Komentáře

Zpět na článek

Rozpočtoví čarodějové přicházejí na scénu. Zaseknou sekeru ještě hlouběji, nebo vrátí superhrubou mzdu?

80 komentářů

Uživatel_5734171
Komická je jedna věc. Největšími zastánci zrušení supehrubé mzdy jsou ti, kdo nikdy žádné daně neplatili a koho se to netýká. Tedy nízkopříjmoví zaměstnanci. lidé bez práce a celý život na podpoře a na dávkách a důchodci. Na zrušení superhrubé mzdy "vydělali" vysokopříjmoví zaměstnanci, ale jen zdánlivě. Protože ten navýšený deficit musíme zaplatit všichni. Nicméně nevrátí se to, protože jde jen a pouze o symbol a dál se budeme zadlužovat, až nám jednoho dne nikdo nepůjčí a stát zahájí výprodej. ČEZ, Lesy ČR, letiště, Budvar... Stále je co prodávat
Michal Bednarek
@Uživatel_5577504
Máš to trochu popletený, ale to se srovná. Ten pravý rozpočtový armagedon nás teprve čeká. Babiš není žádný šetřílek, což dokazuje hospodaření Agrofertu. Už teď ví, že 4 roky pojede bomby na doraz z peněz druhých.
Jiosef Tyl
Vy "vítězové" voleb, jste ve stejné situaci jako člověk z města, který na vesnickém plese vyhraje v tombole valník hnoje.
Pavel Nyklíček
Babiš bude muset našlapovat velmi opatrně.
Příští rok už začne aktivita ohledně kandidatury na hrad a je jasné, že Babiš prezidentem chtít být nebude 🙂, jako nechtěl již posledně, nechtěl být ani premiérem, nechtěl být dokonce ani politikem a po prohraných volbách měl dle svého slibu z politiky odejít, neboli černá kostka je bílá koule....
A jiné to nebude. Jen starý blázen bude zas o něco starší....
Pavel Hanzl
@Anatolij Vasil
Zkuste ty škody nějak pojmenovat. Pořád se ptám a nikdo nikdy není schopen něco důležitéhi napsat. Stát funguje, ekonomika jede, dluhy i infalci mám v normě, mzdy jdou nahoru, pozici v EU a NATO máme výrazně lepší.
Kde vidíte nějaký problém?
Jiosef Tyl
Technická: i když jsem žádal provozovatelé aby znemožnil to, aby si tady přispěvatelé mohli sami dávat plusový paleček, tak se tak nestalo. Takže abychom se od těchto vychcánků odlišili, tak když dostanete od někoho plusový paleček, tak si sami přidejte druhý. Tím bude jasné, že jste si ten první nedali sami. Ti sebechválové si druhý sami dát nemohou. Díky za spolupráci. 🤔
King I
Já to ***, tohle nejsou diskuze ale slet rudých dědků, co si nepamatují co bylo včera.
Pavel Hanzl
@Eduard Sykora
Lžete jak Lavrov, případne Schillerová. Podívejte se na Dluženu a její půlbilionové sekery za roky 20- 22.
Pavel Hanzl
@Uživatel_237602
A kdo nás vytáhl ze dvou hlubokách krizí a zajistil prosperující ekonomiku? Jyrka Plyskéř?
Pavel Hanzl
@Uživatel_5577504
„Úkolem nás politiků je zajistit, aby válka nezačala. Je to reálné a stačí na to jediné - být připraveni, vyzbrojeni, odhodláni a jednotní. Silní natolik, aby protivníka ani nenapadlo válku vyvolat. Ano, bude to něco stát, ale pořád to bude nesrovnatelně levnější, než sebemenší konflikt,“ řekl premiér Fiala.
Pavel Hanzl
@Anatolij Vasil

"Říká se to těžko, ale měli bychom to říkat častěji: my Češi na té válce taky vyděláváme. Naše soukromé zbrojovky odvedly za minulý rok dvě miliardy navíc do státního rozpočtu. Vydaly se tu licence za 120 miliard korun. To neplatí český daňový poplatník, naopak z toho má peníze. Jsou to placené pracovní síly."Tomáš Pojar
Navíc Ukrajinci u nás platí daleko více daní, než kolik čerpají jejich ženské s dětma na dávkách.
kanar356
Není třeba hluboce bádat. Zatnout sekyru daleko hlouběji a obviní z toho Fialovu vládu.
