Komentáře

Zpět na článek

Česká olympijská kolekce připomíná německé národní barvy. Nebagatelizujme to, není to jedno

41 komentářů

King I
Hledat v retro stylu germanizaci napadne jedině dezoláta, i když si hraje na elitu. V Rorschachových skvrnách vidíš co? Fyjalovou bídu?
Jan Koflák
Píšete hlouposti.
Jiří Bubeníček
@Alois Rudý Z vás by měl Okamůra radost a ne jen on ! Primitivní úvaha ,řečeno slušně ! Doporučuji hodně studenou sprchu !
Alois Rudý
On ten problém je v tom, že olympijskou kolekci navrhují lidé, kteří jsou většinově homosexuální, popř. s jinou podobnou úchylkou a tam je to myšlení jiné než u většinové normální populace Česka.😎
Marek Dvorský
@Mikogoo Goomiko Co to blábolíš dezolé? Krom rybářů nevídám v maskáčích nikoho slintale.
Mikogoo Goomiko
Navlečte olympioniky do maskáčů a bude už na první pohled viditelné, odkud jsou, v žádném státě na světě, mimo těch, kde je občasný nebo stálý válečný konflikt, neuvidíte 80 let po válce chodit denně v maskáčích tolik buranů a při jakékoliv příležitosti včetně kulturních akcí, jako u nás.
Josef Pachman
Barvy se mně nelíbily hned jako první a i ty svetry působí vytahaně.A národní barvy,to prostě musí být,přes to nejede vlak.Tuhle kolekci vyhodit i s návrháři.Tam,kde není hrdost,tam nemají ti,co tvoří oblečení pro národní tým, co dělat.
kanar356
@Jiří Bubeníček
Špatná medikace?
Jiří Bubeníček
Pan Buchert mě nepřekvapuje rozebírá národni hrdost v zájmu použití barev na oblečeni olympioniků. Dobře zeptám se na národni hrdost ve spojitosti s ochotou jit bojovat za svou zem ? To neni o barvách je to o faktickém vztahu k Česku co je zásadnější barvy ,nebo jit bránit republiku? A pro po hokejisté budou hrat v národnich dresech ,ale oblečeni bude trochu jiné. Pane Bucherte Boris vystřelil ,jako kdysi střílel Václav Himl vy mu jdete naproti! Klausovci se nezapřou! Vlajky to je dnes móda to už tady bylo v 30.letech! Miru zdar!
Alois Rudý
Možná, že připomíná německé národní barvy, ale hlavně svým pojetím vzbuzuje dojem, že Česko posílá na OH skupinu 4% komiků a šašků.😎
Jan Koflák
@mamcarbk Blbost.
mamcarbk
Barvy jsou posunuty, jako byla posunutá politika v době, kdy se oblečení vytvářelo. Mě chybí na oblecích červená barva a modrá - taková, jaká má být. Je pravda, že oblečení olympioniků by mělo reprezentovat STÁT a stát se vesměs poznává podle vlajek. A sportovci v oblečení podle barev té vlajky. Ano, je to politika a vždycky byla. Ale záleží na tom dneska? NAŠE VLAST - EU !!!!!
Nebo je to oficiálně jinak? Není. Není žádná hrdost na Českou republiku, vše se směřuje k Německu, Ukrajina má před ČR přednost - tak to doposud bylo. Tak co kdo chce? Kde není národní uvědomění, tam není hrdost na vlast.
Stanislav Hrouzek
Škoda slov.

