Komentáře

Zpět na článek

Je antiamerikanismus produktem hlouposti?

26 komentářů

kicker
4. listopadu 2011 • 22:06
Jak se v poslední době snaží spousta lidí naznačit. Já taky říkám, že nesnáším naše politiky a přece to není antičecháčství, nebo ano? Proč tomu bylo nasazeno heslo "anti­maeri­kanis­mus"? Aby se s tím lépe manipulovalo? Nevím, asi ano. Ono stačí říct to, že USA vede spoustu válek, navzdory tomu, že se snaží tvářit jako nejsvobodnější země světa, tak zobe z ruky Číny, protože bez ní by krachla a FED a Wall st. jsou otázky sami pro sebe.

Antiamerikanismus, jak je to nazýváno, je možná u některých lidí to, co tu trvdí autor, ale u některých je to zcela racioální "zášť", nikoli nenávist, vůči jistým institucím a krokům amerických politiků. Ale stačí se podívat na článek o NWO v novém čísle časopisu a je všem jasné kam Reflex míří, do politicky korektních vod. Naše republika nemá, a nikdy asi ani mít nebude, skutečné investigativní novináře.
kicker
4. listopadu 2011 • 22:10
btw, autor se mi jeví jako těžk PRO-amerikanista. xD na všem se dají najít chyby, na USA taky. Ten, kdo je tam vidí, není antimerikanista, ale přemýšlející osoba.
kodl7
3. listopadu 2011 • 16:41
Profesor psychiatrie a pouští se na tenký led z tak chatrnou výbavou.
Vy přece pane doktore víte, jak nebezpečné je zevšeobecňování.
Když už jste přistoupil na tuto zavádějící otázku, tak proč tak hochštaplersky?

Mimo jiné
- nemusí být pro některé lidi provokativní zahraniční politika USA, různé agresivní války ?
- nemusí být pro některé lidi provokativní jejich značně rozšířený povrchní styl života, který může silně vyplývat z častého stěhování populace kvůli obživě, tudíž malá schopnost zapustit kořeny a mít hlubší vztahy ?
Není toho prostě skutečně více, na ty tvz. hory knih?

Neplatí i u Vás ono známé - ševče drž se svého kopyta?
kicker
4. listopadu 2011 • 22:13
Koukám, že jsem si mohl svůj příspěvek odpustit. Už je to tu psáno. Ale hesly se krásně společnost dá ovládat, a takové heslo jako "antiamerikanismus" je těm zaslepeným" proameričanům" servírováno skutečně skvěle.
atreides
2. listopadu 2011 • 21:15
už se vyserte na židy nacisti zkurvení!!!! a nemaž to cenzorku!
cartouche66
5. listopadu 2011 • 13:12
Ty si z toho ňákej celej mozkově vykurvenej, co, židáku? Teda sorry - vykrvenej ...
atreides
2. listopadu 2011 • 20:08
ANO,JE. je to projev sockomušské ubohosti a omezenosti!!!!!!!
torinese
2. listopadu 2011 • 08:36
Já bych dokonce řekla, že antiamerikanismus je zároveň latentní antisemitismus, hluboce zakořeněný v českém prostoru. Pokud mne něco vyvádí z míry, tak je to imbecilita těch, kteří litují ubohé Palestince a Izraelcům nadávají do vrahů. Neznalost historických kontextů je neomlouvá. Litovat odporné teroristy, kteří povraždili mnoho nevinných lidí a vinit Američany z toho, že s nimi nejednají v rukavičkách (získání informací za každou cenu je u takového lidského odpadu mravně přípustné neboť vede k záchraně potencionálních obětí), je známkou nezralosti, neznalosti a ignorance.
torinese
2. listopadu 2011 • 08:38
Dodatek - antisemitismus proto, že USA jsou úzce provázány s Izraelem .
atreides
2. listopadu 2011 • 20:08