Jiosef Tyl
@ Z Anatoliji Vasilisi nám vyrostla bolševička která by ráda lidem nařizovala co můžou a co ne. Vetši prasnici kromě ní zde není. Dnes ty její příspěvky stáli za to. Prásknula na sebe i to co sama nevěděla .A prasiliso, už se mnou nekomunikuj. Skončila jsi prasnice udavačská komunistická!🐖🐖🐖S takovýma jako jsi ty se nehodlám zahazovat natož bavit. Hovgh. 💩🐂🐷
Anatolij Vasil
S Tyla nám vyroste bolševik,kterej by rád lidem nařizoval co můžou a co ne.Vetsi prase kromě Mináře zde není.Dnes ty jeho příspěvky stali za to.Prasknul na sebe i to co sám nevěděl.A Tyle už se mnou nekomunikuj.Skoncil jsi prase udavačský komunisticky🐖🐖🐖S takovými jako ty se nehodlám zahazovat natož bavit
Jiosef Tyl
@Pavel Hanzl - vždyť i ty tady proti nim bojuješ. Já jenom chci aby si nepřepisovaly nezaslouženou přízeň. Nic víc. A fakt od tebe bych to nečekal.
Pavel Hanzl
@Michal Bednarek
Vysvětlovat nic nebude, nalže jim naprosto cokoliv. Třeba že za to může fyjala nebo kalúsok.
Jiosef Tyl
@Jan Bejšovec - je vidět že ty nevíš co je u nás termín "dočasně".
Michal Bednarek
@lug70
Pokud máš nějaké DŮKAZY, ne DOMĚNKY, tak bys měl urychleně kontaktovat orgány činné v trestním řízení. Jinak si zahráváš trestním oznámením pro pomluvu.
Uživatel_5577504
Rozpočtoví čarodějové s ostudou odcházejí. Jsou z ODS a škody po nich budeme uklízet mnoho let. Do šatlavy s nima!
King I
@Jóža Oltec Zmlátit je nemůžeš, i když máš chuť. Z definice jsou obzvlášť zranitelné osoby. Jeden den jim něco naprosto vyvrátíš a oni přijdou druhý a nic z toho si nepamatují. Vidím to takhle: celej život jim cpali do hlavy, že sovětský svaz je to nejvíc na celý zeměkouli, bolšoj tyátr a atomovky, takže nejsou po zbytek života ani zbla schopni pochopit, co to je stealth, jaderná ponorka u břehu ruska, že 6000 hlavic nemá rusko v pohotovosti ani omylem, s bídou pár desítek, že rusko je fakt hov.no, nafouknutá bublina, co jim v hlavě straší a paralyzuje je. Mají hlavu vymletou propagandou a to už asi od dětství. Z toho nemají šanci se vyhrabat.
lug70
Nová vláda ještě ani není jmenována a už někteří šašci tvrdí, jak to bude strašné. Ne nebude. Horší než pod Fialovou vládou orgnizovaného zločinu už to být nemůže. Ta přes ukrajinskou pračku odklonila do svých kapes i kapes kmotrů a svých sponzorů a příznivců takové sumy peněz ze státního rozpočtu a nadělala tolik škod všude, kam se člověk podívá, že to horko těžko budeme splácet a dávat dohromady několik desetiletí. Strašné to budou mít akorát ti, co jsou zvyklí na penězovody ze státního, z redakcí obskurních médií stranících Fialovu gangu, jako je Forum24, Reflex atd, z politických (ne)ziskovek, umělecké a intelektuální šmíry apod. Fialův gang nabalil na sebe neskutečné množství dotačních příživníků, které si hýčkal jako svoje věrné příznivce a voliče.
