Komentáře

Zpět na článek

Rusové snášejí chudobu, ponížení, represe za účelem prosperity impéria. Ospravedlňují to láskou k vlasti

21 komentářů

Karel Logr
Jeden moudrý člověk to nedávno definoval jako epidemii debility šířící se z Východu,nic víc,nic míň🤔🤷
Miroslav Kašpar
@Alois Rudý Hehe, koukám, že už i rudej Lojza si znich dělá nepokrytě srandu
Miroslav Kašpar
No, to je taková jejich národní tradice. Co naděláš. Zkrátka země zmaru, bídy a chlastu. Pořád stejně, jako již za Borovského, jako před ním a jako už asi napořád
Uživatel_5354308
Obávám se, že autorka má naprostou pravdu.
Jóža Oltec
@Alois Rudý Třeba to, že tam neliskají rudé demagogy tvého typu a nechávají je rozprašovat demagogii online. Naneštěstí, ke smůle ostatních slušnějších lidí..
Alois Rudý
Jestliže je vítězné tažení Ruska na Ukrajině chudobou a ponížením, potom co je zoufalá existence Česka za drátama totality EU ?🙄
Jarda Klidek
Ano, takto to funguje v totalitách. Ostatně sami jsme to zažili.
Alois Rudý
Rusko je velká, silná a úspěšná země, proto občané logicky a většinově cítí ke své vlasti úctu a váží si jí, na tom není nic složitého. 😎
Pavel Hanzl
Jakou "prosperitu impéria" mají asi na mysli? Rusko se ekonomickdy silně propadá a je už od východu kolonizováno Čínou, přichází i o své surovinové zdroje a je na Číně už totálně závislé.
Pavel Hanzl
@Alois Rudý Jaké cha cha "dráty totality EU" máte na mysli? Takovou svobodu jako dnes Evropa v historii nikdy neměla. A jaké "vítězné tažení" myslíte? To, že se už čtvrtý rok potácí na pětině ukrajinského území a ztratilo přes MILIÓN vojáků? Jak by se dala teda definovat porážka, když tak dlouho trvá třídenní "speciální vojenská operace"?
Georg Waldman
@Alois Rudý Proto musejí loupit na Ukrajině záchodové mísy, pračky a jiné vybavení. Já jsem rusáky zažil na vlastní oči v roce 1968 při normalizaci. Hitler byl zrůda, ale Putin překonává jak Hitlera tak Stalina.
Tento citát je velmi výstižný.
Potíž s pochopením Rusa spočívá v tom, že si neuvědomujeme, že to není Evropan, ale Asiat, a proto uvažuje záludně. Rusovi nerozumíme o nic víc než Číňanovi nebo Japonci a podle toho, co jsem viděl, nemám zvláštní touhu jim rozumět. Kromě toho, abych zjistil, kolik olova nebo železa je třeba k jejich zabití. Mimo ostatních asijských vlastností si Rus neváží lidského života. Je to barbar a chronický opilec.
George S. Patton
Miroslav Focht
@Alois Rudý Rudochu, za dra*** totality jsem stravil pul sveho zivota, kdyz byli u moci komancove jako vy
Singleton Mosby
Katerina jako obvykle lze o soucasnych USA.
Uživatel_5577504
Hrdost na vlast a národ, to v úchylném a šíleném Eurosojuzu nehledejte. Hodně smutné, jak liberální fašismus lidem vymetl mozky.
thomas2
@Uživatel_5577504 Je zajimave, ze v cele Bibli je hrdost, cili pycha, povazovana za spatnou vlastnost. A rekl bych, ze zrovna v tom ma Bible pravdu. Ze ma byt clovek skromny a ne hrdy.
thomas2
@Georg Waldman Ja jsem mel v New Yorku Cinske spolupracovniky z Tchajvanu, mluvil jsem s nimi anglicky a rozumnel jsem jim dobre. Byli to dobri lide. A jiste stale jsou dobri lide, pokud uz nezemreli. Mne je nyni 71 let, v takovem veku nekteri uz jsou mrtvi. Tchajvan je nyni svobodna zeme, a musime doufat, ze zustane svobodna. A podobne Japonsko, Jizni Korea, Filipiny a Indonezie. Take jsem znal ruzne Filipince v USA. Rusu jsem znal velmi malo. V Rusku holt vladne diktator Putin. Tak je tam spatne. Podobne jako v Cine vladne diktator Si. No, nektere zeme nemaji stesti, vladnou jim diktatori. Ale v kazde zemi jsou nekteri lide dobri, jini spatni. Diktatori jsou spatni lide.
thomas2
@Singleton Mosby Ja tu v USA ziju uz od roku 1969. A myslim si, ze ma Katerina pravdu. Nynejsi prezident Trump je nejhorsi prezident USA, ktereho jsem zazil. Dava prikazy, jako ze se Mexicky zaliv musi nyni jmenovat Americky zaliv, i kdyz se uz nekolik stoleti jmenoval Mexicky zaliv. Chce prikazovat skolam a univerzitam, co maji a co nemaji ucit. Vyzaduje vyhozeni urcitych knih ze skol a knihovnic, Vyhodil trans vojaky z armady, Zastavil Hlas Ameriky. Chce zastavit Radio svobodna Evropa a Radio svobodna Asie. Chce zastavit radio NPR a televizi PBS. FBI ma byt nepoliticka, ale on tam dal lidi verni jemu, aby to zmenil. Ministerstvo zpravedlnosti ma byt nepoliticke, ale on tam dal lidi verne jemu, aby delalo, co on chce. On chce kontrolovat vse tady v USA. Ztracime svobodu.
Miroslav Focht
@Alois Rudý Rudochu, upravte medikaci, tohle uz je pres caru😂😂
Jiří Ptáček
Když čtu jak všichni ostatní Rusům závidí jejich život, vzpomenu si na film Na samotě o lesa.
Svěrák: "Budeme tu žít bez proudu a všichni nám budou závidět."
Ještěže ho Daniela usměrnila, pokud jde o závist.
PEtr Tobes
@Karel Logr je to tak...mordor je rise zla, bidy, zmaru a hlouposti..skro vse dobre co tam bylo uz je pryc takze izolace je naprosto nezbytna!
Singleton Mosby
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.