Komentáře

Zpět na článek

Politický hurikán, nebo velkolepé nic? Nová strana ještě neprošla volbami a už má lidi v senátu i kraji

59 komentářů

Jiří Němeček
Na jiném místě jsem už jednou vyjádřil svůj názor k této problematice. Přesto mně to nedá, abych ho nezopakoval. Nová strana M. Kuby neodebere voliče ani ze stran Motoristé Sobě, ani SPD, a už vůbec ne od ANO. Správně autor podotýká, že na zemi leží hlasy voličů KDU-ČSL a TOP 09. Kdyby je totiž ODS netáhla do každých voleb jako kouli na své noze, nikdy by se do sněmovny samostatně nedostali. U lidovců se už Kalousek pokusil v minulosti spojit s komunisty, spojil se s ČSSD a to ho nakonec stálo i odejití ze strany. Tato skupina lidí, kterým jde pouze o jejich teplá koryta je totiž po odchodu jejich otce zakladatele K. Schwarzenberka naprosto vyprázdněná, bez jakýchkoliv témat. A tím, jak budou odcházet postupně jejich voliči z voličského jádra se strana, při samostatné kandidatuře, úspěšně a zcela jistě dostane pod potřebných 5%. A ta samá situace bude panovat i u TOP 09, kdy ji minulá "úspěšná" předsedkyně Pekarová Adamová potopila k hranici 2%. Takže elektorát případných voličů strany NAŠE ČESKO se bude skládat v drtivé většině z voličů těchto dvou stran, ale i z ODS. A nesdílím ani názor autora článku, že nová strana bude mít působnost pouze v Jihočeském kraji.
Petr Minář
Estébák Babiš se "těší" na možnou spolupráci s Kubou a "drží mu palce". Viz dnešní Babišovo prohlášení.
Je zde stále ještě nějaký blb, který si dále myslí, že poctivý a schopný Kuba se už nemohl dívat na neschopnou ODS v rozkladu a proto "musel" založit své poctivé hnutí?
Pavel Hanzl
@Petr Minář
Muhehhehe "poctivý" mafián a jihočeský oligarcha založil neméně "poctivou" stranu, na to jsem fakt zvědavý.
Uživatel_5700993
Je třeba se oprostit od přání atce myšlenky a tak k tomu přistupovat. Kubovo hnutí je hnutí JEDNOHO muže. Jinde nemá a nebude mít lidi. To za prvé a za druhé. komu on bude sbírat hlasy? Určitě Motoristům, něco ANO a něco ODS. přitom "na zemi" leží třeba hlasy TOP09 nebo lidovců. ANO a Babiš si hlasy vzít nenechají, v ODS příznivců Kuby moc není (z vrcholových politiků možná Skopeček nebo Udženija) a elektorát se změnil. Takže Kubovo maximum na celostátní úrovni je nějakých 6 %. Lidé na severní Moravě opravdu nebudou volit nějakého politického turistu, který bude za Naše Česko kandidovat, Kuba s velkým náskokem vyhraje v Jihoč.kraji, ale jinak pohoří...
epr3
Kroužkovou na vlastní žádost vylili z ČéTé. Počítám, že začne psát do Reflexu nebo Fora24. To jsou konečné stanice naší žurnalistiky, pod nimi už nic není.
Jan Borský
@epr3
Ale jsou! Vy jste nikdy nečetl idnes a lidovky?
Pavel Hanzl
@epr3 Ty zase pindáš o něčem, o čem nevíš vůbec nic, že? Jak dycky.
epr3
@Pavel Hanzl Vím, že Kroužková je vyšinutá kráva takže její vykopnutí z ČT mi dává jakýsi pocit zadostiučinění😂.
Ve Foru24 bude mít těžkou konkurenci v Johaně Hovorkové a v dalších podobných...
Milena Drábková
Hledáš dívku na jednu noc💋? Vítej - www.sex21.fun
Pavel Hanzl
ODS prohrála volby, bo nebyla schopna oslovit voliče i na tématech, která přímo spadla z nebe.
Příklad:
Někdy měsíc před volbami přiletěl do polska roj ruských, bojových dronů, byla z toho mediální akce nomero uno po celé Evropě.