Jóža Oltec
@King I A melou pořád dokola namísto rozpočtu o jaderné válce, aniž by přiznali že Putler je na to příliš posratý, navíc by ho v případě podobných nápadů zařízli jeho vlastní Silovniki kteří si chtějí užívat nakradených majetků.
King I
@epr3 rozpočet znala už minulá sněmovna, imbecile. Silně bych ti doporučoval tiše odejít, než uděláš ostudu celé rodině. Slábneš. Mentálně.
epr3
@Pavel Hanzl To neznamená cpát do zbraní, které už jsou dnes k ničemu. Ale hlavně, nikdo nás neohrožuje a ani se k tomu nechystá.
epr3
@Pavel Hanzl Fialenko se Stanjurenkem to docela určitě nebyli.
Pavel Nyklíček
@Pavel Hanzl
Problém se jmenuje KOBLIHA.🤣
Uživatel_5577504
Nebo přestanou utrácet za předražené hračky pro zelené mozky. V probíhající válce se ukazuje, že tanky a stíhačky jsou k ničemu - vida, škrtem těchto dvou položek je doma 200 miliard!
Eduard Sykora
jenom bych chtěl připomenout že domoblok si ročně pučoval tolik jako socani za celý volební období....
epr3
Tak dnes už se to nedělá ale naši předkové, když chtěli vyřešit nějaký problém, šli po jeho příčině. Když pan Štefek píše o "nepovedené taškařici", je docela vhodné připomenout, že její příčina je hodně nepovedený návrh státního rozpočtu, se kterým minulá vláda ještě navíc dělala kůžičky a drahnou dobu ho schovávala.
A jestli se pan autor a nemilosrdní kritici nastupující vlády opravdu chtějí dozvědět, co se státním rozpočtem nová vláda udělá. pak asi nezbyde, aby hradní agentčík novou vládu jmenoval a nechal ji, aby dělala co umí. A kritika ať klidně přijde, až bude kritizovat co.
Škoda že současní ostří kritici nekritizovali ve chvíli, kdy tady Fialova vláda konila kde co a kdy nás zavazovala k věcem, které buď nepůjdou financovat, nebo nedávají vůbec žádný smysl.
Uživatel_5606071
Je potřeba lidi pořádně vystrašit a pak se pochválit jak jsem vyřešil problémy které jsem sám způso­bil.­....­....­....­....
Jiosef Tyl
Jóža Oltec - těch o kterých píšeš tu moc není. Já bych řekl, že jsou tu převážně ti, co právě aby měli na chlast, si nechávají za ty své sragory, co zde píší zaplatit od svého obrovského přítele Ruska. Nezapomeň také...... estébáci rozhodně ještě nevymřeli. A ani lidi kteří jsou na nich závislí ze strachu, aby na ně nevyzradili co všechno tady dříve páchali.
Anatolij Vasil
@Jiosef Tyl Větší směj než ty Tyle je Minář.Takze vy dva se polibte a jděte světem.Jeden jste za 18 a druhý bez dvou za 20.Uz radši nepiš ty svá moudra.Vono to pak stojí víš za co.Anebo piš aspoň na sebe postupně prasknes vše.Tak chytrý jsi.
Pavel Hanzl
@King I
Na totální zničení celého Ruska by stačilo 15? - 20? jaderných hlavic. Petrohrad, Moskva, pár větších měst, pár fabrik na kvéry a velké vojenské základny a je to Konečná, Stačilo!
Jenom evropské NATO jich má asi 400 a o třídu lepší nosiče.
Jiosef Tyl
@Pavel Nyklíček - on určitě nechtěl ani do Česka. 🐂
Jiosef Tyl
@Pavel Hanzl - vždyť mnoho lidí se naučilo EET obcházet. Tak opravdu jen výdaje ze státního.
Bubák Bubák
@Pavel Hanzl kde jsi přišel ke krizím hloupý soudruhu hanzle, nic takového se nekonalo. Jen fialokratické hordy nezvládly elementární nároky občanů. Není divu, s náčelníkem politrukem, elektrikářem na financích a kantorem na vnitru to ani kladně dopadnout nemohlo.
