Kultura
Bez Smoljaka již nebyl bývalý člen KSČ a podepisovatel "Anticharty" schopen na "Cimrmana" nijak dál navázet. Na tom nic nemění ani to, že se vedle Marka Bendy stal tváří poražené opozice. Ale jinak mu přeji k narozeninám hodně zdraví.
@KIng X
Už jsem ti to napsal tisíckrát ale tvoje jediná živá mozková buňka ti to nedovoluje pochopit, protože je plná chlastu.
Tak po tisící první:
Ruská agrese na východní Ukrajině je vyprovokovaná a vynucená. Když jsem ti sem dal posledně odkazy na články našeho mainstreamového tisku z roku 2014, které to potvrzovaly, dělal jsi blbého, hledal v těch článcích něco co tam není a mě zablokovali účet.
Žádnou agresi nepodporuju, jenom chápu zákonitosti a fakta jejího vzniku. To, že to Ukrajina nechce uznat, že si její oligarchové ze somrování podpory udělali životní byznys a že neváhají do války nahánět další a další Ukrajince, je její problém, ne můj.
A jestli chceš Ukrajinu v tomto počínání dále podporovat, tak prosím, ale za svoje.
Už jsem ti to napsal tisíckrát ale tvoje jediná živá mozková buňka ti to nedovoluje pochopit, protože je plná chlastu.
Tak po tisící první:
Ruská agrese na východní Ukrajině je vyprovokovaná a vynucená. Když jsem ti sem dal posledně odkazy na články našeho mainstreamového tisku z roku 2014, které to potvrzovaly, dělal jsi blbého, hledal v těch článcích něco co tam není a mě zablokovali účet.
Žádnou agresi nepodporuju, jenom chápu zákonitosti a fakta jejího vzniku. To, že to Ukrajina nechce uznat, že si její oligarchové ze somrování podpory udělali životní byznys a že neváhají do války nahánět další a další Ukrajince, je její problém, ne můj.
A jestli chceš Ukrajinu v tomto počínání dále podporovat, tak prosím, ale za svoje.
Pan Rynda pochválil uměleckou dráhu pana Svěráka, což je naprosto v pořádku. Divadlo Járy Cimrmana autorské dvojice Smoljak-Svěrák přináší dodnes, po desetiletí, lidem krásnou zábavu, podle filmových scénářů, ať už společných nebo jenom Svěrákových byla natočena celá řada úspěšných a divácky milovaných filmů. Jeho občanským postojům, členství v KSČ, podpisu Anticharty, jistě vynuceným ale přesto názorovým oportunismem a ke stáru opravdu mimózními postoji k místní politice se elegantně vyhnul. Asi to do blahopřání a vzletných zdravic nepatří. Já bych si toho taky nevšímal, kdyby to novinářští prestituti nevytáhli na každého kdo vstupuje do veřejného života a zrovna jim z nějakého důvodu nejde pod fousy.
Zkrátka, kdyby se pan Svěrák věnoval výhradně své umělecké činnosti a běhům pro Paraple, udělal by i sám pro sebe více a lépe.
Zkrátka, kdyby se pan Svěrák věnoval výhradně své umělecké činnosti a běhům pro Paraple, udělal by i sám pro sebe více a lépe.
Vše nejlepší pane Svěráku,
hodně zdraví a pohody, mám vás rád a děkuji
za vše krásné co jste vytvořil ✌️🇨🇿❤️
Národ Vás potřebuje více jak kdy dříve.
hodně zdraví a pohody, mám vás rád a děkuji
za vše krásné co jste vytvořil ✌️🇨🇿❤️
Národ Vás potřebuje více jak kdy dříve.
Když někdo dokázal tolikrát rozveselit i rozesmutněl moji duši a posílit víru v kulturní, lidské hodnoty tolika lidí, tak proti tomu nemůže štěkot na popularitě závislých politických psů dolehnout ani ke špičkám jeho bot. Díky pane učiteli Svěráku.
Gratuluji a děkuji za vaší skvělou divadelní a filmovou tvorbu.
Dnes je ZS tím samým, čím byli před 40 lety Husák, Jakeš, Štrougal a další. Ti všichni si v mládí vysnili lepší svět, obětovali se mu a celý život ho budovali. Ti všichni si odmítli po nějaké době přiznat, že z původní cesty sešli a zapadli do močálu. Ti všichni tvrdili, že musíme jít pořád dál, protože nesmíme zradit původní ideál a vedle je silný nepřítel, který by naši slabost využil. Ti první po převratu ´89 na sklonku své kariéry alespoň slovně uznali, že se dopustili mnoha chyb a jejich vize světa ztroskotala. Zdeněk Svěrák a jeho generace jsou na tom zatím mnohem hůř. Oni budou do konce svých životů přesvědčení, že jejich představa o "liberální" demokracii a "občanské" společnosti je stále živá a nejlepší z možných. A protože jsem ohleduplný a dobromyslný, ani jim vlastně nepřeju, aby se dožili tvrdého nárazu, který jim ten domeček z karet rozmetá. Pane Svěráku, přeji vám k 90 pevné zdraví a ještě pevnější klapky na očích.