Proč Fiala okamžitě nesvolal bezpečnostní radu vlády, proč nejezdil po vojenských základnách a neplácal lampasáky po maskáčích, jak dobře to dělají? Proč nerozjel agitaci, jak nutná je naše armáda a jak supernutné je naše členství v NATO?
Jenom na téhle akci by získal pěkná procenta a kolik takových příležitostí měl?
epr3
@Pavel Hanzl On i ten Fiala totiž není totální deb il, ty bojovej drone. Ty drony, co se dostaly do Polska byly totiž klasické klamné cíle, letadýlka z polystyrénu bez nálože. V roji kolem rakety mají zahltit nepřátelskou protivzdušnou obranu, které pak opravdu nebezpečný člen náletu nerozliší a tudíž nezničí.
Kolem tohoto incidentu se rozpoutalo obvyklé novinářské ptydepe a dokonce se ukazovala nějaká rozbitá střecha, ale pak se v novinách, které ty ovšem nečteš, objevil screen článku s totožnou fotografií, kde psalo o silné bouřce, která odnesla střechu jednomu hospodářskému stavení. Čili klasická konspirační srač ka, na kterou neskočil ani takový trouba, jako je Fiala.
Pavel Hanzl
@epr3
Tys to zase nepochopil, jak dycky, že?
Je úplně fuk co to bylo za krámy, ale mohly to být útočníci a hlavně kolem toho bylo pořádné furore.
A každý normální politik by to pořádně rozmazal a využil ke své propagandě a je úplně fuk, jestli to byly třeba nabarvené kačeny.
Kapiš? Já vím, nekapiš.
seng
@Pavel Hanzl jenže Fiala se naštěstí nechytil,místo toho se chlubil jak hrál dříve fotbal a kolik dával v zápasech gólů. Nebo sliboval německé platy. Babiš se směje ještě teď.
Jan Kolomazník
Pár faktů.Kuba při volbách podrazil ODS a odešel.Babiš se potřebuje zbavit Motoristů,jsou pro něj koule u nohy.S Macinkou budou stálé potíže,proto potřebuje k SPD,novou stranu.Kuba s makakem nemá problém a s chutí ho podpoří.Nesežene však lidi,nemá kde brát.Všichni zůstanou v ODS,tam mají své jisté.Z jiných stran opozice nepřijde nikdo.Staří klausovci jsou v institutu,nebo u Macíka.Zbyl mu akorát Blažek.Kuba nic nenabízí,nic nemá, kromě svého ega.
Pavel Hanzl
@Jan Kolomazník
Hluboký omyl, Kuba má v ruce velmi dobrý postup. Zakopat sekyru a ten příšerný příkop mezi ODS a ANO, nabídnout proevropskou politiku, tolerující estébáka, ale vylučující tvrdé dezoláty.
Po tomhle by mohla být dost silná poptávka z obou táborů, dnes totálně zabetonovaných.
Pavel Hanzl
@Pavel Hanzl
Já bych to samozřejmě nevolil, mám priority úplně jinde, ale naší politické scéně by to mohlo velmi prospět.
eva27
@Pavel Hanzl Tolerovat estébáka? Ano, to má Kuba nejspíš v plánu. A právě proto k němu mnoho členů ODS nepřeběhlo, protože ODS a tolerance estébáckých udavačů a kolaborantů s rusáky, to nejde dohromady. Nemůžu mluvit za všechny voliče, ale pro mnoho voličů ODS, odhadem většinu, platí totéž. Každý kandidát do voleb, včetně komunálu, předkládá
lustrační osvědčeni, pokud tedy žil v tom hnusném režimu. Tolerance estébáka by ODS připravila o tvář i
o voliče a nové by ji nenahnala, podle mě.
Pavel Hanzl
@eva27
V tom máte nepochybně pravdu, ale už nežijeme v klasické demokracii, ale v jiném, zcela obráceném režimu, ochlokracii (vládě lůzy).
A tady je třeba vážit naprosto prolhaného a zlodějského estébáka s ještě horšími zmetky, kteří nás ohrožují přímo fatálně i po bezpečnostní stránce.
