žebračenky od pojišťoven, ale i horda arogantních /přezíravých lékařů jiných profesí. Dokud načichlá část populace nevycepení, situace se nezmění - bohužel se tím virem do té doby nakazí či nakazily nové generace českých nefachčenek.
Vladimír Šťastný
@Joska Oltec Výdaje na dávky podpory v nezaměstnanosti byly v roce 2024 12,9mld kč. Celkově je na sociální stát (státní sociální a pěstounská péče, podpora v nezaměstnanosti, nemocenské pojištění, hmotná nouze a příspěvky pro zdravotně postižené) vydáváno 19,6%HDP a je to pod průměrem členských států EU. Z čeho pak bys chtěl zachránit zbrojní rozpočet?
Joska Oltec
@Vladimír Šťastný Je to 22% and uváděj čísla v penězích, ne v tom jak se porovná Česko a ostatními státy, a už vůbec ne v EU. V r 2023 bylo 1,583.7 miliard CZK, zatímco na obranu šly necelá 2% to jsi zřejmě minul, že? Dále:

Key Context and Controversies

"Core" vs. Total Spending: Critics and the U.S. Ambassador to NATO have pointed out that "core" military spending in the 2026 budget is actually lower, at approximately 1.7% to 1.8% of GDP.
Creative Accounting: To reach the 2.1% target, the government included non-military infrastructure projects, such as a highway to the Polish border, which experts warn may not be recognized by NATO as valid defense expenditures.
Policy Shift: The previous administration under Petr Fiala had planned to reach 3% of GDP by 2030. The current Babiš government has rejected this path, citing healthcare and citizen welfare as higher priorities.
International Pressure: The U.S. and NATO allies have criticized these cuts, noting that newer NATO targets discussed at the Hague summit aim for 3.5% for military spending plus 1.5% for dual-use infrastructure.
Vladimír Šťastný
@Joska Oltec Dal jsem ti to sem tak, jak mi to nabídla AI. Neminul jsem nic, ptal jsem se tě na to, komu bys sebral, abys zachránil armádu aby vydávala ranec, se kterým by NATO a Amerika byla spokojena.
Joska Oltec
@Vladimír Šťastný A já se tě ptám proč Česko nedělá radikální řezy aby osekalo nafoukhuté náklady pro nefachčící část společnosti, a tím nejsou míněni důchodci či nemocní. Odpověď žádná, nebo resp zase vládnou kryptobolsševice, že?
zdenek2
@Joska Oltec Jenže právě bez toho aby to nějak dopadlo na ty které nemíníte, to určitě nepůjde. A na ty to dopadne v první řadě.
Petr Klimánek
@Joska Oltec platí zdravotní pojištění nejsi v USA Oltec
JAKUB ŽILKA
Starost Reflexu o plnění aliančních závazků Česka je dojemná. Škoda, že jí Reflex neprojevil i za předchozí fialové vlády. Já osobně se domnívám, že "aliance" se rozpadá a cpát peníze do hroutícího se projektu je nesmysl. Takže zatím SLÁVA Babišovi.😉
torstt
@JAKUB ŽILKA : Chtěl jsem napsat něco podobného. Užijme si alianci, dokud jí ještě máme. Dávám bolševikovi rok, maximálně dva !