Komentáře

Zpět na článek

Jefim Fištejn: Co čeká a nemine Blízký východ po uzavření příměří

19 komentářů

Dušan Trnka
Treba si uvedomiť, že Netanjahu rieši predovšetkým svoj osobný a politický problém . A to je pre neho " Kvadratúra kruhu " . Keď skončí zálezitosť v Gaze , už neudtží svoju funkciu a hrozí mu aj súd . Nie za Gazu, ale za to, čo vykonal pred tým ...
Richard Šebesta
@Uživatel_6202245 To jsou prázdné nesmysly a bláboly !
Jiosef Tyl
Já proti Židům, jako národu nic nemám. (ani proti jiným národům, pokud se týče občanů). Židé jako lidi, co si pamatuji, tak nikde nevzbuzovali moc sympatií. Navíc jim asi lidstvo historicky neodpustí to, že přispěli ke smrti Ježíška. A protože nikdy nesmíme připustit kolektivní vinu, tak to co se jim děje je nepřípustné.
Dušan Trnka
@Jiosef Tyl A vieš ty vôbec, že Ježiško bol tiež Žid ? 😀
Jiosef Tyl
@Uživatel_6202245 - připadám ti tak? I když nevím jestli se národnost dědí z matky nebo z otce. Po otci by asi žid nebyl že?
Richard Šebesta
@Jiosef Tyl No já myslím,že ty neviš nic a co napíšeš jsou nesmysly.
Jiosef Tyl
@Jiosef Tyl - za to se nestyď, to je běžné u lidí kteří když něčemu nerozumí, tak říkají že to jsou nesmysly.
thomas2
@Jiosef Tyl V zidovskem nabozenstvi se narodnost dedi z matky. Takze Jezis, jako syn zidovske matky Marie, byl take Zid. A to na tom nezalezi, ze podle krestanskeho nabozenstvi jeho otec byl Buh, nebo ze podle muslimskeho nabozenstvi Jezis nemel otce, protoze Buh pry nema zadne syny. Takze krestane a muslimove veri, ze Marie byla panna, kdyz se ji narodil Jezis. Pro zidovske nabozenstvi Jezis nema vyznam, tak nemusi resit, kdo byl otec Jezise. Jenom veri, ze jeho otec byl nejaky muz, ale neni dulezite pro ne, jestli ten muz byl Zid nebo ne. Ale matka byla zidovska, takze Jezis byl Zid take. Nakonec i krestane a muslimove veri, ze byl Zid. I kdyz naciste rikali, ze on Zid nebyl, ale v tom nemeli pravdu. To rikali jen proto, ze byli rasiste a nenavideli Zidy. No nakonec druhou svetovou valku prohrali. A to je velmi dobre. A Jezis byl Zid.
Bubák Bubák
@Jiosef Tyl nepleť si lidstvo a sektu spojenou s křesťanskou naukou. ( To je cca 1 miliarda lidí ). Jinak se nezmění vůbec nic , nějakou dobu se to bude tvářit jakoby vyřešeně a pak se to celé obnoví. A Izrael, který přepadl 5 států bude opět pokryt soukmenovci z USA.
Jiosef Tyl
@Bubák Bubáku - to máš nějaký popletený, já jsem o lidstvu ani nežbleptl. Navíc píšeš nesmysly. To je jako kdybys dneska tvrdil že sovětský svaz a USA napadli v 2. světové válce Německo.
thomas2
@Jiosef Tyl To by si leda nejaky idiot myslel, ze v 2. svetove valce Sovetsky svaz a USA napadly Nemecko. To vubec ne. V 2. svetove valce nejdriv Nemecko napadlo Polsko, pak take Sovetsky svaz napadl Polsko, Polsko bylo porazeno a Nemecko se Sovetskym svazem si rozdelily Polsko. Potom se dely dalsi veci, potom jeste Nemecko napadlo SSSR, potom Japonsko napadlo USA a Nemecko, jako spojenec Japonska, vyhlasilo valku USA. Ale nyni je v Rusku zase zakazane rikat, ze SSSR napadl Polsko roku 1939. Holt v Rusku vladne diktator Putin, tak tam neni svoboda. Nyni je tam propaganda. ze Stalin byl velky vudce, ktery vyhral 2. svetovou valku. Ale uz se tam nesmi rikat, ze Stalin zabil miliony obcanu SSSR.
bella.
🟥Soulasím s de Gaulem, který při dekolonizaci varoval Francouze : Arab a Francouz je jako voda a olej.Nikdy se nesmísí.
------
Izrael potřebuje pomoc, můj názor.
77 let tam jsou ve vojenském stavu, život je to jen po někoho.
--------
Palestinci chtějí svá území.Lze to chápat . OSN místo, aby Izraelitům - židům zajistila pokoj, poslala je na území, které před tím nevyklidila a nechala to na Židech. Ti v podmínkácvch kibuců a s denním nošením zbraní ( děkuji, nikdy bych to já nebrala ) vybudovali svou zem k žití a OSN si celou dobu myje ruce.
Amerika měsíčně přisívá na pásmo Gazy šílenými sumami dolarů, ale k čemu ?Pásmo je přeliděné, není tam práce, Palestinci mají skoro vše,ale nemají denní rytmus, nudí se , přežívají.A to plodí násilí.Totéž jako v ghetech Arabové před kterými de- Gaule varoval.
------
Nikdy nevymažu pohled na matku s dvěma malými syny v náručí, při tom útoku Hamás na kibucy .Ta máma chrání chatrným přehozem malinkaté synky .Její pohled nezapomenu nikdy! Jistota smrti pro dětí ..Pak po 2 letech vyšlo najevo, že matka musela vidět zabití maličkých ( patrne jim stoupli na krk , dle zjištěných zranění a pak byla zabita i ona.Její muž a otec dětí toto jako rukojmí přežil.
A nikdy nezapomenu na dívku v podivném úhlu zlomenou na korbě auta útočníků , která byla mrtvá a oni ji potupně vozili j jako atrakci.
🟥Tímto způsobem si Palestinci nemohou získat úctu a vymyté mozky studentů na 28 fakultách, 14 univerzitách a jedné střední škole v České republice co volají po přerušení akademické spolupráce se státem Izrael dle mého a v rozporu s jejich rektorátem nesmí na akademické půdě jen tak vyvěšovat palestinské vlajky.

