Komentáře
Uživatel_5577504
4
V Belgii je volební účast povinná. Proč ne? Nikdo pak nemůže u piva plácat - co jste mi to zvolili?!?
Přejít do diskuze
Zažila jsem komunismus jen na základní škole, ale nechci aby se vrátila doba, kdy bude učitelka žákům lepit do vlasů žvýkačku, vracet je domů s neomluvenou hodinou za obrázek nebo nedej bože nápis na triku a dvojku z chování za nedržení pozoru jako stráž u pomníku neznámého padlého vojína. Mým dětem tyto historky stačí a volí ve všech volbách, které se jich týkají. Je to podle mě o tom, jak a o čem se baví rodina doma.
Jsou to lidé bez názoru a bez perspektivního myšlení.
Je jím fuk, co s nimi bude.
Dopředu je jasné, že novou vládu, kterou si nezvolili, budou pomlouvat!
Je mi jich líto, ať jsou příznivci kohokoliv, jsou li toho vůbec schopni..
Neuvědomují si, že o demokracii se nutno pečovat!
Je jím fuk, co s nimi bude.
Dopředu je jasné, že novou vládu, kterou si nezvolili, budou pomlouvat!
Je mi jich líto, ať jsou příznivci kohokoliv, jsou li toho vůbec schopni..
Neuvědomují si, že o demokracii se nutno pečovat!
Se stejnou pravděpodobností mohou letos přijít všichni. O čem to svědčí? Že jsou podobné předpovědi, věštby a průzkumy na pytel.
Vůbec se těm lidem nedivím, že nejdou volit. Není koho, aby si pak nevičítali komu dali hlas. Také jsem to tak dříve měl. Pak mně někdo vysvětlil, že je to tak špatně a že mám volit alespoň to nejmenší zlo. Od té doby to tak tedy již praktikuji a je to opravdu moudrý tah.
@Lenka Franz
Z fleku bych do školství vrátila 90 % povinností , protože ty školy děti NAUČILY rozvíjet mozek, nikoli jen diskutovat tak, že dnes pak mají jen na soukromé školy a zaplacený Bc.
👉Váš příklad se žvejkačkou je blbý. Vy budete ta z těch co budou tvrdit, že za éry komunistů nebylo ani máslo .
No, v každém případě, pokud jste si za komuinistů nepostavili dům ( dnes si pište byste ho nepostavila ), tak jste 👉bydleli za hubičku v bytě státním , v neomezeném nájmu,který automaticky padal i na Vaše děti,pokud byste se odstěhovala, nebo zemřela. A možná jste si ho na cca 15 Kč za m2 v privatizaci i koupil.Dnes je cena cca 130-160 m2 běžná.
Z úhlu tohoto pohledu bych řekla vedete blbé řeči.👉A k stráži u neznámého vojína ( JEDNO, JESTLI RUSKÉHO ) Vám povím toto : neznámý vojín je pojem a vyjadřuje úctu k těm, kteří padli proto, abyste si Vy tady na světě mohla bezstarostně válet šunky a kafrat na Reflexu. .Nepovažujte se tedy říkat takové dehonestující řeči!!! Úctu k padlým se vyjadřuje všude po světě stráží u jejich památníků.
Vy patrně jsteTA co drží stráž jen u ukrajinské vlajky , což není velká námaha, jsou na každém kroku. Nevypadáte, že byste na 28.9. vyvěsila aspoň jednou tu svou českou!
A učitelé se dnes potýkají až s třetinovou účastí Ukrajinců ve třídě, kdy neumí slovo česky , učit se moc nechtějí a ruší naše děti. Tuto inkluzi a nejen s Ukrajinci Vy jste nezažila, protože byly zvláštní školy.
A tak, madam, díky inkluzí, kdy naopak blbci provokují a lepí žvýkačku do vlasů dětem oni, místo učitelky z našich dětí budou blbci!
👎👎👎
A vůbec mi neodpovídejte.
Z fleku bych do školství vrátila 90 % povinností , protože ty školy děti NAUČILY rozvíjet mozek, nikoli jen diskutovat tak, že dnes pak mají jen na soukromé školy a zaplacený Bc.
