Komentáře

Zpět na článek

Jefim Fištejn: Falešní pacifisté a chcimírové zvyšují cenu, kterou za mír zaplatí skutečné oběti války

22 komentářů

Spytar
Komentář přínosný, leč nepřekvapivý, stav "Západu" je už "většině z nás co si většinu z nás plně zaslouží", "jasný"....teď spíš zkusme psát o tom:
Jak 100-ho-ven!!?
Václav Kříž
Á pan Fištejn, od člověka který se vyhýbal vojenské službě je takové moralizování docela zcestné.
Chápu že panu Fištejnovi dělá čeština problémy ale měl by si přečíst celý text té písničky - " na polích místo bavlny teď rostou buráky".
Tu píseň si zpíval voják Jihu nebo konfederace. V jižních státech USA se objevila obdoba Zelenského a svévolně vyhlásil konfederaci a nezávislost a okamžitě napadl svoji vlast USA. A tu píseň zpíval mladík který s ambicemi obdoby Zelenského neměl nic společného a najednou byl nucen se nechat mobilizovat a musel bojovat proti své vlasti. Takže je jasné že se mu to nelíbilo.
Proč ho nějaký ambiciózní politik posílá bojovat proti svým spoluobčanům a pošlapává památku a čest zakladatelů USA.
Vojáci USA nebo také Severu zpívali totiž úplně jinou písničku a to Glori, glori halelluya, John Brown.
Takže jako vždy, pan Fištejn je úplně mimo.
Dokonalý mimoň.
Jerry Rocy
Tak to dopadá, když stát odmítá veřejnou debatu, možný je jen jediný správný názor (Foltýnovské bludy) a zejm. pak požaduje po občanovi vysoké daně a na oplátku nabízí jen buzeraci a žádnou perspektivu vč. bydlení. Fakt si pan Jefim myslí, že by většina obyvatel šla bojovat za Fialovskou kleptokratickou mafiánskou totalitní vládu?
Antonin Vondra
Velké opovržení vysloví budoucí generace k současným vykladačům vzniku příčin ozbrojeného konfliktu mezi UKR- Rusko z r. 2022, jak ji ti v letech 2022 i 2025 podávali veřejnosti- občanům, když skutečné příčiny zamlčovali.

I inteligentní lidé mohou být i hloupí; zvlášť podlehnou-li jejich CNS grantovým šálením.
Pavel Maleček
Jak přes kopírák s úpadkem Římské říše. Odmítání bojovat, odmítání rodit, odmítání tvrdě pracovat a hlavní zábava všemožné sexuální zvrácenosti. A pak se technologicky vyspělý Řím zhroutil pod tlakem zaostalých, ale bojovných "barbarů". Už i s pomocí křesťanského - ty po mě kamenem, já po tobě chlebem.
Pravda i díky tomu, že v rámci najímání "barbarů" na vše co Římany nebavilo je vycvičili a své vojenské umění a technologie předali. Víc jak tisíc let pak trvalo než se západ Evropy na úroveň starého Říma vrátil. V případě splachovacího záchodu ještě déle.
bella.
Pane redaktore :\
👉nerozumím Vaší češtině co znamená Ukrajinská agrese Ruska a příchod ...

👉Nesouhlasím s Vaším tvrzením a la filozofie , že cit : " je to právě pacifista , který brání svůj život na úkor ostatních ."

👉Fištejne! Pacifista války nerozpoutává , nesnaží se o ně a je pro domluvy i s kompromisem.Možná je naivní, ale Hippie kvůli Vietnamu převálcovali i naši Evropu.Já chápu že už měli všeho plný zuby. Vy jste do Vietnamu nerukoval ,ani do Afriky ,ale je v US naháněli přesně tak, jak činí teď Zelenskyj s Vašemi kluky.

👉Je nesmysl, když tvrdíte , že : "se občan mylně domnívá , že stát mu musí zajistit, práci, bydlení atd.
👉Fištejne, od dob Římanů a Řeků, kdy vznikala demokratická vláda a občan měl už právo volit si svého zástupce ve vládním systému měla a dosud má " obec " jako taková povinnost !!! starat se prioritně , říkám prioritně ! o svoje občany, priorotně jim a ne jiným zajistit domov, klid , bezpečí , práci atd.
👉Přesně toto zdůraznil teď předevčírem polský prezident a šktnul Ukrajincům jejich dolce vita parazitování na Polácích!

