Zprávy

Zpět na článek

Zemřel záhadolog Erich von Däniken. Život zasvětil pátrání po mimozemšťanech

7 komentářů

Anton Augustin
Jako mladý idealista jsem tomu trochu věřil, ale věkem jsem se z těchto fantazií vyléčil.
Igor
Miloval jsem, stále je uznávám, jeho knihy. Vždy je osvěžující, když se objeví někdo s myšlením, které se odlišuje od mainstreamu. Krásně popsal kultury celého světa.
Pavel Hanzl
Daninkena jsem jako kluk miloval, když jsem pak četl v Bibli kniho Genesis, vypadalo to, jako kdyby to psal on.
Jenom mi připadlo komické, že extrémně techničtí mimozemšťané, kteří přiletěli z jiné sluneční soustavy, by létali s čadícími raketovými motory a nosili na hlavách kukly jako Gagarin.
Jóža Oltec
@Pavel Hanzl Když mexický archeolog Lhuillier vykopal po tisíci letech hrobku krále Mayů Pakala, byla na jeho sarkofágu dvoutunová kamenná deska s výjevy ze života a mytologie Mayů. Daniken z toho usoudil, že je v tom zobrazení zakomponovaný výjev mimozemšťana jak sedí před startem v raketě, což ostatní odmítli ale on si stál na svém.. A tak to s ním bylo pořád... 😎😎

http­s://ww­w.wor­ldhis­tory­.org/i­mage/­3202/p­akal-the-great--xibalba/

The discovery of Palenque's most famous king, Kʼinich Janaabʼ Pakal I (Pakal the Great), occurred in 1952 when Mexican archaeologist Alberto Ruz Lhuillier found his tomb deep within the Temple of the Inscriptions after clearing a hidden staircase, a monumental find revealing the elaborate burial of a powerful ruler with his jade mask and symbolic sarcophagus, solidifying Palenque's importance in Maya history.
Pavel Hanzl
@Jóža Oltec
On popularizoval hodně historických artefaktů, které se dodnes nepodařilo vysvětlit. Genetický kotouč, Ptolemaiské mapy focené z vyšší výšky, než létá ISS, mapu Piriho Riese, astroláb z Kyrkéry atd. atd. a to neuvádím megalitické stavby, to je něco zcela možnosti chápání.
Losina
@Pavel Hanzl @Jóža Oltec Mimozemšťané takto zplodili Aloise Rudého s astronautkou Těreškovovou. Jeho přítomnost v pozemské atmosféře vytváří zvláštní auristické světlo, šíříci se mezi lidem, neb jeho kosmické moudro je nezměrné.
Pavel Hanzl
@Losina. To se jim ale silně nepovedl, očekával by člověk něco trochu intelintnějšího.