Komentáře

Zpět na článek

Trump lhal a urazil i české vojáky. Naši politici k tomu několik dní mlčí. To je velká ostuda a selhání

8 komentářů

Pavel Hanzl
K čemu tu naši paravládu národní ostudy vlastně máme? Na to, aby nám dělala ostudu. Co kdyby vypadli všichni někam za Ural? Oddechlo by si Česko i EU, všichni normální lidi.
Markéta Reszczyńská
Vážený pane Bucherte, je opravdu zábavné, jak zuřivě brojíte proti Donaldu Trumpovi. Před devíti lety jste přitom napsal udavačský článek o tom, jak americká ambasáda neměla o víkendu po inauguraci na webových stránkách zmínku o Donaldu Trumpovi. Oním neschopným webmasterem jsem tehdy byla já a Váš článek jako z pera stalinského pisálka mi udělal velkou radost – někdo si mého záškodnictví všiml. Ještě jste si dal práci se screenshotováním webových stránek jiných ambasád, abyste ukázal, jak pouze pražská ambasáda ignoruje prezidentství Donalda Trumpa. Na to jsem byla nejvíce pyšná, ona fotogalerie už tam bohužel není. http­s://ww­w.re­flex­.cz/cl­anek­/komen­tare/­77219/­americ­ka-ambasada-v-praze-ignoruje-ze-trump-je-prezidentem-na-svych-strankach-mela-v-nedeli-porad-obamu.html

Po devíti letech (a osmi let mimo americkou ambasádu) mohu podat vysvětlení. Trumpova inaugurace se odehrála v pátek po pracovní době, takže bez výslovného příkazu vedoucího a schválení přesčasové práce jsem webové stránky ani účty ambasády na sociálních sítích aktualizovat nemusela, pokud bych to nedělala z vlastního budovatelského nadšení. Přiznávám, že narozdíl od Vás jsem Trumpa považovala za nehodného amerického prezidentství, a tak jsem vlastní iniciativu neprojevovala. Že se Trump stal prezidentem byla všeobecně známá informace a pouze fanatický zastánce Trumpa (v té době Vy) by šel o víkendu na stránky ambasády, aby se podíval, kdo je americkým prezidentem. Ambasáda je úřad, nikoli zpravodajský portál, který má své byrokratické procesy ohledně přesčasové práce. Když si po devíti letech čtu Vás "investigativní" článek, ve kterém se lísáte k Trumpovi a ztrapňujete "Obamovce", tak se královsky bavím nad Vaší současnou rozhořčenou kritikou. Práci zdar!
Marek Kralik
Je úplně jedno jak to bylo. Velký zlatý prezident uzná jen to, co je pro jeho zamlženou mysl pravda.
Alois Rudý
Buchert, že by jsi opravdu byl tak prostoduchý človíček ? Samozřejmě že nás USA v Afganistánu vojensky nepotřebovalo. Naše účast byla pouze takové křoví, aby bylo možné říkat, že v Afganistánu bojují za demokracii USA a jeho spojenci a ne, že jde jenom o další zemi okupovanou USA.
Petr Klimánek
No stíhaný Páleník zrovna elita nebyl
eva27
Celoživotní hlupák, dnes i dementní stařec ve WH vykládá blbosti a nehorázné lži a urážky dnes a denně. A i u nás jsou tací, co mu za ně ještě zatleskají. Od současné koalice vedené Srabišem nic nečekám, ale vrchní velitel ozbrojených sil a voják by se mohl ozvat.
Martin Martin
Nejhorší je že ať ten zmetek plácne cokoliv je toho všude plno. Přitom většinou jen mele hovna.
Uživatel_5499426
Je mi líto ztrát na životech nejen našich skvělých vojáků, ale všech , kteří zemželi v Afghánistánu. Ano, bojovali proti teroristům, ale nakonec se ukázala slabost americké administrativy, která původně chtěla porazit Táliban a nastolit demokratičtější vládu. Ale to se mezinárodním silám nepovedlo. Já osobně jsem hrdý na civilní pracovníky , neziskový sektor a naše vojáky, kteří jim zajišťovali ochranu , za práci pro Afghánce v oblasti vzdělávání, zdravotnické pomoci i zemědělství. Vždy jsem kritizoval budování expediční české armády a špatnou či scházející vizi, co bude s touto zemí politicky a ekonomicky po porážce Tálibanu. Ukázalo se, že má kritika stála na pravdivých informacích a na predikci budoucího vývoje. Je to škoda nejen pro tuto zemi, ale i pro ztráty na životech vojáků a civilistů, kteří uvěřili politikům.