A že demokracie na Západě zparchantěla do anarchie a stát už tam nezmůže nic, protože prošvihl dobu, kdy měl důrazně trvat na řádu a pořádku právě proto, aby své občany chránil je jiná kapitola.To že ( nejen ) na Východě se řád a pořádek proměnil v autoritářský systém je taky jiná věc.

👉Paradox doby je, že Evropskou unii ovládá gynekoložka Leyenová , autoritářsky a s narcistickou náturou pevně přesvědčená , že je nepostižitelná .
👉A podívate-li se na poslance různých zemí v Parlamentu EU a komisi EU , kteří jí servilně leží ( kromě Patriotů) u nohou a doslova kálí na vlastní národy a svou identitu, pak se já nedivím že mladí za tohle by bojovat nešli. Čí asi identitu a čí asi bezpečí by chránili?

A Ukrajina ?
Vy jste z ní utekl a víte proč !!!
Já ji tady nechci 🖐a vím taky proč!!!

------
Celý Váš čánek jsem nečetla, je moc dlouhý a opět zbytečně košatý.
Pavel Maleček
@bella. - špatně maskovaná nenávist k Ukrajině, která tím, že se agresorovi brání, k zbabělému vzteku z uvědomění si vlastní ubohosti místní chcimíry dohání.
No a k těm Patriotům v EU - ty na své národy a identitu kálí úplně stejně jako většina co "fon lejnu" z ruky zobe. Jen své vlastní nenažrané zájmy nemaskují vzletnými hesly o pod nimi, jako "fon lejnisti" dobru a rovnosti pro všechny ... pro sebe víc.
našinec
@Pavel Maleček Ukrajinští oligarchové se napakovali, UA ztratí zřejmě území, mnoho lidí přišlo o život, zbrojařské firmy mají pré, EU chudne, naši nepřátelé se pragmaticky sjednocují, ....To je výsledek války.
bella.
@Pavel Maleček
|Co to meleš?
Já že špatně maskuji " nenávist " k Ukrajině?
Co to tady blábolíš?
Kdy a kde jsem já tvrdila, že je miluju ?
Já nic nemaskuji, říkám tvrdou realitu co bude ( a jen blb to nevidí ) za pár let s naší populací!!!!
A Českem!
Jasně jsem dávno řekla, že já pro Ukrajinu ani slzu, ani korunu neuroním.
Ostatně sami Ukrajinci v líbezné české kotlině pro Ukrajinu nehnou prstem a já se komandovat gumou z Hradu, nebo Péťou ze Strakovky nenechám.
Já, na rozdíl od tebe NE !
Nech si moudra.
Jen štveš lidi.👊
našinec
Vidíš to Fištejne, celý život si každé vládě lezl do zadku a nakonec si musíš na stará kolena přivydělávat psaním propagandistických žvástů. I když tenhle článek byl možná nejrozumnější z toho, co jsem od tebe četl.
Pavel Maleček
@našinec a pro všechny stejné dole - opět jen špatně maskovaná nenávist k Ukrajině, která tím, že se agresorovi brání, k zbabělému vzteku z uvědomění si vlastní ubohosti místní chcimíry dohání. A tak si aspoň do Fištejna kopnou.
Jako že nejsem příznivcem regulování diskuzí, tyhle prázdné, jen nenávistné příspěvky by měla redakce mazat. Jen další ubožáky podněcují k tomu aby si kopli taky ... viz níže.
našinec
@Pavel Maleček Zajímavé, že stejné hodnotové názory nemáš ty a Fištejn na Izrael a Gazu.
Spytar
@Pavel Maleček
Pavle máte přesné a kvalitní, nekompromisní a pravdivé diskuse, považuji Vás za člověka diskutéra no.1, co tady někdy čtu.
K těm "Bellám" "Našincům" , "Rasputinům" alias "Rudým".....
oni nemají jen nenávist k Ukrajině nebo Izraeli, oni nenávidí statečnost jako takovou. Nesnáší čest a uhýbají pravdě, pokud by mohla bolet. Oni jsou zbabělci, do morku kostí prolezlí křiváci, morální slaboši, lidský morální odpad. A jako takoví budou vždy stát na straně lži, na straně dystopických světů. Jejich světů!
