Komentáře

Zpět na článek

Martin Bartkovský: Kdo je slepý, hluchý a kdo hloupý v nové vládě?

27 komentářů

Miroslav Zita
Nejdřív si vybereme, kdo je hloupý. Je úplně jedno kdo — hlavně aby to nebyl autor. Pak se přidá slepý a hluchý, protože tři nálepky zní chytřeji než jeden argument.

Realita se neřeší. Ta by mohla komplikovat emoce. Místo faktů se používá tón: čím víc pohrdání, tím víc „analýza“. Když něco nesedí, označí se to za selhání. Když to sedí, je to podezřelé. V obou případech má autor pravdu — což je ostatně pointa celého textu.

Vláda nemůže udělat nic správně, protože správně znamená „podle mě“. A „podle mě“ znamená dneska něco jiného než včera, ale čtenář si toho nemá všimnout. Má se zlobit.

Argumenty? Zbytečné. Stačí přirovnání, lehká arogance a titulkem naznačit, že kdo nesouhlasí, má zdravotní problém. Demokratická debata tím krásně zrychlí — rovnou ke sporu, bez obtěžujícího přemýšlení.

Výsledek? Text, který se tváří jako rozum, ale funguje hlavně jako křik v obleku komentáře. Hlasitý, sebejistý a prázdný. Ale hlavně: na správné straně rozhořčení.

Autor nepíše, aby něco vysvětlil, ale aby si potvrdil vlastní rozhořčení.
Novinář? - jen podle profese — jinak spíš herec hrající novináře,
Alois Rudý
Je nutné Reflex očistit od fialových lidských zrůd a vrátit Reflexu jeho bývalou odbornost a objektivitu. Jinak řečeno, Bartkovský začni balit a táhni.😎
Pavel Koutný
Ať jmenují Turka náměstkem ministra, pověří pravomocemi ministra a ministr zatím nebude. Klidně zahraničí. Horší jako pirátský pašík nebude.
Tak to přece poražený spolek udělal v případě hlupáka z Brna, když ho nechtěl jmenovat Zeman. Musel si počkat na agenta Pávka.
Jiosef Tyl
2 miliony voličů si zvolilo vládu, takže vláda může vládnout. To ale neznamená že 8 milionů, ji musí obdivovat a respektovat.
Alois Rudý
@Jiosef Tyl ...v Česku je cca 8 mil. voličů ne 10. A skutečná demokracii je založena na tom, že společnost akceptuje výsledek voleb.🙂
Jiosef Tyl
@Alois Rudý - a co to na celé věci mění. Jestli 8 nebo 10 milionů. Navíc jsem nemluvil o 10 milionech voličů ale obyvatel. Nevyzývali jste vy náhodo uza vlády Fialy občanskou neposlušnost co?
Ladislav Nasadil
Toje dobrák.
Pavel Koutný
Bartkovského nebrat.
Právě mne pobavil komentář:
"Šéfredaktor Reflexu, můj oblíbený tupec, Martin Bartkovský, ještě před rokem nechápal proč chce Trump s Putinem jednat, když ho může zamáčknout jediným švihnutím malíčku… jen chtít."
autor: Vidlák
Petr Klimánek
naprostý nesmysl ,že jeden z největších politických skandálů za posledních 30 let. Na Radě Evropské unie chtěli nechat Česko zastupovat slovenským ministrem. To je naprosto marginální problém , který nafukuje tento redaktor a zároveň nálepkuje , kdo je hloupý a uráží i voliče, kteří jasně dali najevo ,že už nechtějí ty fialová nemehla.
Petr Turičík
Pan Bakovsky zřejmě překračuje meze novinářské etiky - už jen tím nadpisem článku je vidět jak “ velký” je to demokrat. Takoví by měli místo pomyslného novinářského pera držet v ruce krumpáč . Je to idiot.
Pavel Koutný
@Petr Turičík
on netuší, co je to etika, jde mu jen o prachy za reklamu
citát (Vidlák): "Šéfredaktor Reflexu, můj oblíbený tupec, Martin Bartkovský, ještě před rokem nechápal proč chce Trump s Putinem jednat, když ho může zamáčknout jediným švihnutím malíčku… jen chtít."
Jaroslava Šouplatová
Vy jste fialový.Jako novinář by jste měl být objektivní a nekopat kolem sebe,kvůli prohraným volbám.Respektujte prosím i druhou stranu a přestaňte si vymýšlet blbosti.
Eliška Janalíková
@Jaroslava Šouplatová
Toto je soukromé, nezávislé médium. Zatím ještě máme svobodu slova. A nevytahujte pořád prohrané volby, už je to trapné. To Vy a Vám podobní jste celé minulé období nerespektovali výsledek voleb a tvrdili jste, že Fiala a spol. vyhráli podvodem Můžete se jít uklidnit na Parlamentní listy, to je médium pro Vás.
Anton Augustin
@Eliška Janalíková
Za Foltýna a Dvořáka ta svoboda slova nějak haprovala, na swině od Foltýna se nezapomíná, to vám fialově nevadilo, že.
Eliška Janalíková
@Anton Augustin
Vy si zjevně pletete svobodu slova se lží a hulvátstvím
Jiosef Tyl
@Eliška Janalíková - konečně se ozval někdo normální. Ale pozor, aby nám ho nezrušili, teda nezrušil, babiško.
Eliška Janalíková
@Jiosef Tyl
Babiško??
Jiosef Tyl
@Jiosef Tyl Eliško, já jsem to nechtěl psát celé protože by mi to tady vypípli. Ještě tam chybí na konec tři písmena - kot.
Jiosef Tyl
@Jaroslava Šouplatová -šoupalová, není to zbytečné plýtvání energií. Požadovat po objektivním novináři, aby byl objektivní?
PEtr Tobes
@Jaroslava Šouplatová vis co, di do pr...tato mafianska sebranka nas potahne do slovenske a potazmo russke ri.i a kdo to nechape, je naprosto vykradeny..jednou jim to krachne, je to jen otazka casu
Jaroslav Polcar
Brzy na vás dojde, lidi mají paměť.
Eliška Janalíková
Pane Bartkovský, díky. Jenom je to velmi smutné čtení, kam jsme se dostali.
Anton Augustin
Proti Fialovo kabinetu to ještě ujde, to horší už je za námi.
Jiří Ďurián
Ale hloupý volič je spokojený. Dostal právě od vlády slevu na elektřinu. Kterou zaplatí jeho hloupé děti...
Anton Augustin
@Jiří Ďurián
Ty hloupé děti budou platit peníze pro Ukrajinu a zbrojení do luftu. Fialu a spol volil prvovolič, ať si to nyní užije.
Jiosef Tyl
@Jiří Ďurián - oni jsou tak hloupí, že si nedokáží spočítat, že babiš jim jednou rukou peníze do té peněženky vkládá a druhou je z ní bere. Splatit to nechá našim dětem. Ale to už ho nezajímá, protože to už nebude, teda bude, prach.
Petr Klimánek
@Jiří Ďurián a co ti dala Fialová vláda ty chytrý voliči pochlub se