Komentáře

Zpět na článek

Referendum o EU a NATO? Potřeba ústavní většiny i silné instituce dávají důvod k optimismu

18 komentářů

Alois Rudý
Referendum o vystoupení z EU má smysl jenom tehdy, pokud se na stranu vystupujících postaví kolektiv pracujících z ČKD Praha, bez něj takové změny nikdy nemohou uspět.😎
Pavel Nyklíček
Referendum je prvně jednak nejhloupější slovo na podporu hloupých a za druhé nehrozí.
Necháme tedy referendum u ledu, aby si jej méně vzdělání občané nespletli se systémem sociálních dávek 😁
epr3
Baví mě předvolebně křečovitě stažené půlky současně vládních politiků a jejich snaživých přitrubovačů. Ještě více mě baví dělení na ty systémové a nesystémové. Napsal jsem na to blog:
http­s://bl­og.id­nes.cz­/vla­dimir­stas­tny/sys­temo­vi-versus-nesys­temo­vi.Bg­250802­61
Anatolij Vasil
@epr3 Přesně v článku popsáno.Jenze to těm pro evropským vysvětluj.Ti opakují stále dokola ty pitomosti co kdy řekl Fialous nebo pro vládní pisálek.Jinak článek jasně a stručně výstižný.👍👍👍
Uživatel_5577504
@epr3
Vlastizrádní sviňáci sami sebe nazývají demokraty a ty, kteří mají zájem o prosperitu země a národa jsou podle nich populisti a extrémisti. Neuvěřitelná drzost.

Po volbách by měl Mydlář zaostřit meč. 108 vlastizrádců ve sněmovně a 50 v senátu, to bude fuška!
Alois Rudý
Žili jsme 40 let za dráty komunizmu a žádné referendum nebylo třeba abychom se této totality zbavili. Stačil impuls studentů, tedy dětí komunistů a jejích podporovatelů. Teď žijeme za dráty totality EU a já se ptám, potřebujeme opravdu referendum, abychom se této totality a politiků, kteří jí podporují zbavili? Proč čekat na impuls. Ale jak píši, jenom se ptám😎
František Hampl
@Alois Rudý Převrat v 89 roce byl dlouho před tím připravovám tajnými americkými složky, které vyústily ve studentské demonstrace a potom se teprve přidali, podniky a různé závodya také byla generální stávka . A myslím si ,že je spavné mít obecné referendum,aby si sami občani rozhodli, jestli se chtějí zbavit diktatury Bruselu ,nebo né.
Petr Svoboda
@František Hampl Buďto neumíte česky, nebo vám zlobí překladač z ruštiny.
Mirek Dušín
To je tak : čtyři roky tady vládnou neschopní ... potom budou vládnout jiní , ještě schopnější , aby se pak zjistilo , že nejlepší jsou ti neschopní , co vládnou teď ... a stále dokola
František Hampl
@Mirek Dušín No jestli Vám nevadí ,že ty neschopní už mají na svých kontech tolik lží a zlodějských kauz a vrcholem pyramidy byla kauza zametená pod koberec BITCOIN , šifrovaný telefon, ještě větší propad státního dluhu, tak já říkám ,že je opravdu potřeba změna .
Jan Mlčoch
Je legrační, jak se vládní věrchuška bojí referenda, jak čert kříže. Je pozoruhodné, že ke vstupu do EU referendum možné bylo. To tam totiž většina lidí chtěla. Jenže za těch 20 let se EU proměnila v Eurosojuz a úřednice Uršula se chová hůř, než Brežněv. Proto je pravděpodobné, že většina národa by v referendu rozhodla o vystoupení z toho spolku zelených komoušů, který nám jen škodí a udělal z nás krmelec pro západní kolonisty.

To je důvod, proč se vlastizrádci referenda bojí . Lidé totiž na rozdíl od nich mají rozum.
zdenek2
@Jan Mlčoch No , já také moc nevěřím, že by to referendum o EU, nebo o NATO dopadlo tak,jak se politici obávají. Ale když jsou tak dobří, slušní a úspěšní a páchají jen dobro a lidem se tu, podle nich suprově žije, proč ty obavy ?
Richard Šebesta
@zdenek2 To je správná otázka.
Bubák Bubák
Referendum je jeden ze základních prvků demokracie, politici se ovšem názoru většiny lidí bojí, ono by to třeba mohlo dopadnout jinak, než má ČR od svých pánů nařízeno dělat. Takový Fiala, když ho náhodou někam zapozvou, tak se předkloní už v Brně.
Richard Šebesta
@Bubák Bubák Přesně. Nejlepší jsou dezoláti co tvrdí, že jsme zastupitelská demokracie, tedy referenda jsou zbytečná, protože za nás rozhodují politici. Pak ale nechápu proč bylo referendum o EU ? Mohli to rozhodnout od stolu politici jako o vstupu do NATO a bylo vymalováno. Prostě platí ,že o závažných otázkách by mělo být referendum, jako o vstupu do EU i NATO. Referendum je opravdu základní prvek demokracie. To pouze za totality se nikdo občanů neptal co si myslí. No a Fialův pětigang se chová stejně jako ksč za totáče. Tedy plebs ať drží hubu a krok.
Uživatel_5862898
@Richard Šebesta Přesně,plebs ať drží hubu a krok,neb je nevzdělán a blb. V ŘÍMĚ taky otroci neměli volební právo!!!
Richard Šebesta
@Uživatel_5862898 Ty moulo co tady taháš Řím a ještě starověký ? Já budu operovat něčím z dnešní doby. Ty starověkým Římem já dnešním Švýcarskem,kde je referend kolik chceš a teď můžeš plkat !
Bubák Bubák
@Uživatel_5862898 správně jsi přirovnal občany ČR k otrokům, toho času bruselským