Komentáře

Zpět na článek

Jefim Fištejn: Půlměsíc nad kremelskými věžemi aneb Kam zmizely miliony Rusů?

27 komentářů

Jiosef Tyl
Pro mě je dneska svátek, že není svátek! 😎
King I
@Alois Rudý Ty jsi takový retard, že máš v ložnici dohled státu?
Alois Rudý
Kam zmizeli miliony Rusů, kam se nám ti čerchmanti schovali ? Neschovali se, jsou na Ukrajině, tam mají nový domov😂🤣
Alois Rudý
@King I ...králíku, pokud mohu požádat, nevyjadřuj se k věcem, které nechápeš a nerozumíš jim.😂🤣
King I
@Anatolij Vasil A nádherný smajlíci, viď? Tak moooooc!
King I
Chudák Šebesta se obrací v hrobě, když čte pravdu o islamizaci ruska. Rozpadl se nám dřív než EU.
bella.
👉🟥Fištejne,
jste Ukrajinec, který k nám přišel v kritických 70. létech, resp. v 1969 , takže jste sem přišel mezi své, zatímco Češi zatínali pěsti a brečeli.🟥
-----------------------
Články míváte dlouhé a komplikované, četla jsem jen úvodní slova Vašeho článku a v opozici k Vám JÁ říkám toto:
👉🟥Od r. 2022 a za vlády Fialy 👉 je příznačný pro určitou sortu čs. lidí fakt , že nevidí nic zlého na sbližovaní republiky s Ukrajinou v mnoha sférách a tím kuriózním jevem je jakýsi výtrysk archaického slovanofilství k ukrajinským Slovanům ,protože jsou přece "lepší migranti, než ti Arabové na Západě a jsou křesťané " .
👉Dokonce vyšlo v novinách, že 👉Češi jsou prapůvodem Ukrajici ( vygooglujte si to ! ).
👉🟥Vylítla jsem metr vysoko pojala vládu Fialy za magory! S Ukrajinou nemáme nic společného, ani tu jejich/Vaši mentalitu, ani tu jejich bídu a já silně vnímám Petra Pavla jako donátora ukrajinského Tryzubu, protože Turek mu doma vadí, na Ukrajině Tryzub nevadí a Pavel ho z našeho živí!

👉 Mimochodem, Ukrajina není národ , je to směska a dokonce i íránská se tam najde.Proto asi postrádají národní hrdost a je jim blíž pekáč bůčku v Česku, než boj za svobodu a život ve vlastní zemi.

👉🟥 Ruska se nebojím a chválím , že loni uzákonil Putin |( tak jako Trump a myslím i Blegie zákaz 👉 " slučování rodin " ) .Bohužel u nás se máme na co z Ukrajiny ještě "těšit"