To zas musela řádit neskutečná míra korupce, když taková hloupost prošla...
Alois Rudý
Je to kolekce vhodná tak pro stydlivější homosexuály do "Pochodu hrdosti Prahou".😉
Milan Stepanik
Český národ vždy hledá prostřednictvím kohokoli řiť, do které by se zanořil. A ta německá je pořád nejblíže.
Alois Rudý
Hoďte to do kontejneru😶
mamcarbk
@Alois Rudý No jo, co světový populární návrhář, to homosexuál. Ono je jich ve veškerém umění hodně. Pokud by reprezentovali množství homo. v populaci, pak by to bylo tak 20% populace, ne 4%. Ano, mají jiné vidění světa, vesměs ano. Ale to je všeobecné, nevím, kdo navrhoval olympijkskou kolekci. Ovšem divná je.
Alois Rudý
@Jiří Bubeníček ....v čem je ta úvaha primitivní ? Bojíte se pravdy a proč ?😉
Blitz
Tak ať si oblečou ruské dresy a to bude pasovat.
Jiří Bubeníček
@Mikogoo Goomiko Jste si spletl téma a obsah článku ??
Václav Skopan
@mamcarbk také se mě to nelíbí,ale musím připomenout dva státy,které jsou typické tím,že reprezentační barvy mají zcela odlišné od vlajky a to je Austrálie(žlutá a zelená) a Slovin­sko(bí­lá,svě­tle modrá a světle zelená)
TCerny
Mladicky Buchert snad ani nevi ze "cervena , zluta a cerna"nejsou barvy pouze vlajky Nemecke ale i Belgicke ,Rumunske , Litevske , Chad etc.etc.
Cerveno bilo modra je barva vlajky Ruske , Ceskoslovenske , Srbske, Holandske etc.
Samozrejme i mne jsou zasadne blizsi cerveno-modro-bile barvy ruske vlajky ackoliv jsem poslednich 50 let obcan Nemecka lec ani k vlajce nemecke stejne jako te ceske nemam zadny vztah, na rozdil od te ceskoslovenske i kdyz je stejna neb jsem byl obcanem CSR jak za protektoratu tak i prvnich 30 let po valce.
Nejvic se mi libi barvy vlasky Nigerie :zelena a bila.
De gustibus et coloribus non est disputandum ( volne prelozeno:nekdo ma rad vdolky, jinej zase holky)
Tomáš Cyprián
A já myslel, že tam jedou sportovat. Ale podle té nesmírně důležité diskuze asi jedou na módní přehlídku.
Ondrej Soroka
Podivejte se na velky statni znak a tu zlutou tam objevite. Vzhledem ke vzoru svetru ta to ctvrtou barvu chtelo jinak by to bylo dost osklive.
Yarda2
Možná to je návrh maskovací sítě pro příští tisíciletí
našinec
@Alois Rudý Alespoň se ve sněhu neztratí.
Katerina Vestman
Budeme jediní, kdo nebude vystupovat v národních barvách? To je ostuda! Ještě se to snad dá přepracovat? Protestujme!
píďalín
@Mikogoo Goomiko To jste nějak zaspal ne? Dneska už nikdo nenosí maskáče ale všichno choděj v teplákách.
našinec
@Igor Jj, měly by se zavést povinné měsíční poplatky na reprezentaci, které by se valorizovaly dle inflace.
našinec
Dejte jim modrožlutou kombinaci na znamení solidarity s napadenou zemí. 😂💩😝
Igor
Aby nám je Pitomio nezačal svlékat! 🤣
Kolik se platí za takovou slátaninu? Kdo to platí? Kdo to schvaluje? A kdo platí toho, kdo to schvaluje?
našinec
Je to průnik ukrajinských a ruských národních barev na českých dresech.
King I
@Alois Rudý Nemáš hadry, Rudý?
Irena Charvátová
Tak teď zase rozpoutáme kauzu o ničem? Co má zakrýt?
Jan Koflák
Vy byste nějakou potřeboval ...
Richard Šebesta
@tempter Já navrhuji paraguayskou vlajku ta je nejpěknější !
Uživatel_5577504
Sudeťáci musí jásat. Fialoví imbecilové jim jdou na ruku. Další vlastizrada. Další hrdelní zločin 🫣
Uživatel_5381160
@Jiří Bubeníček
No a je tomu tak nebo není?

Proč tedy nejedou naší olympionici v oranžovém nebo zeleném oblečení? Však by to přece nevadilo. Pokud to nevadí barvoslepému sportovci. Proto ho vybrali pro posouzení barev.
tempter
@Bořivoj Zelený Dobrý nápad! 👍
Bořivoj Zelený
Já bych oblékl sportovce do modro žluté, vyjádříme tím solidaritu.
Mirek Dušín
Böhmen und Mähren