Michal Bednarek
@Jiosef Tyl
Tohle je dobrý, to si musím někde poznačit. Ale jinak to sedí jak *** na hrnec
Michal Bednarek
Super hrubou mzdu Babiš zpět nezavede. To by musel vysvětlovat svým nizkopříjmovým zaměstnancům, proč jim stát bere více peněz z výplaty. Navíc by nahrál na smeč Kalouskovi. Raději zadluží republiku. Není to z jeho peněz, takže jakýpak copak.
Jan Bejšovec
Jaké vracení superhrubé mzdy? Pokud si dobře pamatuji tak ta byla zavedena jako DOČASNÉ řešení (slova pana Kalouska). Tedy její zrušení byl pouze návrat ke slibovanému původnímu stavu.
King I
@Eduard Sykora Jestli jsi dementní a máš sklerózu, mám pro tebe pochopení a nebudu do toho moc rýpat.
King I
@epr3 To samo, co epr?
Pavel Hanzl
Zaseknou sekyru velmi hluboko a ani superhrubá jim stačit nebude. Zdaní šedou ekonomiku (což nedokázal nikdy nikdo na celém světě), ale výsledek bude zase nula, zavedou EET o kterém ředitel NKÚ Kala řekl jasně, že mělo větší náklady než výnosy.
Nás brzdí velké zdanění práce a to zavedení superhrubé je úplná cypovny, jako vše co šílená kdy vyplkla.
Pavel Hanzl
@Pavel Nyklíček
Tohle fakt nikdo neřeší, my musíme přežít první půlrok téhle čistě dezolátní vlády, pokud vůbec nějaká bude. Navíc Rusko může zútočit už příštím rok a ti pitomci z nás dělají měkký cíl, na které Rusi útočí nejradši.
Anatolij Vasil
Po Fialově vládě bude mít nová vláda co dělat napravit všechny škody.A čtyři roky na to je málo.Kdy konečně Fialovci procitnou z bludů a přiznají že to Fialous a Spolu totálně zazdili.Prestat už konečně financovat jak vojensky tak finančně UA.Jsou to peníze,které když vláda hodí do kotle tak to vyjde na stejno!
Pavel Hanzl
@Bubák Bubák
Jistě, zvednutí daní pro pracující bude určitě vina kalúska, normálka, žijeme v době postfaktické a ty už vůbec nepoznáš, co je lež a co pravda.
Jóža Oltec
@Jiosef Tyl Já byt tebou tak byse opravdu zamyslel, proč vlastně mají vadit takové hovadiny jako plusy či mínusy.
Anatolij Vasil
@Pavel Hanzl O takových nesmyslech když o tom nic nevíte mě nebaví komunikovat.
Anatolij Vasil
@Jiosef Tyl Co je ti udavači po tom kdo si co zaslouží.Jo vlastně škola STB před 89 ti taky chtěli rozhodovat kdo si co zaslouží...Už by jsi sem neměl chodit.Si prase🐖🐖
Pavel Hanzl
@Jiosef Tyl
Proti komu preboga bojuju? Leda proti prorusákům a dezolátům, to redakce Reflexu skutečně není.
Pavel Hanzl
@Anatolij Vasil
A komu? Marťanům? Makají na našich stavbách, ve fabrikách, ženské v nemocnicích i pečovatelnách pro seniory, bez nich bysme měli dost děsivé problémy.
Pavel Hanzl
@Bubák Bubák
Tohle veřejně říkají generálové z NATO, možná máme za sebou poslední mírové léto. Každopádně máme šanci jen jedinou: zbrojit jak šílení a držet se NATO jak houno košule.
Pavel Hanzl
@Pavel Nyklíček
Jaderná válka není fotbalový zápas a na zničení celého Ruska by stačilo maximálně 20 jaderných hlavic. A jen evropské NATO jich má 400. čus.
Jiosef Tyl
@King I já jsem viděl tu jeho účtenku za to vystavené IQ. Dal 5000.-. protože při svém IQ nezná hodnotu peněz. On myslel že je to v rublech.
Jiosef Tyl
@Anatolij Vasil - přátelé oslavujme tady tu vasilisu udatnou: "flašinet"
. Ona mele pořád dokola to stejné, fakta nefakta.
