Kultura

Zpět na článek

Jáchym Topol: Byl bych spokojenější, kdybych se v roce 1988 svíjel s Petrem Pavlem na zakázaném koncertě

15 komentářů

Luděk Peleška
@Lukáš Zelený a tak si zvolíme komunistickou buňku na hrad? Rozvědčíka a politručku? To jako fakt?
Lilith Černá
@Lukáš Zelený Zrovna Topol se tím přítelíčkováním s Pávkem totálně vyřídil - aspoň tedy u všech slušných a příčetných lidí! Pávek nebyl žádný adolescent, bylo mu téměř třicet let, když se školil na záškodnickou proti­impe­rialis­tickou činnost rozvědčíka a dělal to naprosto DOBROVOLNĚ! Takže obyčejná bolševická ***, a mlátička, vychovaná v tomto duchu fotrem lampasákem! Vím dobře, jak to za normalizace fungovalo, protože jsem v ní žila, takže mě neučte znát motivace takových kriplů, jako je Pávek. Ty kecy, jak si to "odmakal", mě vždy pobaví. "Oddřel" si to jako dobře placený ouřada v NATO. Hlavně na mě nechoďte s historkami o jeho "hrdinných" činech za války v Srbsku.
"Čistý štít" má Pávek, vy inteligente, jen proto, že přišel převrat a ten konjunkturalista včas vyměnil kabát. Nebýt toho, tak zmaloval Topolovi *** na Palachově týdnu. ))) A kecy o rasistech jsou taky komické. Okamura žádný rasista není, pravdivost jeho volebního plakátu dokazují denně! mordy na západ od nás právě těmi přičmoudlými inženýry - architekty z Afriky.))) To, že se taková věc dostává k soudu, je jen důkazem nedemokratického vývoje naší země (viz odsouzení učitelky Bednářové, Popelky atd.).
Doufám, že ekonomická krize, gryndýl a migrace dorazí ty psychopatické ***y v Bruseli a celý eurosvaz se rozpadne dřív, než nás dostane zpátky do jeskyní nebo nás vžene do válečného pekla.
Luděk Peleška
@Lilith Černá umělci byli, jsou a budou politickými prostituty. Čest výjimkám! Vidět iniciátora “s komunisty se nemluví”, jak mašíruje v předklonu aby převzal vyznamenání z rukou echt komunisty, předsedy ZO KSČ, rozvědčíka a lháře bylo paradoxní a kdyby žil Kryl, asi by o tom napsal píseň? Češi jsou..
Luděk Peleška
Petr Pavel byl cvičen jako škůdce. Nepochopil jsem, že v prvním kole voleb dvě třetiny ! voličů bolilo komunisty? Nesmířím se jako člověk, který v listopadu 1989 aktivně vyháněl komunisty od vlády, že 35 let od konce jejich monopolu sedí na Pražském hradě amorál s politručkou! To oni byli pěstí komunistů spolu s prokurátory, policisty ( SN a silovými složkami. Ne, opravdu je nevolí staří, co si Pavly a jejich spolusoudruhy pamatují, jak po nás dupali. Je mi smutno z Čechů!
Vladimír Šťastný
Jenže v roce 1988 se Petr Pavel nikam nechodil svíjet ale cílevědomě vedl schůze ZO KSČ...
Lukáš Zelený
@Lilith Černá Vono, každej někdy ve své minulosti chybil, to ale vychází povětšinou z toho, že se jeden snažil něco dělat. Pak tu byla spousta těch, kteří nedělali nic – tedy nemluvím nyní zcela pravdu, páč tihle lidé byli přeborníky hlavně v pomlouvání. Ti lepší z nich pak donášeli, a to i když nemuseli upisovat duši.
Kritizujete zde prezidenta za jeho minulost, za „kdyby, tak by“. Žádné „tak by“ ale nenastalo a pan Pavel za sebou má, vyjma takřka nevyhnutelného vstupu do KSČ během studií a nějaké povinné agitace, de facto čistý štít.
V dnešní vládě se to hemží práskači a uvědomělými straníky, ale ti jsou v dnešní politice naopak vítáni. Spolu s novodobými veksláky, nevzdělanci a rasisty tvoří směšnou vládu a smutnou politiku. A tu přijímáte s výskáním a nadšením.
Knížku mám pouze rozečtenou, trochu je mi stydno – dával jsem takové knihy povětšinou na dva, maximálně tři zátahy. Teď jsem pouze na počátku, ale za mě zatím skvělé, čaplo mě to od první stránky.
Lilith Černá
Všichni tihle umělci jsou pokrytci k zblití! Jo, Pávek je úplně v pohodě... Sice to byl za bolševika rozvědčík a předseda ZO KSČ, ale byl "mimino" (citace), odmakal si to a teď stojí na "správné straně"...
Ota Voda
@Lilith Černá 👍 přesně řečeno.
Marie Čechová
@Lilith Černá
Souhlasím s vámi!
Dnešnì demonstrace na Letné: jen cirkus!
Za vlády 5demolice byl Minář v klidu! Někam se vytratil i s milióny...
A že se toho dělo.Nebudu ani vyjmenovávat.
Každému je to známo!
Volila jsem SPD.
Miloslav Podhola
I Babiš předvedl, jako premiér, že je muž na svém místě, který se dokonce vzdal podnikání a .majetku a přeci stále jistě skupině vadí.
On totiž ví, jak je provozována korupce na nejvyšších místech a snaží se ji potlačit a tím mu vznikají zavilí nepřátelé.
Lilith Černá
@Luděk Peleška Přesně tohle Kryl už v 90. letech kritizoval a kvůli tomu se rozešel s Havlem. Ale tihle libtardí kriplíci mají drzost se jím zašťiťovat. Ten by je poslal do ***e, že by nestihli počítat schody. Zatím je SPD a spol. jediná partaj, která nezradila (zatím) své voliče. Jinak je to peleš lotrovská - Motoristi tam mají taky pěkný materiál - Klempíř, Zuna, Šťastný (v pozadí Chlad)...
Pavel Žemlička
@Luděk Peleška je to jednoduché,stačilo postavit proti němu někoho jiného,a ne člověka, který spolupracoval s STB a ve straně byl ještě o pět let déle než Pavel. Byl jsem už za totality protirežimní, ale než Babiše,zlatý Pavel.
Pavel Žemlička
@Lilith Černá paní Černá, on nemohl být rozvědčík, když dokončil kurz v roce 91, najdete si to. Předseda vlády byl ve straně o 5 let déle, a navíc ta spolupráce. Měli jsme zvolit to mnohokrát horší?To by bylo k zblití.
Vitr VeVlasech
@Lilith Černá - z tebe ten hnis přímo stříká, úplně tě vidím v uniformě a bičem v ruce jak tady děláš pořádek!
Kateřina Kafková
@Lilith Černá Když vám tak vadí prezidentova komunistická minulost, tak jak to že vám nevadí komunistická a STB minulost trestně stihaneho premiéra?