👉Váš příklad se žvejkačkou je blbý. Vy budete ta z těch co budou tvrdit, že za éry komunistů nebylo ani máslo .
No, v každém případě, pokud jste si za komuinistů nepostavili dům ( dnes si pište byste ho nepostavila ), tak jste 👉bydleli za hubičku v bytě státním , v neomezeném nájmu,který automaticky padal i na Vaše děti,pokud byste se odstěhovala, nebo zemřela. A možná jste si ho na cca 15 Kč za m2 v privatizaci i koupil.Dnes je cena cca 130-160 m2 běžná.
Z úhlu tohoto pohledu bych řekla vedete blbé řeči.👉A k stráži u neznámého vojína ( JEDNO, JESTLI RUSKÉHO ) Vám povím toto : neznámý vojín je pojem a vyjadřuje úctu k těm, kteří padli proto, abyste si Vy tady na světě mohla bezstarostně válet šunky a kafrat na Reflexu. .Nepovažujte se tedy říkat takové dehonestující řeči!!! Úctu k padlým se vyjadřuje všude po světě stráží u jejich památníků.
Vy patrně jsteTA co drží stráž jen u ukrajinské vlajky , což není velká námaha, jsou na každém kroku. Nevypadáte, že byste na 28.9. vyvěsila aspoň jednou tu svou českou!
A učitelé se dnes potýkají až s třetinovou účastí Ukrajinců ve třídě, kdy neumí slovo česky , učit se moc nechtějí a ruší naše děti. Tuto inkluzi a nejen s Ukrajinci Vy jste nezažila, protože byly zvláštní školy.
A tak, madam, díky inkluzí, kdy naopak blbci provokují a lepí žvýkačku do vlasů dětem oni, místo učitelky z našich dětí budou blbci!
👎👎👎
A vůbec mi neodpovídejte.
@Pavel Nyklíček ty být takový jednoduchý, že, soudruh nyklíček, massa fiala nařídit volit i tobě.
@Jiosef Tyl
A že se pětitlupa gangsterů postarala, abychom ji měli proč nenávidět!
A že se pětitlupa gangsterů postarala, abychom ji měli proč nenávidět!
Volit jít nemusíš, ale pak nesmíš kritizovat výsledek! Největší silou která lidi žene k volbám je nenávist.
Obávám se, že to "trestání" je naprosto nešťastná konstrukce. Pokud si někdo skutečně nemůže sám vybrat, tak je zcela legitimní, když to právo i břímě výběru (vše v jednom) přenechá těm, kteří si vybrat dovedou. Nemusí se nám to líbit, ale je třeba si přiznat, že je to naprosto v pořádku 

Letos politici své ovečky tak vybláznili, že půjde k volbám každý a bude rekordní počet.
To samozřejmě uškodí stranám na hranici volitelnosti, což je vejfuk a komanč.
Pokud se jeden z nich nedostane, bude se dít přesně to krásné co na politice miluji. Chaos.
A pořádný! Se zpoceným guru B.
To samozřejmě uškodí stranám na hranici volitelnosti, což je vejfuk a komanč.
Pokud se jeden z nich nedostane, bude se dít přesně to krásné co na politice miluji. Chaos.
A pořádný! Se zpoceným guru B.