Dnes je ZS tím samým, čím byli před 40 lety Husák, Jakeš, Štrougal a další. Ti všichni si v mládí vysnili lepší svět, obětovali se mu a celý život ho budovali. Ti všichni si odmítli po nějaké době přiznat, že z původní cesty sešli a zapadli do močálu. Ti všichni tvrdili, že musíme jít pořád dál, protože nesmíme zradit původní ideál a vedle je silný nepřítel, který by naši slabost využil. Ti první po převratu ´89 na sklonku své kariéry alespoň slovně uznali, že se dopustili mnoha chyb a jejich vize světa ztroskotala. Zdeněk Svěrák a jeho generace jsou na tom zatím mnohem hůř. Oni budou do konce svých životů přesvědčení, že jejich představa o "liberální" demokracii a "občanské" společnosti je stále živá a nejlepší z možných. A protože jsem ohleduplný a dobromyslný, ani jim vlastně nepřeju, aby se dožili tvrdého nárazu, který jim ten domeček z karet rozmetá. Pane Svěráku, přeji vám k 90 pevné zdraví a ještě pevnější klapky na očích.
@George O´Harek ...on to většinou vymýšlel a psal Smoljak, však také po jeho smrti již nic skutečně "cimrmanovského" nepřišlo.😎
@zdenek2 Zdendo, dýchej zhluboka a čti pomalu. Kde koho omlouvám? Kde koho nazývám morální špičkou?
Kritizuju dvojí metr, kdy je (nejenom) Svěrákovi předem odpuštěno to, za co jsou jiní médii nelítostně rozcupováni.
Máš tady ty vole vlezdo prde lské pochvaly od Malečka a dalších a obuješ se do jediného, kritického komentáře.
Kritizuju dvojí metr, kdy je (nejenom) Svěrákovi předem odpuštěno to, za co jsou jiní médii nelítostně rozcupováni.
Máš tady ty vole vlezdo prde lské pochvaly od Malečka a dalších a obuješ se do jediného, kritického komentáře.
Svěrák je etalonem mezilidského porozumění, slušnosti, pomoci a chytrého humoru. Kterým dokáže všemožné primitivní, moci a majetku nenažrance zesměšnit. A to umí vložit do kvanta uměleckých počinů, bez kterých by byla česká kultura o hodně chudší.
No a tím, co si budeme povídat, děsně nasírá všemožnou společenskou veteš, čím mocnější, tím víc. Zvláště tu dnes panující Babiš-Okamura-Macinkovskou, ale taky i tu Klaus-Zemanovskou.
A tak není divu, že na něj z tohoto společenského bahna srší pomluvy a plivance, které jsou však jen důkazem Svěrákových lidských a uměleckých kvalit.
A tak vám, ale i sobě Vážený pane Svěráku držíme palce abyste svěží, zdráv a sám sebou ještě dlouho zůstal. A ty plivance bral jen jako koření, co náš život pikantnějším a zábavnějším dělá.
No a tím, co si budeme povídat, děsně nasírá všemožnou společenskou veteš, čím mocnější, tím víc. Zvláště tu dnes panující Babiš-Okamura-Macinkovskou, ale taky i tu Klaus-Zemanovskou.
A tak není divu, že na něj z tohoto společenského bahna srší pomluvy a plivance, které jsou však jen důkazem Svěrákových lidských a uměleckých kvalit.
A tak vám, ale i sobě Vážený pane Svěráku držíme palce abyste svěží, zdráv a sám sebou ještě dlouho zůstal. A ty plivance bral jen jako koření, co náš život pikantnějším a zábavnějším dělá.
@Vladimír Šťastný A teď nám vysvětli svou podporu agresi ruska na Ukrajině a napiš, jestli jsi za to placený. Zasmějeme se.
@Vladimír Šťastn No jasně u někoho to přece bylo vynucené u jiných ne . Fakt máte dobrý názor. Takový vyhovující. Omlouvající. Ani snad netušíte, že existovali lidé, kteří nikdy nevstoupili a ani nepodepsali antichartu a to i přesto, že jim hrozil od komoušů postih a že věděli jak dopadnou. Ale tenhle morální maják byl přece donucen k obojímu. Dnes je morální špica. Tvl.
ý
ý
k Vašemu životnímu jubileu přejeme hlavně hodně zdraví a pohody.
Vážíme si Vaší práce, vážíme si i Vašich postojů v dnešní době....
máme Vás rádi.