Chceme být vydrancovaná a korupcí zamořená země v EU, nebo v daleko horším stavu pod Ruskem?
Čecháčkové takhle rozdali karty, sorry jako, já je nevolil.
eva27
@Jan Kolomazník Sehnal
dva senátory a z členů ODS hlavně ty z Budějovic, které si původně přivedl. Jako v každém kraji, i v JC existuje jistá rivalita mezi "hlavním městem " a těmi ostatními. A ta bude taky hrát roli.
seng
@Jan Kolomazník nemyslím si,že mají v ODS své jistě. V loňských volbách se na úkor ODS dostalo do PS plno lidovců, kteří je předskočili na kandidatkách,přitom nemají ani 5%. To se starým kandidujícím ODSÁKŮM asi těžce nelíbilo to Fialovo SPOLU.
Uživatel_5700993
Kuba má obrovskou šanci v krajských volbách nebo třeba Senátu, ale v celostátních volbách je jeho šance nulová. Kdo bude za něj kandidovat na severní Moravě? On to dobře ví a stačit mu bude kraj, tam jsou desítky miliard na stavby, dopravu nebo zdravotnictví. Jeho svět je svět knížete z Hluboké, Dlouhého... Je schopný (Kuba), ale nemám ho rád...
eva27
@Uživatel_5700993 Ani
mě nikdy neokouzlil a to ho znám dlouho. Znám lidi z ODS, co mu pomáhali s kampaní, jezdili s nim po kraji a domů se vraceli akorát vyspat. Z jeho Nase Cesko ( nejdřív to bylo Super Česko) rozhodně nadšení nejsou. A z jeho chování taky ne.
seng
@Uživatel_5700993 každá strana nějak začíná a lidi na novou stranu slyší. Klidně se tam může dostat jako se tam dostali Piráti, Motoristé nebo třeba Věci veřejné, Strana zelených.
Pavel Hanzl
Co je na každé straně dnes nejdůležitější?
Jastli je proEvropská nebo proRuská.
A Kubovo Česko se prezentuje jako čistě proevropské, což je velmi nadějné a já doufám, že on není takový pitomec, jako Macinka, který tvrdí, že je protiruský, ale ve skutečnosti jede kremelskou linku.
Václav Plachta
@Pavel Hanzl O úspěchu nové politické strany v Česku bohužel rozhoduje, jak šikovně bude využívat populismus! Bez mazání medu kolem huby Kuba potřebné procenta pro vstup do parlamentu u Čechů nezíská!
Pavel Hanzl
@Václav Plachta
Přesně tak. A ODS byla na tohle vždycky naprosto nemožná, i v devadesátkách jejich práci překládali lidem socani. Já nechápu, proč si nenajali nějaké šikovné marketéry (třeba Michopulose, který dělal pro ČSSD).
A v tomhle století se to vůbec nevylepšili, nejdokázali ani využít témata, která ležela přímo na zemi.
Jiosef Tyl
@Václav Plachta - tak, ti co slyší na populismus už jsou rozebraní.
Pavel Hanzl
@Jiosef Tyl
Omyl, určitý populismus je naprosto nutný a není jediný politik, který by na něm nejel.
Na čem vyhrál Babiš volby? Že byl velmi lidový a přitom chlapák, silný lídr a vůdce, toho lidi chtějí vždycky.
A kdo jediný ho byl schopen porazit a na čem?
Petr Pavel a na tom samém.
eva27
@Jiosef Tyl Ano, jsou, ale taky jsou dost nestáli. Každopádně jim Babis zatím může nabídnout mnohem víc, než Kuba. A taky má mnohem víc prostředků na marketing a permanentní kampaň.
Jan Borský
@Pavel Hanzl
Když už, tak proevropská nebo proruská. Přídavná jména, pokud nejsou názvem nebo na začátku věty, se píší malým začátečním písmenem.
Pavel Hanzl
@Jan Borský
To je jen pro zdúraznění obsahu.
Pavel Hanzl
Já jsem optimista a vidím v tom dost velkou šanci.
Kuba by mohl dělat most přes příšerný výkop mezi proevropskými a proruskými stranami, takové ANO je sice silně nablblé, ale proti tvrdým dezolátům je to pořád nebe a dudy.