Nemá cenu s nimi ztrácet čas, i když samozřejmě i mě otravují prostor a i já se proti nim musím vymezit, abych s nimi, jež jich máme stále plno kolem sebe, mohl žít. Zlo je v nás geneticky zapsáno v lidském DNA a u koho není potlačeno odkope se a vidíme jeho působení.....
Protože lidstvo se nedělí na dobré a zlé a žijeme dohromady v jedné smečce, dokud bude víc Bell, Našinců, Rudých aP, než Vás, a podobných, vidíme že je něco velmi špatně a protože jsem já osobně ve "vítězství pravdy a lásky nad lží a nenávistí" ztratil optimismus, z mého pohledu očekávám že "bude hůř"....
Moc Vás pozdravuje jmenovec s poněkud potlačenou identitou.
(Rozhodl jsem se že pod svým jménem nebudu už vystupovat na diskuzích. Nic nezměním, a jestli někdy aspoň napíšu něco podnětného, že jsem aspoň tímto psaním neztratil čas, budiž, udělal jsem to v rámci "boje proti zlu". O to víc si vážím lidí jako Vy, kteří zlu veřejně nastavují svou skutečnou identitu.)
Váš PM
našinec
Na Ukrajině by chtěl žít každý, že? Tak proč jsi Fištejne emigro­val?­....Ji­nak, ve válce umírají ti pro vládu postradatelní. Proto Ukrajinci za svou zemi bojovat dobrovolně nechtějí a utíkají z fronty. Žádný synáček majetného Ukrajince na frontu nešel, vyjma jediného případu, který tam šel dobrovolně. A to snad do druhé linie jako velitel.
našinec
Nebýt naší vlády, tak by RF žádné území na UA nezískalo. Sláva Fialovi! Po Speciální operaci by vzniklo nárazové pásmo z Luhaňska a Doněcka, které by byly samostatné a Západní Ukrajina by byla umravněna, přičemž by se ustanovila vláda, která by nebyla nepřítelem RF a zároveň by byla určitě morálnější než to, co na UA od roku 1991 vládlo.
Marwin70
Cenu budou muset nakonec zaplatit i ti pacifisté protože až agresor dorazí a dříve nebo pozdějí skutečně dorazí!!! Nakonec zabije i je!! Důvod se vždy najde. Stávající situace ukazuje ,že nejlepší ochranou je vlastní odhodlání a nikoliv spojenecké smlouvy. Rusko není neporazitelné naši předci před 100 lety to mnohokrát dokázali. Stejně tak i další země Finsko ,Afgánistán nakonec to ukazuje i Ukrajina atd... Jinak platí stále čínské přísloví že mír musí chtít všichni ale na válku stačí jen jeden.
Petr Minář
@Marwin70
A těm (pacifistům tohoto zvláště zvrhlého druhu, neochotným bránit ani sebe) ze srdce přeji - kdyby na to přišlo - aby tu cenu zaplatili i s přirážkou, aby doslova museli "rýt držkou v zemi".
Petr Rubín
Naprosto přesně. Dík!
Anonym
Možno by mohol autor tohto nezmyslu ísť osobným príkladom ! Vlasť je pojem, ktorý vymysleli politici . Ich deti a blízki totiž nikdy zomierať vo vojne nebudú ...
Petr Minář
@Uživatel_6133272
Táhni i se svými rozumy do SVÉ vlasti. Tam terazky vládnú slovenskí vlastenci, čo si pýtajú iba mier. 🤮
Pavel Koutný
Fištejne, Fištejne...
Měl by jsi se na stará kolena dát naverbovat a vyrazit zamaskovaný jako ten tlouštík, který se hrá na ministra, na Ukrajinu, na frontu a střílet na Rusy.
Jinak jsou tvé kecy jen "moudrosti" kavárenského povaleče.
Alois Rudý
Ona ta skutečnost, že mladí v Evropě dávají přednost životu před válkou vychází z toho, že pojem "vlast" se již prakticky rozpustil v pojmu EU a kdo rozumný by chtěl EU bránit ?😎