Uživatel_5577504
@King I
Když píšeš svému otci, hnuse fialovej, tak to neposílej do diskuse k mému příspěvku
Anatolij Vasil
@Pavel Hanzl To je taková lež a propagace Fialových bludů že Ukacka odvádějí do společné víc než vyberou.Vy taky umíte dobře počítat že 2+2=5.Ano odvádějí,ale ne České republice.!
Pavel Nyklíček
@Pavel Hanzl
Tak zcela jistě musíme být na válku připraveni.
Jen přemýšlím, kolik měst je v Evropě jako zajímavý cíl a kolik má raket současný rus.
10 000 : 1 raketě?
hany987
Státní rozpočet byl předán do PS dne 30. září 2025 a od té doby byl celý, všechny položky do jediné Kč, k dispozici veřejnosti (a tedy i panu Babišovci a paní Schillerové) na
http­s://ww­w.mf­cr.cz­/cs/mi­nister­stvo/m­edia/t­isko­ve-zpravy/2025/vlada-schvalila-navrh-statniho-rozpoctu-na-rok-202-6143­3www­.MFCR,­mvc.cz.
A opakovaně pak 12.11.2025
King I
@Uživatel_5577504 Ty jsi ale abnormální pyčus, žoržo Tpč vyplodit, že neviditelné stíhačky jsou k ničemu, může fakt jen mentální hovado jako ty Kdo ti nakukal, že máš IQ 14O? Kdo ti kurrrrva nalhal tu stovku, ***?
King I
@Anatolij Vasil Vzmuž se, Vasile. Skuhráš jak stará bába.
Eduard Sykora
@Pavel Hanzl ...skouknul sem to srovnal s okolnímy zeměmi v té době a dobrý (možná si to přehlíd ale v těchhle letech tu byla většina ekonomiky zavřená kvůli kovidu takže ten dluh je poměrně logickej). Ale za fijalový hrůzovlády tu žádná epidemie už nebyla ....
Uživatel_237602
Největší rozpočtový čaroděj by elektrikář Stanjura. Toho nikdo nepřekoná, uznali to i jeho vlastní voliči a vykroužkovali ho na pracák. ☺
Uživatel_237602
@Pavel Hanzl Pro Boha, to myslíte vážně???
epr3
@Jiosef Tyl Jestli máš něco k udavačům, musíš za Minářem....
Jan Bejšovec
@Pavel Hanzl Co to melete?? Superhrubá mzda se zavedla od roku 2008 a tehdy byl Kalousek ministrem financí...
Pavel Hanzl
@epr3 Fakt ne? Určitě nekecáš? Tak proč nám pořád vyhrožují? Jen tak z plezíru?

http­s://ww­w.fo­rum24­.cz/bu­deme-na-vas-utocit-dokud-to-bude-treba-ruska-hybridni-valka-proti-zapadu-jede-na-plne-obratky

http­s://ww­w.fo­rum24­.cz/ja­dernym-uderem-privedeme-evropu-k-rozumu-cesko-ma-sanci-prezit-pod-nasim-vedenim-zni-z-ruska

http­s://zp­ravy­.aktu­alne­.cz/zah­rani­ci/pu­tino­vo-oko-uz-hladove-hledi-na-evropu-presouva-k-hrani­cim/r~­1eab9­c30250­211f0b­b77ac1­f6b220­ee8/­?utm_s­ource­=www­.sez­nam.cz­&utm_m­edium=­sekce-z-inter­netu#­dop_ab­_vari­ant=1­483511­&dop_s­ource­_zone_­name=­hpfe­ed.sz­nhp.box
epr3
@King I Nezkoušej tu dělat chytrého, to bys musel přečíst ještě hodně literatury a vzhledem k tomu, že i to čtení a chápání psaného textu ti moc nejde, nemáš šanci.
epr3
@hany987 Aha, tak jak to, že potom celý nebyl a byl rozpočtován se skrytým dluhem téměř 100mld. kč?
Bubák Bubák
@Pavel Hanzl a bude mít nezpochybnitelnou pravdu, víš, hloupý soudruhu hanzle.
