Komentáře
Ivan Vovk
6
Na jaře už nevracet a basta. Svět ani EU se nezhroutí.
Přejít do diskuze
Nevím co se pořád řeší, zavede se standardní čas co býval než se to začalo posouvat a hotovo. Nejlogičtější možnost
Kdo vymyslel debilní pojem "zimní čas"????? Je pouze středoevropský čas SEČ, laicky standartní čas a letní středoevropský čas SELČ.
Osobně nemám problém se přispůsobit většině.................
Problém je i že lidé chodí do práce od 6 do 14 hod a jiní 7,8,9,10 a ti pak končí třeba až v 18 hod. Takže nějaký kompromis je velký problém.
Osobně nemám problém se přispůsobit většině.................
Problém je i že lidé chodí do práce od 6 do 14 hod a jiní 7,8,9,10 a ti pak končí třeba až v 18 hod. Takže nějaký kompromis je velký problém.
Jsem jeden z mála, kterému to střídání času vyhovuje. Mám rád, když je v červnu vidět skoro do 11. Jako rybář si to vysloveně užívám, není krásnější doba, než být večer v létě na lodi. Zapadá slunce, začínají brát candáti. A ono to má i ekonomické dopady. Spousta aktivit je závislá na denním světle. Lidé dělají do 5, někdy i do šesti. Když bude v červenci v 8 tma, už si nepůjdou zahrát po práci tenis nebo golf. Atd. Pro mě je výhoda, že se o tom bude jen žvanit, ale nikdy se nedohodnou. Protože musí buď všichni, nebo nikdo. Opravdu nemůže být jiný čas v Drážďanech, jiný v Praze a jiný ve Vídni...))) Kdyby se třikrát v jednom pásmu přeřizovaly hodinky, nedojel by ani jeden vlak...
Už aby to věčný střídání letní a normální čas přestal.Beru ten normální"středoevropský".
@Jan Mrkvička Myslím,že rodičům dětí, jde v současné době víc o to,aby se děti ze školy vrátily se stejným pohlavím,s jakým tam odešly.Čas-nečas.
Čas je takový jako ho Bůh nastavil.
Nechme to být tak, jak ho naší předci měli a bude zas dobře.
Nechme to být tak, jak ho naší předci měli a bude zas dobře.
@Frantisek Najman Pozor tady nejde o křiklouny ale lékaře a ti někteří tvrdí že to může některým lidem škodit.Byt mi osobně to problémy nedělá
A až se zruší střídání času, vynoří se odborníci, že děti chodí do školy moc brzo a jsou nevyspalé, nebo naopak se vrací ze školy moc pozdě, takže bude škola začínat jinak v létě a jinak v zimě.
Pak zareagujou obchody, který budou mít jinak otevřeno v létě a jinak v zimě, protože i prodavači jsou jen lidi a chtěj se vyspat.
To pak teprve bude bordel.
Pak zareagujou obchody, který budou mít jinak otevřeno v létě a jinak v zimě, protože i prodavači jsou jen lidi a chtěj se vyspat.
To pak teprve bude bordel.

Už když se o tom začalo mluvit někdy okolo roku 2020 nebo dřív psal jsem na jednom webu,že to bude tak v roce 2030,přiznám s trochou nadsázky ! No a ono to tak vypadá,že to může být realita. Je to další z mnoha důkazů že EU je nereálný a špatný projekt,který nemůže dlouho trvat.
@Milan Vitovský a jaký je rozdíl vstát o hodinu dřív, když si chceš užívat delšího dne? 🙈
@epr3 Milý pane! O letním slunovratu vychází slunce už ve tři hodiny!!! Není rozumné si posunout tu hodinu , kterou bychom jen prospali na odpoledne a být o hodinu déle u vody, na zahradě, na kole???
Samozřejmě že ano!!!
Kež to niky nikdo nezruší. Ten letní čas!!!!
Samozřejmě že ano!!!
Kež to niky nikdo nezruší. Ten letní čas!!!!
