Prostor X

Zpět na článek

Petr Dvořák: Vltavská filharmonie nebude klub pro vyvolené. Kdo jí zaplatí? Zvažuje se i nová verze „Národ sobě“

9 komentářů

Uživatel_5577504
Šmidliboys chtějí chaloupku za 16,5 miliardy? Takže reálně za 30.

Tak si ji kluci postavte. Ale ZA SVÝ, ZA SVÝ! Když na ten nesmysl máte!
Jan Bejšovec
Naprosto zbytečná stavba. Pomníček Satana a Boháče z IPRu.
tempter
@Jan Mrkvička Přimlouvám se za dotaci do tvého vzdělání.
Jan Mrkvička
Aneb, jak si říct o dotaci na uméní které lidi konzumovali před více jak dvěstě lety. ČT a ČR už koncesionířské poplatky zvýšili, takže teď filharmovie. A kdo další by potřeboval dotaci? Co třeba balet?
Pavel Maleček
Tahle hromada použitých silničních panelů kousek od centra historické Prahy nikdy stát nebude. Nejen pro obludné náklady pro pár tisícovek zbohatlíků co si návštěvou klasiky honí rádoby kulturně elitářské triko, které by při realizaci min. 2x narostly - viz. Hamburk s jeho Labskou filharmonií. Ale i proto, že by tato stavby vycucla finance na existenčně potřebné stavby dopravní či zdravotnické infrastruktury.
A to by žádnému politikovi neprošlo.
mamcarbk
@Jiří Bubeníček Proč máte tak divné myšlenky? Proč by to kdokoliv zamítal? Klidně, ať si na to vyberou peníze sbírkami, já proti tomu nic nemám. Ale i ty krásné budovy v Praze a jinde zaplatili lidé, kteří na to měli peníze, majetek.... Klidně mohou začít vybírat. Když vyberou peníze na rakety pro Ukrajinu, vyberou i na operu. Osobně si myslím, že budova je to nádherná, ale já si také nemůžu koupit kde co, i když je to pro moje dobro, protože na to nemám. Kdo chce, ať platí. Stát bude platit za JE. Úvěrů má stát přemnoho, a co nás ještě bude stát Ukrajina? Takže operu ať zaplatí donátoři.
mamcarbk
Vybrat miliardy na "národ sobě", to je hloupost. I Národní divadlo nefinancovali jen lidé po pár korunách. A lidé dnes? Kultura ano, proč ne. Ale co takhle dokončení okruhu okolo Prahy a vyřešit dopravu v Praze, metro, udělat něco pro levnější elektřinu...Dnes není jednoduchá doba, národní obrození už je daleká minulost. Je mi líto, ale kultura je "nadstavba", nemusí být krásná a předražená. To je můj názor. Uznávám, že je ryze přízemní. Ať na to dají peníze movití lidé, po milionech.
Dvořák by mohl jít příkladem, takových 5 milionů - já vím, je to nic. Když mohou dávat bohatí na rakety pro Ukrajijnu, mohli by dát nějaký ten milionek na extra budovu. Byla by krásná, viděla jsem návrhy. No, třeba se to někdy povede. Ale až nebude EU, budou tady zpět továrny, které nyní přestaly vyrábět - dá-li pán bůh a půjde to - a bude víc daní v rozpočtu. Mě se to za nynějšího stavu a s vyhlídkou do budoucna jeví jako nesmysl.
Jiří Bubeníček
Je to nádhera ,stejně ,tak křičeli lidi ,když se stavěl Obecní dům ,dnes chlouba ! Mám však obavy v zájmu některych politiků podbizejicich se lidu se nebude realizovat! Škoda!
Mirek Dušín
Národ se složí max. na Mekáč