👉Fištejne, neštve Vás, že slyšíte na svou rodnou Ukrajinu nelichotivé řeči ?
Alois Rudý
Pokud v Kremlu zavládne "islámský půlměsíc", dojde tím nepochybně ke sblížení Ruska se západní Evropou, kde už "islámský půlměsíc" fakticky přebírá vládu. A v Evropě bude zase mír a pohoda, ženy dostanou zpět své historické místo ve společnosti, které jim bylo komunisty a demokraty ukradeno, a budou poslušné. 😎
Frantisek Najman
Pane Fištejn proč raději neupřednostňujete situaci u nás v ČR podle hesla bližší košile než kabát. Proč naše vlády za už dlouhé období tzv. demokracie soustavně podporují jen úzkou skupinu tzv. úspěšných na úkor potřeb ostatních občanů, nejsou byty pro mladé rodiny a rodičovská podpora byla omezená už natolik, že mít děti je hrubý hazard s vlastní existencí. Příklad jak na tom jsou tzv. Husákovské děti, kdy pro větší porodnost byl zaveden pro tehdejší mladé rodiny bohatý sociální systém. Tvrdit že na to nejsou peníze, je nesmysl, stačilo by omezit obrovské zisky těm co tyjí ze současných rozpočtů nadměrně, ale pokrytecky se nám tvrdí, že úspěšné nelze omezovat. Tím by jste se měl pane Fištejn zabývat a ne situací v Rusku, protože se to zrovna teď politicky hodí, vždyť je to stejné i v Evropě.
Anatolij Vasil
Kdyby nám radši dali statistiku a shrnuli to kolik bělochů a křesťanů v EU bude do r.2070.
Jiosef Tyl
@Anatolij Vasil - ledovou sprchu jsem dal, ale nepomáhá to. Jakmile vidím tvůj příspěvek, je to zpátky. 🐂
Jiosef Tyl
@TCerny u Černého zářný příklad, že demence se nevyhýbá ani vysoce vzdělaným lidem. Samozřejmě úzce specializovaným vzdělaným lidem.
King I
@Anatolij Vasil chceš si ho pohladit?
Anatolij Vasil
@Jiosef Tyl Tyle dej si ledovou sprchu ono to prý uklidňuje a zklidňuje histerii
Pavel Maleček
S islámem Rusové, původem Vikingové z oblasti dnešního Petrohradu koketují už od 8. století, tedy od dob jejich expanze povodími velkých řek až ke Kaspickému a Černému moři. Tím založili první ruskou, ještě vikingskou říši, když nosným byznysem byl lov tamního slovanského obyvatelstva a jeho prodej na trzích otroků od už tehdy islámského Bagdádu po křesťanskou Konstantinopol.
Odtud se vraceli nejen se zbožím a zlatem, ale v hlavě i s mixem islámu a křesťanství. No a z tohoto mixu vzniklo ruské pravoslaví. Zvenku obřady a ikonografií křesťanské, ale zevnitř s islámským agresivně krvavým expanzním duchovnem. Nejen geneticky následně posíleným staletími pod mongolským vlivem.
Když součástí ruského duchovna je i to, že všichni Rusy nepodmanění Slované jsou Rusům drze uprchlá kořist, na kterou, vč. území na kterém žijí mají od svého pánaboha právo. Nás Čechy nevyjímaje. Což kecy o slovanské vzájemnosti maskují. No a pak se divte, že se Rus chová jak chová ... spíš řádí jak řádí.
No a s tím přechodem mnohých Rusů k islámu. Prostě když vidí hrůzu ruského křesťanského vládnutí, tak v islámu hledají posilu a ochranu před bídou rusko křesťanského světa. Ostatně stejně jako ve světě západokřesťanském. Kde mnozí vidí v islámu ochranu přes bruselským neomarx-progresivismem, který základní prvky křesťansko demokratické společnosti destruuje.
Zvlášť když tomu nadbíhá i papež, který ke všemu kde může islámu do zádi leze. Nejen když k masovému vyvražďování křesťanů vyznavači islámu mlčí. Pak se divte, že mnozí od slabošského, pod neomarx-progresivismem upadajícího křesťanství k sebevědomě silnému islámu přecházejí.
TCerny
Jefim Fištejn (občanským příjmením Fistein) tstici zde coby rodily ukrajinec permanentne ohen a siru na Rusko se narodil roku 1946 v židovské rodině v ukrajinském Kyjevě, tehdy součásti Sovětského svazu.
. V letech 1964 až 1969 vystudoval fakultu žurnalistiky na Lomonosovově univerzitě v Moskvě.Od roku 1969 žije v Praze.
Ja jsem starsi nez Fistein a narodil jsem se uprosterd valky v Praze a byl pokrten na "Thomas Alois" a take mi muze byt nejaky jezis stejne ukraden jako Fisteinuv buh nebo nejaky allah ci mohamed.
Az pote co jsem pred 50 lety emigroval jsem zjistil , ze Israel kazdy rok! k vyroci konce 2.s.v. posilal Sovetskemu Svazu podekovani za zachranu zidu behem 2.s.v., k nimz vsak Fistein , valku vubec nezazivsi nepatri.
Fistein nema rad "dubisko"Rusko i kdyz jeho rodna Ukrajina coby Kyjevska Rus byla jeho soucasti.
Pro silnou aversi Fisteina k jeho moskevske universite mam pochopeni neb ani ja nemam k FVLKU v Praze kde jsem poprve promoval jen 4 roky pred Fisteinem na MUDr zadnou zvlastni afinitu ale ani k Hannoveru , kde jsem promoval na Dr.med. v r. 85 .
Ale tak silnou nenavist jako tento Fistein ke sve SSSR v niz se narodil, ja ke sve rodne zemi necitim.
Kdyz v r. 2012 tato Ukrajina udelila "nejvyssi rad hrdiny Ukrajiny " te nacisticke bestii Banderovi ( ktery mu pak ale musel byt kvuli ostram protestum Israele a spousty jinych zemi opet odebran ) Fistein v.s. neprotestoval.
Zcela jiste zeme , kde se Fistein narodil k jeho "dubisku"(take jako v mem pripade ma rodna zeme ) nepatri .
Jan Zeman
@Alois Rudý Pane Rudý souhlas s vámi. Přál bych těm co jsou vykulený z toho růžového západu aby jim ten hodný islamista POMILOVAL ženu nebo dceru.
Bubák Bubák
@King I velmi hloupý soudruhu kingu v RF žije přes 100 různých národností všech možných náboženských vyznání. Spousta autonomních oblastí s různými zvyky. Přesto funguje jako celek docela dobře, a to se ti nehodí, viď, fialový mafiáne.
Jiosef Tyl
@Alois Rudý Alois /ruďas/ zarudlý, si musel najít nový byt s větší ložnicí. Aby si nad postel mohl pověsit obrazy Lenina, Stalina, Brežněva a ve zlatém rámu Putina.🏅🎖️
Jiosef Tyl
@Anatolij Vasilisa - buzna k buzně sedá skřeta k sobě hledá!
Miroslav Michalec
Hezká statistika. A v Evropě je to jak? Je to snad lepší?
Jiosef Tyl
@King I já myslím že Šebesta žije a že je některý z těch nových nicků. které se tady najednou objevily.
Anatolij Vasil
@King I Se mě libý jak ti říká Lojzík.Kralicku🐇🐇
Anatolij Vasil
@King I Chceš taky jeden?
Martin Neugebauer
Já myslím , že je to zajímavý článek.Já osobně proti žádnému náboženství nic nemám , beru to , jako jednu z demokratických svobod .
Mám jen strach z náboženského extremismu , a myslím že i mnoho lidí v EU , my jsme třeba jako katolíci taky řádili na křižových vypravách , Němci vraždili židy , komunisti trestali prakticky všechna náboženství , takže prakticky pro ty extrémní muslimy jsme všichni nevěrci (i já jako neutrální také ) ,a to zase vyvolává v nás na západu pocit , že všichni muslimové jsou teroristi ...
Je to do budoucna zarčarovaný kruh z kterého tedy nevím jak lze vyjít ven ...
Anatolij Vasil
@bella. Jako vždy skvělé a k věci.👍👍👍
Jiosef Tyl
@Anatolij Vasil - abyste věděli vasilisisko vyvrhelová, kolik jich máte v budoucnu vy Rusové pobít?