Rozhovory

Zpět na článek

Máme tu tisíce psychošmejdů a nevíme co s nimi. Terapeuti mimo systém jsou nebezpeční, říká odborník

20 komentářů

josef Panda
Jen 700 tisíc Čechů navštěvuje psychiatra a přes 900 tisíc jich bere antidepresiva, v zemi, kde většina lidí jsou takoví blázni, že byli schopni si zvolit současnou vládu.
Pečlová Kristina
Obávám se, že nejde jen o psychošmejdy. Bohužel i renomovaní psychiatři a psychologové jsou mimo ve znalostech o duševně-duchovní bytosti člověka. Proto je psychický stav naší populace tak tristní. Akorát s tím rozdílem, že ti druzí smějí předepisovat psychofarmaka.
Nord Contact
@josef Panda Kńuuuuuu, tragéde 😁 😁 My naopak tleskáme.
Šimon Tamaki
Článek je nesmyslně zavádějící a jednostranný. Snaží se vyvolat v člověku dojem, že jsou zde dobří psychologové a psychiatři se vzděláním a zlí pseudoterapeuti bez kvalifikace. Přitom je zřejmé, že jen vzdělání kvalitu terapeuta nezaručí a dobří a špatní terapeuti jsou napříč celým spektrem. Panu Walterovi jsou nicméně terapeuti bez odborneho vysokoškolského vzdělání zjevně trnem v oku a nebojí se dokonce dávat do souvislosti smrt partnerky terapeuta s jeho domnělou neodbornosti. Jakože co prosím?! Proč se tak očividně neucelenym názorům vůbec dává prostor?
Renata Petříčková
Neházejte všechny do jednoho pytle. Dobrého i špatného.
Chápu boj proti extrémním "sektářům", letadlům a ezo šmejdům. Ale podívejte se i na kvality vlastních řad. Mám dvě velmi negativní zkušenosti s psychology. Psychiatrička v klidu nabízí mediace s násilníkem, protože to přece je vždycky chyba obou. Nebýt už rozhodnutá se bránit, tak chápu, že po takové krizové intervenci někdo půjde rovnou pod vlak. Psycholog krčí rameny, tvrdí, že neví, co s vámi a že byste celoživotní násilí měli odpustit, protože i ten násilník si nese svůj kříž. A mám si kolem sebe dělat vajíčko. Měla jsem pocit, že jsem někde u vědmy snad... Popravdě až koučka mě pomohla se zaměřit na sebe, vysvětlila principy c-ptsd a zneužívání, pomohla udržet zdravý mindset a udržet dva těžké roky odvykačky od traumatických pout. Z profesní oblasti znám i spoustu dobrých psychologů, ale vždycky, když slyším odborníky mluvit o psychošmejdech, vzpomenu si na to, kolik jich oni sami mají ve svých řadách. Jak v rolích psychologů, psychiatri, tak i "psychošmejdů" je velká koncentrace narcistů a lidí s poruchami. Radost z manipulace je ale stejně nebezpečná jako spasitelský syndrom. Jen ten chudák, co se vám dostal do spárů neví, s kým má tu čest.
A jen na okraj, skutečně málokterý psycholog umí skutečně pracovat s akutním traumatem, natož s PTSD.
Sabina Čechová
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Nord Contact
To je super, to by se konečně mohlo dostat i na uplakaného zoufalce Bartkovského, který se strachy poníženě plazí před Raichlem
Jiosef Tyl
@pinkkk - dnešní naše spoluobčany deptá zjištění, že soused nebo kolega v práci se má líp a má víc než on. 🐂🐓🦋
Eliška Řádková
Jsem psycholog a zažila jsem plno klientů negativně zasažených od psychologů.
Například několik klientek, vysokošlaček, že je znásilnili psychologové! Jiná přišla, že na ní křičela psychiatrička, co jí obtěžuje se svými problémy, že tam má náročnější případy...
Mohla bych uvádět plno příkladů. Viděla jsem zneužití moci a důvěry...a viděla jsem nezájem a neodbornost, která mohla končit třeba i fatálně sebevraždou.
Diplom není zárukou absolutně ničeho. Nezajistí to, že je člověk lidský a empatický.
Mátoha Parohatá
Aj psychológovia uvnitř systému sú nebezpeční.
Uživatel_5351925
@Jeffrey' John Tak si dej pozor na psychošmejdy.
Petr Klimánek
@josef Panda trepes cypoviny, bez se léčit vem si prasek
Jeffrey' John
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Michal Viktorin
@pinkkk Jo ty jim předepisují ti legální.....
Lodyha Lodyhovatá
@Šimon Tamaki já si to nemyslím, článek upozorňuje na šmejdy, kteří zneužívají lidí, kteří jsou na dně a to je rozdíl, děkuji za článek,je skvělý
Lodyha Lodyhovatá
@Nord Contact Pan Bartkovský je skvělý člověk, věnuje se ožehavým tématům a narozdíl od vás neuráží lidi
Lodyha Lodyhovatá
Děkuji za skvělý článek, který pomáhá lidem v tísni
Eliška Řádková
@Šimon Tamaki
To jste úplně vystihl.
Eduard Sykora
no my je mezi Vládce posledních dní rádi přivítáme, psyhošmejd je nejlepší materiál na ničení tohodle šutru
pinkkk
..."podle dat Národního zdravotnického informačního portálu bylo za rok 2024 kolem 700 tisíc Čechů u psychiatra a přes 900 tisíc jich bralo antidepresiva"... Tak nevím, přece od slavné textilní revoluce žijeme v krásné demokracii, svobodně se rozvíjíme, svobodně cestujeme, můžeme číst a poslouchat co chceme, máme banány a toaletní papír, čisté řeky, odsířené elektrárny... A najednou skoro milion lidí je na antidepresivech. Prosím, každý někdy může mít problémy, ale 900 000?