A Kuba by mohl nalovit voliče u SPOLU i ANO a sestavit vládu bez čistě destruktivních fašounů a dýzláků
Pepa Zahrádka
Takhle vypadá boj s politickou konkurencí v podobě politika ve své straně neúspěšného a tak konkurenci obejde založením strany vlastní.
Pavel Hanzl
@Pepa Zahrádka
To je normální, demokratická a tím zdravá politika.
eva27
@Pavel Hanzl Jájínkovska politika. Podraz a pomlouvání těch kolem, kteří ho dali na kandidátku a pomohli mu v kampani do kraje.
Pepa Zahrádka
@Pavel Hanzl Jako správný dezolé jste potvrdil neznalost "cizích termitů" a tak prosím nepoužívejte slova jejichž význam nechápete. jsou slova demokratická a politika. Zároveň se dá pochybovat zda je vám jasný obsah slov zdravá a normální.
eva27
@Pepa Zahrádka Přesně tak.
Petr Minář
@eva27
Máte úplnou pravdu i s tím Zahradilem. Já se, ještě jako člen ODS, pokoušel několik let uvnitř strany (jako člen bych s tím na "veřejnost" - tedy nahrávat nepřátelům ODS - nikdy nešel) upozorňovat na všechny křivárny a neloayality těchto týpků (Kuba, Zahradil, ale ještě pár dalších). Vždy doloženo konkrétním odkazem, v čem jsou porušeny Stanovy a program strany. Bezvýsledně, nebyl zájem, vůle, to řešit. Až mne to přestalo bavit a členství jsem ukončil. Paradoxně moje názory potvrdili všichni dotyční "pseudočlenové" sami - dnes už v ODS také není žádný z nich. Jak ale po dobu svého podrazáckého "členství" ODS poškodili se můžeme jen dohadovat.
Podle dnešních zpráv se na spolupráci s Kubou těší sám estébák Babiš a jak doslova řekl, "drží mu palce". Víc už dodávat netřeba.
Petr Minář
Typický parazitní hnus doby, kdy vládnou Babišové a Okamůry a čest pro mnohé neexistuje. Já volil v předchozích volbách kandidátku SPOLU, na které byli i kandidáti ODS, nebo přímo ODS. Někteří zvolení kandidáti nyní se zrádným Kubou odešli do zcela jiného politického uskupení, které bych nikdy nevolil - a přesto jsou ve funkcích dále přilepeni jako MOJI zástupci. S odchodem ze strany, pomocí které se dostali "nahoru"ˇ, do zastupitelských funkcí, je samozřejmě ani nenapadne odejít z těchto funkcí. Zákon to umožňuje, oni jen dokládají, jaká bezectná pakáž jsou.
Kuba hajdy pod koryto - ne ke korytu!
Alois Rudý
@Petr Minář ..ty musíš mít těžký život, plný nenávisti k okolí, které tě zřejmě přehlíží a tebe to vnitřně žere, že ?😉
Pavel Hanzl
@Petr Minář
Já bych to až tak neviděl. ODS je silně zaprděná strana, která nechce euro, bojuje proti grýndýlu a celkově nezvládá moderní kmunikaci s voliči, na čemž prohrála volby. Ekonomicky to je elita, to je fakt, ale já volil STAN.
Kuba by mohl být oživení.
Petr Minář
@Pavel Hanzl
Jak je to se "zaprděností" ODS bez bližší specifikace, co to je, nevím. Jisté je, že nepíšete pravdu: V programu ODS není nikde odmítnutí eura, ani boj s greendealem jako politika strany. Že v tom smyslu zaznívají z ODS hlasy (možná dříve právě od Kuby a spol.), které část medií pak nafukuje, je sice pravda, ale politická linie ODS to není. Zrádný Kuba nemůže být oživení se svým vyhlášením jakési "bezkonfliktní politiky". Je až neuvěřitelné, že tohle může říci profesionální "politik" - jde tedy o hlupáka, který se chce politikou živit a dosud ani nepochopil, že sama pods*** politiky je střet názorů (jak kultivovaně probíhá je ovšem jiná otázka - tváří v tvář sebrance ANO-SPD-výfuky to kulivované asi nemůže být). Já odešel z ODS (kde jsem byl členem dávno před příchodem Kuby, celkově o polovinu déle než on) právě proto, že mne přestalo bavit být ve spolku s týpky jako Kuba nebo Zahradil. Asi rok poté, co jsem ODS opustil, oba vypadli také ... ODS, tedy ty politiky, ke kterým mám důvěru, mohu volit i jako nečlen. A doufám, že na kandidátku se už příště nedostaně žádný latentní zrádce jako je Kuba a jeho poskoci (proti jejichž umísťování na čelná místa kandidátek jsem - ve vnitrostranických diskuzích - vždy, nakonec marně, bojoval).
