Komentáře
Babišův protireformní populismus, Juchelka coby Maláčová v sukních a mýty o šedé ekonomice
34 komentářů
Miroslav Kašpar
1
Inu, ten zemský škůdce, agent Bureš, odnepaměti cokoliv dělá, dělá to především pro svůj vlastní prospěch. A v tomto kontextu se i nadále chová naprosto konzistentně a očekávat od něj cokoliv jiného, je přinejmenším bláhové 

Co je to vlastně ta šedá ekonomika, ze které chce Babiš vyždímat stamiliardy?
Prostě vše, co lidé mezi sebou pro sebe navzájem dělají. Posekám sousedovi trávník a on mi dá stovku na pivo, mám ji zdanit. Jiný mi spraví plot a já mu dám flašku slivovice, on ji má zdanit.
Absurdní příklad bylo nezaplacení daní pí. Nagyové z darovaných kabelek, to se řehtal celý národ.
Samozřejmě tam jsou řemeslníci, ale i prostituce atd. atd., ovšem drogy, kradené zboží atd. ne, to je už černý kšeft - zločin.
Šedá ekonomika prakticky živí chudé lidi, aby nemuseli na sociálku, funguje ve všech státech světa.
A jak se proti ní dá bojovat?
Existuje jen jediný postup. Zlegalizovat ji. Každý si musí platit zdravotní a sociální pojištění a nazdar, živ se, jak chceš.
Prostě vše, co lidé mezi sebou pro sebe navzájem dělají. Posekám sousedovi trávník a on mi dá stovku na pivo, mám ji zdanit. Jiný mi spraví plot a já mu dám flašku slivovice, on ji má zdanit.
Absurdní příklad bylo nezaplacení daní pí. Nagyové z darovaných kabelek, to se řehtal celý národ.
Samozřejmě tam jsou řemeslníci, ale i prostituce atd. atd., ovšem drogy, kradené zboží atd. ne, to je už černý kšeft - zločin.
Šedá ekonomika prakticky živí chudé lidi, aby nemuseli na sociálku, funguje ve všech státech světa.
A jak se proti ní dá bojovat?
Existuje jen jediný postup. Zlegalizovat ji. Každý si musí platit zdravotní a sociální pojištění a nazdar, živ se, jak chceš.
Babišova vláda chce snížit daň pro korporáty a ty nejbohatší z 21% na 19%, i když v EU je ta vyšší sazba zcela normální. Propad příjmů SR kolem 80 mld. chce vydřít z chudých lidí tím, že cha cha "zdaní" šedou ekonomiku. Což je úplná pitomost, ale kobliha není mozková tkáň.
Nejvíc hospodaření státu ovlivňují oligarchové a jejich neprůhledné hospodaření, kdy platí výrazně menší daně, než by měli. Dělají to samozřejmě sofistikovaně pomocí daňových poradců, kdy převádějí zisky mezi dceřinými společnostmi, případně je účelově zakládají nebo ruší. A evidentně také vyvádějí ven z ČR do daňových rájů (viz Babišův zámeček ve Francii).
Ale samozřejmě potřebují odvést pozornost a nejsnažším terčem jsou malí a střední podnikatelé a živnostníci. Ti, podle Babiše a spol, mohou za všechno. Bohužel jim na to jejich voliči stále naskakují, přesto, že čísla mluví úplně jinak.
Ale samozřejmě potřebují odvést pozornost a nejsnažším terčem jsou malí a střední podnikatelé a živnostníci. Ti, podle Babiše a spol, mohou za všechno. Bohužel jim na to jejich voliči stále naskakují, přesto, že čísla mluví úplně jinak.
Bures s Tykace ma dalsimi oligarchy v pozadi se samozrejme napakuji, o nejakou konsolidaci a udrzitelnost statniho dluhu z delsiho hlediska mu nejde ani omylem, takze to bude cesta smer Recko, jen mozna o trochu pozvolnejsi, ale bude...ten mejdan pak zaplati danovy poplatnici v dalsich letech ale to uz bude Bures v cudu svine StBacka
Žijeme ve " státě" ovládaném mafií a zločinci. Komunističtí zločinci , udavači a gangsteři v čele státu. Každý komunista je zločinec a vlastizrádce. Vybít je do posledního, šmejdy.