Jiosef Tyl
Tuto nástěnku ostatní číst nemusíte. 😟 Vasilko, ty dobře tečeš. 😂 Čím víc ale píšeš píšeš tím se v tom víc utápíš. Ty si myslíš, že to jde jen mě? To tady čtou skoro všichni. A vidím kolik lidí tě za tvé názory tady odsuzuje. A ty si myslíš že když mě řekneš že jsem prase, že mě tím urazíš? Leda můj nickname, ale jemu je to jedno, on je neživý. A i kdybych byl prase, tak budu mít stále vyšší IQ než ty. 🐷🤓😂. A k tomu tvému osočování mého údajného "udávání" nebo jak píšeš "práskání". Tak udává se policii nebo úřadu. Zde se nahlašují nevhodné příspěvky. Jediné co ti tady hrozí je, že ti ho smažou a když to bude vícekrát nebo velmi hrubé tak ti dají ban. To je asi tak všechno. Ale jak jsem si všiml tobě spíš jde o to aby ti nezrušili možnost aby sis mohla sama sobě dávat plusový paleček protože ti ho nikdo jiný nedá.
Jiosef Tyl
@Anatolij Vasil - na rozdíl od tebe já na sebe mohu prásknout úplně všechno. Já nic tajit nemusím. A jak jsi přišla na to že já tady někoho práskám...... To ten váš ruský špionážní systém musí mít nějakou chybu. Už jsem ti jednou napsal, že se takovejma věcma nehodlám zdržovat. A že to je věc redakce, že vás tady nechá psát takový protistátní a jiné šílenosti.
Jiosef Tyl
Ad Pavel Hanzl. Pavle ty asi čteš pouze svoje příspěvky že? Protože kdybys četl i jiné, tak bys musel vědět, že i já tady trvale píši také proti prorusákům. A redakci já jsem jen slušně požádal, zda by nevypnula možnost, aby se pisatelé sami sebe chválili plusovým palečkem, což je zde možné. A možná se k nim ani má žádost ani nedostala.
Pavel Hanzl
@Uživatel_5734171
Státní dluh funguje trochu jinak. Do třeba 20% HDP je vyloženě zdravý, my máme 40% a to celkem jde, žádné vnoučata to splácet nebudou, bo se to splácí průběžně.
Příklad: USA byly po 2.sv. válce totálně vyčerpané, měly asi 200% HDP státního dluhu, nasadily ze zákona vyrovnaný rozpočet a v 60. letech byly někde na 40%.
Pavel Hanzl
@Jan Bejšovec
Kalousek s tím nic společného nemá, to prosadila ANO a ODS.
Pavel Hanzl
@Jiosef Tyl
Chtěl bych mít někdy vaše starosti a Rotschildovy peníze.
Jóža Oltec
@King I Nemají, naštěstí jich každým rokem vycepení další houf a za pár let bude společnost od zastydlých bolševiků více či méně očištěná. Papouškuje to po nich sice část populace ale těm stačí slíbit laciný chlast, násyp do žlabu a laciné ustájení a na HnuSSáky rychle zapomenou.
Bubák Bubák
@Pavel Hanzl hloupý soudruhu hanzle v roce 22 už ničili život občanů fialové hordy.
Vlády s AB za 8 let 600 miliard dluhů ( platila se z toho celosvětová krize za covid ). Fialová diktatura 1200 miliard dluhů za 4 roky bez jakékoliv krize a nikdo z občanů nedostal za to nic. Víš, hloupý soudruhu hanzle.
Bubák Bubák
@Pavel Hanzl ty jsi fakt všech idiotů futrál soudruhu hanzle. Tvoje tlachy jsou na hraně trestného činu šíření poplašné zprávy. Drž hloupou frasnu.
Anatolij Vasil
@King I Došli denní přiděli prášku.Asi budeš muset za p.primarem.
Jóža Oltec
@Pavel Nyklíček Tvůj bůh Putler na na první jaderný úder příliš podělaný, je mu jasné že by následně proměnil HNuSSko v pustinu plnou kouřících mrtvol, včetně sebe....