Pavel Hanzl
@Petr Minář
Já tou zaprděností míním především euro a grýndýl, oboje by nám velmi pomohlo a to především ekonomicky. Taky mi vadí Vondra a jeho obhajova Orbána, (dnes asi už otočil), nechutná kritika cordon sanitare, kritika a snaha zablokovat ETS2 atd.
Já byl v devadesátkách jasný odsák, dosud uznávám Klausovu transformaci a že se zbláznil na stará kolena, to se stává.
Ale mafiánskou a kmotrovskou ODS jsem opustil, dnes cením její pozici ve frakci Reformistů, i když moje parketa to není.
Já jsem pro EU nejen proto, že žádnou jinou možnost nemáme, není to z nouze ctnost. Já uznávám evropské hodnoty demokracie a svobody (tu máme nejvyšší z historie) a je mi bližší, než nějaký cha cha "čský zájem", což nikdo neví, čo také oné to vlastně je.
Byl bych pro jednotnou, federativní EU a Česko by na tom bohousky vydělalo.
eva27
@Petr Minář Zahradil se choval podobně jako Kuba. Když se rozhodl, že tam nechce být, pomlouval kolegy, Fialou počínaje a dámami konče, jeho úsměšky a urážky nebraly konce. Zřejmě si přál být vyhozen a mit aureolu mučednika, což mu nevyšlo. Kuba to dělal jinak, tvářil se jako konstruktivní kritik, ale postup byl stejný. Distancovat se, naznačovat, že oni to dělaji blbě a on by tu politiku uměl lépe. Podrazáci oba. A ani u jednoho mě to nepřekvapilo.
Petr Minář
@Pavel Hanzl
Napsal jste, že ODS „..celkově nezvládá moderní komunikaci s voliči, na čemž prohrála volby . ODS (SPOLU) udělala mnoho chyb, ale tohle jí vyčítat je podle mne úplný nesmysl. Zcela ignorujete fakt, že těch asi 30% „spoluobčanů“ jsou prostě hlupáci, ke kterým můžete mluvit andělsky nebo ďábelsky a stejně je nepřesvědčíte – neboli komunikace s nimi je nemožná.
Důkaz dnes: http­s://ww­w.fo­rum24­.cz/tak­zvany-selsky-rozum-v-praxi-tezbu-uhli-zastavil-babis-ale-foldyna-postve-lid-na-petra-pavla
Jak zde chcete moderně komunikovat bych rád viděl. Lůzu, co uvěří fašistovi Foldynovi nemá stejně cenu přesvědčovat. Ale mělo se něco udělat a platí to stále. A není na to třeba hned vláda a nedá se nicnedělání přičíst jen ODS. Především, komunikační prostředky, které nemá v rukách hnědorudá pakáž by zásadně neměly dávat prostor blbům, kteří si hrají na objektivní komentátory a ve skutečnosti jsou „užitečníidioti“ Babiše a spol. Další příklad:
http­s://ww­w.fo­rum24­.cz/sou­druzi-hulvati-to-jste-prepalili-zprava-o-jedne-demagogicke-lzi-a-politickem-konskem-handlu
Jeden profesorským titulem se honosící blb dodal, i tupcům ANO-SPD-výfuky, snadno zapamatovatelný žvást „Pavel je vůdce opozice“ a teď to budou omílat do zblbnutí.