@Tomáš Kostelecký včetně toho na hradě ?
@Tomáš Kostelecký Tomášku, nebuď tak horlivej, vypadá to směšně. Gaučoví válečníci vždycky nejvíc baví.😂 Nechcete se s Kingem sejít u Asatina ve sklepě? Ukáže vám svojí sklopku😂.
@Tomáš Kostelecký to bys musel postřílet především skoro celou ODS, ta se zahnízdili jako první.
🟥@Tomáš Kostelecký
To se jako chystáš na Hrad? 🟥Tam máš jeho a jeho " roštenku "
Hele opatrně, možná by stačila defenestrace.
To se jako chystáš na Hrad? 🟥Tam máš jeho a jeho " roštenku "
Hele opatrně, možná by stačila defenestrace.
Část médií bude Babiše kritizovat systémově, jelikož
většina novinářů má určitý ideový rámec a jak se říká - "koho chleba jíš, tomu píseň zpívej"
I kdyby Babišova vláda udělala rozumné kroky-např. stabilizaci rozpočtu, podporu investic, tak se pochvaly nedočká.
Média jako-Reflex, fungují především na základě polarizace.
Objektivní analýzu ekonomických kroků bude třeba hledat později a hlavně u nezávislých institucí.
většina novinářů má určitý ideový rámec a jak se říká - "koho chleba jíš, tomu píseň zpívej"
I kdyby Babišova vláda udělala rozumné kroky-např. stabilizaci rozpočtu, podporu investic, tak se pochvaly nedočká.
Média jako-Reflex, fungují především na základě polarizace.
Objektivní analýzu ekonomických kroků bude třeba hledat později a hlavně u nezávislých institucí.
Ten hajzl měl viset už v roce 1989. Stejná udavačská sv ině jako ta, která zavinila vyvraždění Lidic. A ještě k tomu Slovák.@Miroslav Zita
@Miroslav Zita
Jistě, nezávislé instituce jsou Český statistický úřad, Eurostat, Mezinárodní měnový fond, Evropská banka, ratingové agentury atd. A ty se velmi slušne shodují na tom, že se Česko z těch hlubokých krizí vyhrabalo mezi nejlepšími v EU a nastartovalo velmi dobrý ekonomický růst.
Co udělá Babiš se dá očekávat, ale nějaká cha cha "stabilizace" to rozhodně nebude. Stačí se podívat na jeho ***amotnou Schillerovou na min. finací.
Jistě, nezávislé instituce jsou Český statistický úřad, Eurostat, Mezinárodní měnový fond, Evropská banka, ratingové agentury atd. A ty se velmi slušne shodují na tom, že se Česko z těch hlubokých krizí vyhrabalo mezi nejlepšími v EU a nastartovalo velmi dobrý ekonomický růst.
Co udělá Babiš se dá očekávat, ale nějaká cha cha "stabilizace" to rozhodně nebude. Stačí se podívat na jeho ***amotnou Schillerovou na min. finací.
Babiš, Babiš, Babiš! Už jste s tím směšný, to se s ním a že si ho převážná část národa přeje nedokážete vyrovnat? Jste ubožáci!
@Jaroslav Polcar - polcar z počtů za 5 z demagogie za 1. Odkdy jsou 2 miliony převážná většina národa?
Kvičení a hýkání poražených a jejich příznivců je pro vítěze taková třešnička na dortu.
"Juchelka coby Maláčová v sukních" -- to mne docela zaujalo. A což "Maláčová: Juchelka v kalhotách"? 😁
@Henry R.O'Seek Slovíčkaření, jde o to kde bude brát prachy na své sliby. Byť nutno podotknout že se jedná - zatím - o pouhé slova, volební sliby se obvykle po volbách neplní.
@Jóža Oltec ano, to dokonale předvedla fialová tlupa