Absolutně se nedivím tomu, kdo nemá chuť jít volit. Všichni tito jsou zklamaní a znechucení všemi těmi předvolebními sliby, které se po volbách rozplynou, či změní v lež. Platíme si "odborníky", kteří mají naší republice prospívat, mají dbát na to, abychom žili spokojeně, však taky dostávají od nás plat. Bohužel neúměrně vysoký oproti jejich odvedené práci. Můj názor na tuto situaci je ten, že lidi je potřeba k volbám motivovat. A jak? Zrušení imunity, odvolatelnost politiků, či takový postih, aby již nemohli provést cokoliv, čím oklamali lid. Ať již se jedná o korupci, o různé aféry, špatné financování, proje*ání státních financí, krádeže, lži, falešné předvolební sliby.... Pokud uděláš jakýkoliv průšvih, končíš v politice a ne tím stylem, že se uklidíš do evropského parlamentu, či jiné funkce, kde nebudeš tak vidět. Prostě končíš definitivně s tím, abys jakýmkoliv způsobem rozhodoval o životech občanů. Naslibuješ před volbama něco co jsi nedodržel? Tzn. lhal jsi. Končíš! Myslím, že by lidé k volbám měli daleko pozitivnější přístup, kdyby měli jistotou, že už je nikdo nebude oje*ávat a když už jo, tak skončí. A možná by se tímto i hodně vyčistilo to stávájící politické dno. Zůstali by ti poctiví. Zůstali by vůbec nějací?? 🤔 Snad ano 🙏 Žel bohu, je to jen utopie. Tohle by přeci v parlamentu nikdy neprošlo. A víme proč... 😢
Nemusím volit, je to moje právo. A kdo sem? Človek kterého politika absolutně nezajímá, nepoznal jsem na mé životní úrovni jestli vládne Fiala, nebo ANO. Jelikož nečtu politické programy, tak se ani necítím dostatečně kvalifikovaný někoho volit. Debaty voličů které občas slyším v mém okolí jsou naprosto primitivní a z toho co lze pochytit od nich a z médií se dozvíte jen to, že politici jsou nepoctiví, zkorumpování a co slíbí to nesplní.
Jak pak mám s čistým svědomím volit a nestydět se pak za svojí volbu? To prostě nelze.
Takže nás nevoliče laskavě neobtěžujte, běžte se pohádat někam do hospody a tam debatujte o politice, obhajte si tam svojí volbu. A nebojte se my, nevoliči se s vámi dohadovat nebudeme. Budeme si dál žít svoje životy ať bude vládnout kdokoliv a hlavně to celé necháme na vás kvalifikovanějších voličích. přece Vám to nebudeme kazit že...
Jak pak mám s čistým svědomím volit a nestydět se pak za svojí volbu? To prostě nelze.
Takže nás nevoliče laskavě neobtěžujte, běžte se pohádat někam do hospody a tam debatujte o politice, obhajte si tam svojí volbu. A nebojte se my, nevoliči se s vámi dohadovat nebudeme. Budeme si dál žít svoje životy ať bude vládnout kdokoliv a hlavně to celé necháme na vás kvalifikovanějších voličích. přece Vám to nebudeme kazit že...
@Filip Nedbalek protože neudělali dobře naprosto vůbec nic, zkazili i to , co nezačali. O tom není sebemenších pochyb.
@Lenka Franz ty nebudeš nejostřejší tužka v penále, viď, lenko franz. To jsou hrozné tlachy, to máš id narození, nebo příkazem od ODS?
@Jiosef Tyl
Na rozdíl od IQ Tyla, který chce dokázat , jak je inteligentní jí to nevadí.
Čus, inteligente a ušetři mě, naše IQ se opravdu - a to máš výjimečně opravdu - míjejí! 😆
Na rozdíl od IQ Tyla, který chce dokázat , jak je inteligentní jí to nevadí.
Čus, inteligente a ušetři mě, naše IQ se opravdu - a to máš výjimečně opravdu - míjejí! 😆
@Miroslav Kašpar
Milej zlatej, tím se zabývá člověk movitý.
Ten co v životě naspořil akorát tak na 3měsíce přežití mě fakt nezajímá.Takovej si myslí, že pracovitý a chytrý člověk je hamižný a lakomý, zatímco lopata rozdá i co nemá, viď?!
Milej zlatej, tím se zabývá člověk movitý.
Ten co v životě naspořil akorát tak na 3měsíce přežití mě fakt nezajímá.Takovej si myslí, že pracovitý a chytrý člověk je hamižný a lakomý, zatímco lopata rozdá i co nemá, viď?!
@bella. Omyl. Tím se zabývá pouze člověk, který je hamižný a k tomu lakomý. A to, že něčemu nerozumíš, je normální, a počítám, že lepší to jen tak nebude 

@Karel Přibyl - tím ale umožníš, aby ti ostatní, ty zločince a organizované zločinecké organizace zvolili.