@Pavel Nyklíček
ó , takže Nykl je nábožnej?Tak proto tolik špíny a hnusu na lidi, přeřiká pak v kostele hříchy v pokleku , hodí je na nevinnst beránka a hned má odpuštěno.Tihle jsou nejhorší a jsou s každou vládou!🟥
ó , takže Nykl je nábožnej?Tak proto tolik špíny a hnusu na lidi, přeřiká pak v kostele hříchy v pokleku , hodí je na nevinnst beránka a hned má odpuštěno.Tihle jsou nejhorší a jsou s každou vládou!🟥
Tak pro milovníky změny času bych doporučil v létě Moskevský čas. Ráno by Slunce vycházelo o půl páté a zapadalo ve 23 hodin. To bychom si panečku užívali vedra a světla! 😝😜
@Uživatel_5862898
Zvykl jsem si na to, že si spousta lidí myslí, že golf je hra pro boháče. Je tomu přesně naopak. Golf je jedna z nejlevnějších venkovních aktivit. Zkus si o tom něco zjistit. Mě golf nepřijde ročně na víc, než 10 tisíc.
Zvykl jsem si na to, že si spousta lidí myslí, že golf je hra pro boháče. Je tomu přesně naopak. Golf je jedna z nejlevnějších venkovních aktivit. Zkus si o tom něco zjistit. Mě golf nepřijde ročně na víc, než 10 tisíc.
@Jiří Kašpar Kristepane, na jednu stranu adoruješ bouchnutí do stolu Medveděva, na druhou odsuzuješ bouchnutí do stolu Uršuly (což neudělala, shodly se na tom všechny státy EU). Šebesta ti vysvětlí problém, chodí do školy.
Šebesta, vysvětli mu, že kdyby všichni v EU měli stejný trvalý čas, v některých zemích by ráno bylo tma až do 9:30, jinde by svítalo už ve 3:30. Takže každý region má jiné „biologické optimum“ pro začátek dne. V rusku je díky bouchnutí medvědova tenhle bordel, než kdyby regiony střídaly čas. Pak snad pochopí, jakou pyčovinu vypotil.
Šebesta, vysvětli mu, že kdyby všichni v EU měli stejný trvalý čas, v některých zemích by ráno bylo tma až do 9:30, jinde by svítalo už ve 3:30. Takže každý region má jiné „biologické optimum“ pro začátek dne. V rusku je díky bouchnutí medvědova tenhle bordel, než kdyby regiony střídaly čas. Pak snad pochopí, jakou pyčovinu vypotil.
Střídání času nepředstavuje žádné negativní vlivy na zdraví jak tvrdí někteří věční křiklouni a nespokojenci. To že v zimě je večer už od 16 hodin a v létě je večer od 21 hodin jim nevadí, ale posun o pouhou 1 hodin je pro ně závadný je nepochopitelné.
EU pokrývá tři časová pásma, ne dvě. Kdyby si měla každá země vybrat letní nebo zimní čas, rozdíly mezi sousedními pásmy by nemusely být hodina jako dosud, ale až dvě. Mezi východním a západním pásmem až tři, namísto současných dvou. Až jedna hodina mezi zeměmi v rámci jednoho pásma namísto nula. V EU je jednotný trh, letecká a pozemní doprava nejen osob, obchod, IT systémy. Byl by to logistický chaos. Chaos v právních termínech, stejné by platilo pro bankovní převody, online schůzky nebo doručování zásilek. Jak se na tomhle bordelu chceš jednotně dohodnout?? A integrovat by to musely všechny země světa. Tohle Zdechovský nedomyslel.
zajímavé je že v Rusku Medvěděv praštil do stolu a zařval od této chvíle platí čas od boha jako jediný a nikoho se neptak,jenom my přisluhovači EU musíne děkat co nám řekne Uršula.Nevém jestli naši vědci kteří argumentují negativním vlivem na všechno živé jsou považovány za blbce, anebo to EU je jedno co se děje po těchto změnách času.