Zde pak jde i o diskuze jako třeba tato. Nesmí se stávat, že když blba, co to tu bude psát, nazvu „blbem“ a budu smazán já a ne on. Vůbec u té vaší moderní komunikace je třeba, aby se pokusu všelijaké sběře obsadit diskuzi v nebabišovském tisku bránil i administrátor takové diskuze. Je svoboda názorů, ať táhnou ti Rudí erpdi tam, jde mají své rodné, na Parlamentní listy a podobně. A pokud tu budou, nesmí mi nikdo bránit je v diskuzi nazývat jmény podle mého přesvědčení. Asi tak je to s tou moderní komunikací. (I vám nasadili do hlavy svoji štvavou floskuli o mafiánské ODS… tak co byste sám chtěl.)
Bubák Bubák
@Petr Minář ssoudruhu mináři, přesně to samé udělala před lety top09, nikdo je nevolil, a nejednou se roztáhli v parlamentu a škodili a škodili. Totéž udělá Kuba. Zase tunel na voliče. A zdaleka ne první.
eva27
@Petr Minář Od senátorů bych to rozhodně nečekala. Ani od jednoho z těch dvou. Teď se zařadili k takovým jako Majerova a V.K. mladší.
Petr Klimánek
Slachta to má taky,senátor i kraj nic nového pod sluncem
eva27
Ten název pobaví a slogan "Poprvé pořádně" ještě víc. Kuba byl v ODS dost dlouho, tak proč to nedělal pořádně už tam? Byl ministrem průmyslu a obchodu a spousta lidí ani neví, že jím byl. Byl mistopředsedou ODS a byl zcela přehlédnutelný, taky to zřejmě nedělal pořádně. Ano, uspěl jako hejtman . Příležitosti dělat věci pořádně ale měl dřív taky, ale v konkurenci jiných z ODS se prosadit neuměl, i když šance byly.
Pavel Hanzl
@eva27
Jestli lidé ví, kdo je ministr čeho, je čistě záležitost médií. Dobré ministry nikdo nezná, všichni ale znají potížisty a průšviháře.
A prosadit se je v podstatě taky otázka především médií, dnes socek. Na tom přece vyhrál Babiš a dezoláti.
Například totální lůzr Turek dotáhl zcela nablblou a neschopnou parastranu přímo do vlády, to je zvrácená síla sociálních sítí.
Bubák Bubák
@Pavel Hanzl máš pravdu ssoudruhu hanzle, zrušit sociální sítě, nechat jen fialovou, zrušit strany, nechat jen fialovou zrušit diskuze, nechat jen fialové hanzly a jejích tlachy. Kdy tvůj náčelník zase svolá nějakou demonstraci proti něčemu ( je jedno proti čemu ), byla to sranda jak se tam pár fialových podržtašek prsilo.
eva27
@Pavel Hanzl Sociální sítě jsou něco jiného než média, která informují o faktech a skutečných problémech. . A v době, kdy byl Kuba ministrem nebo mistopredsedou OFS, neměl socky takovou váhu. Pisu zde o praci a výrazných úspěších, ne o prázdném pozérství v Turkove stylu.
Jiosef Tyl
Mimo vlákno: aktuální informace - Babiš poslal Turka v doprovodu Petra Protopopova na "dovolenou" na Krym. Je zvyklý tam posílat zlobivé děti.
Pavel Nyklíček
@Jiosef Tyl
Druhá zpráva hovoří o opětovných slzách otce....
Nářek byl tak silný, že duševně raněný otec zemřel....
Budiž mu prohnojená země Anočertu lehká.
Amen.
Alois Rudý
@Jiosef Tyl ...takže už máš zabaleno? snad se ti na Krymu bude líbit. Alternativou je Strahovský stadion, kde budete postupně umístěni, za zamknutým vchodem. Tzv. "Chilský syndrom".😁
Pavel Hanzl
@Alois Rudý
A ví pitomečku, koho Pinochet na ten stadión hnal? Komunisty hlupáku, ty bys šel první.
Petr Klimánek
@Jiosef Tyl jsi mimo misu
Jiosef Tyl
@Petr Klimánek - Tu má Ema, trulo!
epr3
@Jiosef Tyl Má, vždycky jí pod tebe na na noc strká, abys zase nepos ral prostěradlo.