Ať vyhraje volby kdokoliv,pro obyčejné lidi v tomto státě to bude vždy prohra.Bylo by velmi, velmi naivní,myslet si, že se něco změní k lepšímu.Každá vláda je pouze horší,než předešlá.Pokud uvážím, které strany mají šanci vládnout po volbách,tak ani jakákoliv nová vláda,nebude výjimkou.A zvolit,si menší zlo?!To je alibismus stran, které tím de facto přiznávají barvu.Nikdo se nemůže divit, že lidé zhnusení tímto marazmem,bez jakýchkoliv vyhlídek na změnu k lepšímu,nikam nejdou.Nikdo nemůže odsuzovat lidi za to,že nechtějí volit zločince a jejich zločinecké organizace (strany).
@DyckyBlues
Průměrně inteligentní člověk se zabývá tím, kolik mu zbyde iflací z úspor, kolik platí na migranty,kdy si a za kolik bude moci koupit bydlení, jaká je vyhlídka na lepší práci atd atd.
Znám naprosto apolitické lidi a vůbec tomu nerozumím.
Jsou vážně tak blbí, že si myslí, že druzí jim místo na světě za ně vybojují ?
🫤
Průměrně inteligentní člověk se zabývá tím, kolik mu zbyde iflací z úspor, kolik platí na migranty,kdy si a za kolik bude moci koupit bydlení, jaká je vyhlídka na lepší práci atd atd.
Znám naprosto apolitické lidi a vůbec tomu nerozumím.
Jsou vážně tak blbí, že si myslí, že druzí jim místo na světě za ně vybojují ?
🫤
@Petr Turner
Nebyla , ale lidi volit chodili.
Dnes mají " demokracii " a nechodí.
👉Jsou to blbci !
----------------
Nebyla , ale lidi volit chodili.
Dnes mají " demokracii " a nechodí.
👉Jsou to blbci !
----------------
@Anton Hynek
Nevolit je divný názor na demokracii,Demokraté už v starém Římě pracovali na tom, aby občan měl právo se účastnit na dění obce, tedy mohl vplit.
-------
Výborně ! A jen ať mi řeknou srabi co dřív za komunistů chodili100% účastí , že v " demokracii " nemusí!
A kdo asi tu demokracii za ně pohlídá .
👉Kdo nevolí, nemá rád svou zemi, tak ať vypadne.
Nevolit je divný názor na demokracii,Demokraté už v starém Římě pracovali na tom, aby občan měl právo se účastnit na dění obce, tedy mohl vplit.
-------
Výborně ! A jen ať mi řeknou srabi co dřív za komunistů chodili100% účastí , že v " demokracii " nemusí!
A kdo asi tu demokracii za ně pohlídá .
👉Kdo nevolí, nemá rád svou zemi, tak ať vypadne.
Nemám strach o volby.V každém případě nám Petr Pavel a Petr Fiala připravili budoucnost, ýe k volbám ani nemusme.
Množství Ukrajinců zde stoupá , příští volby to vezmou za nás. Občanství se už teď dává za hubičku.👎
Množství Ukrajinců zde stoupá , příští volby to vezmou za nás. Občanství se už teď dává za hubičku.👎
@Uživatel_5577504 A je to šance že lidi budou volit na truc nějaké sranda strany a hnutí.
@Anton Hynek A nebo by to mohla být třeba lenost, nebo flegmatičnost. .......je to jedno a konec konců taky "všici kradnů" , ne?
Nevím proč bych měl pomáhat získat koryto někomu kdo mě otravuje život. Pokud se vám to nepříčí tak potřebujete medikaci.
@Jaroslav Lindner ještě nikdy se nestalo, ze by přišli všichni, letos se to též nestane. Otázka je, jestli to je dobře nebo špatně.
Nevolit je také svobodná volba. Nebo chcete po ních házet prázdné obálky?Nebo trestat jáko za soudruhů?
*Jiří Štefek - Povinnou volební účast pamatují lidé z dob totalitního komunistického Československa, a proto jsou na jakékoliv její povinné nařízení alergičtí.*
====
Nesmysl, volební účast nebyla povinná, nikde to nebylo v žádném zákoně napsané.
====
Nesmysl, volební účast nebyla povinná, nikde to nebylo v žádném zákoně napsané.
@DyckyBlues Souhlasím. Je ale spousta lidí,kteří nechodí volit nikdy. Znám u nás jednoho hostinského a takových je okolo 3 miliónů každé volby. Prostě nevoliči.