Gaza je pro obě strany prokletí, ale Hamás je matičkou Palestinců a ti to tak nechali být!
Židé si zažili už tolik pogromů, že se k " pogromu " na Araby v pásmu Gazy nechci vyjadřovat.Stačí mi pohled na Německo současné doby a i na Francii!
Prý " demokratické státy " 💪To ale studenti v osnovách nemají.
--------------🟥
Anton Augustin
Co bude? Po čase zase válka tak,
jak je tam zvykem.
Anatolij Vasil
@Anton Augustin Tam to jinak nebylo a nebude.
Uživatel_5734171
Ono je to jednodušší, než se zdá,
1. Izrael je mimořádně silný a odolný, A na jeho strany vždy byly USA
2. Arabské státy Izrael nenávidí a nenávidět budou. Možná budou někdy opatrně spolupracovat, ale jen když je to pro ně výhodné.
3 Palestince nikdo nechce, ani Arabové
4. Aby někdo udělal brutální teroristický čin, stačí mu láhev s benzínem, auto nebo nůž
5. Uzavře se možná příměří, ale mír tam nebude NIKDY, to příměří je jen oddechový čas.
Richard Šebesta
Naprostý souhlas s Fištejnem. Tato dohoda již " zavinil " Trump bude odpůrcům Izraele dlouho ležet v žaludku včetně našich.Nejvíc mne šokoval nějaký děkan jedné naší vysoké školy . Tam totiž místní nevyzráli pubertální studenti,kteří zřejmě nic neví nebo nechtějí vědět o skoro 80 let trvající snaze Arabu zničit Izrael, uspořádali demonstraci na podporu Palestinců,tedy rozuměj podpora teroristů z hamasu. Místní děkan totální dezolát ,řekl že tuto akci studentů vítá, že tím projevují zájem o politiku a dění ve světě,byť s ní nesouhlasí. Co by se asi dělo, kdyby se našli studenti,kteří by uspořádali demonstraci za ukončení války na Ukrajině s tím,že vinu na jejím rozpoutání nesou krom Ruska i Ukrajina a NATO ? Děkan který by je taky pochválil by byl ihned vyhozen včetně studentů kteří by se účastnili této akce. Je mi na blití ze současných českých politiků ,zejména pětigangu,kteří se chovají jako husakovská normalizace !
Jiosef Tyl
@Richard Šebesta - v příštím článku, bude šebesta kritizovat rozpínání vesmíru!
Richard Šebesta
@Jiosef Tyl Táhni do pekel , napiš něco co má smysl. Na to tvůj primitivní mozek ovšem nestačí,že jo ?
Jiosef Tyl
@Richard Šebesta - ty můj mozek, svým mozkem nemůžeš posoudit!