Komentáře
Pavlína Klimešová
1
Novému prezidentu POLSKA fandím a držím palce, at´´se nedá...
Přejít do diskuze
@Losina ...Netápej a pomoc při volbách vypráskat stávající neschopnou, lživou a zlodějskou koaliční vládu. Přijď si do ní ideově prásknout😉
@Alois Rudý Celou hodinu jsem ideově tápal. Byl jsem nejistý. Ale teď už mám ve všem jasno.
Poláci nám ukradli cestu k moři, kde jsme před převratem vedeným komunistickou mládeží v roce 1989, měli poměrně velkou flotilu obchodních lodí..😑
@Tomáš Kostelecký Mimochodem, Čechy(České knížectví) v současné podobě existují od 30. 9. 995. Německo například vzniklo 18.1.1871 a v současných hranicích existuje od roku 1990.
@Tomáš Kostelecký Již Karel IV rozdělil Země koruny České na centrální a vedlejší. Ty centrální nám zůstaly dosud. Uvidíme v budoucnu důsledky činnosti současné vlády.
tak pokud myslíš hranice země koruny české, tak ty nám, kromě ztrát území z prusko - rakouské války, ty nám vydržely od bílé hory do roku 1918,respektive do skončení bojů o polské a madarské pohraničí. v roce 1938 se slováci spojili s hitlerem a zabráním sudet došlo k další změně. po roce 1945 nám ivani ukradli podkarpatí. a slováci se znovu stali společnou republikou. vynechám li tedy federalizaci v roce 1968 znovu se odtrhli v roce 1993. tak si to přeber ty nejstarší státe světa.@našinec
@Tomáš Kostelecký Ano, Poláci byli vždy bojovnější než my. Výsledek? Neustálá změna hranic, opakovaný zánik státu, atd. Česko bylo dosud nejstabilnější státní útvar ve svých centrálních hranicích v Evropě a i na světě a zároveň jeden z nejstarších států Evropy a světa.