Rozhovory

Zpět na článek

Jan Hrušínský: Výuka dějepisu by měla stát na dvacátém století, -ismech, které vyvraždily půl planety

39 komentářů

Petr1
Toto je jeden z nejlepších rozhovorů, které jsem v poslední době četl. Bohužel, zde je zveřejněna pouze část. Ta první, která je v Reflexu je výživnější. Bylo by dobré zde zveřejnit rozhovor celý, to by teprve zdejším komunistickým komentatorům praskaly cévky
Alois Rudý
A jak říkal Hrušínský, je nutné také uvést pravdu o II.světové válce, kterou vyhrály USA v rozhodující bitvě u Plzně.😎
Stanislav Škorpík
Tento pomatený pán by měl napsat učebnici- to by byl bizár plný nesmyslů...
Alois Rudý
Výuku dějepisu určuje vítěz, ne nějaký herec, a STRANA je zpět pro všechny slušné lidi.😎
GoodKingMarthy
Já nechápu, co to tady čtu za nesmysly. Přesně před tím pan Hrušínský varuje. Komunismus je nejvražednější ideologií 20.století a druhou nejvražednější v dějinách lidstva a vy mu tady nadáváte. Ale co chtít od bezmozků, kteří se zastávají Babiše nebo Konečné. Já jsem rád za tu svobodu, kterou tady máme, a za to, že když se mi tady nelíbí, můžu kdykoliv beztrestně a svobodně odejít jinam. Ale já mám, na rozdíl od zdejších Babišem zblblých oveček, mozek, který umím správně používat. A tak než abychom se učili ve školách o tom, jakých zvěrstev byli a pořád jsou komunisti schopní, tak se učíme o homo habilis, Mezopotámii nebo starověkým Řecku, čímž se zabije celej první ročník na střední škole a šestá třída na ZŠ. Teda, aspoň takhle to bylo za mě...
Jan Macharacek
@GoodKingMarthy Doufám,že nemyslíte článek,ale tu spoustu opravdu
nesmyslných a zlých komentářů.
Irena Charvátová
@GoodKingMarthy
I to Řecko je důležité, ale současnost jak je vidět spousta lidi nepobírá.
Dan Hanz
Pan Hrušinský má pravdu navzdory analfabetům co ho chtějí dehonestovat ,proruské grázly umí pojmenovat naprosto přesně
Sylva Spáčilová
Pan Jan Hrušínský nesahá svému tatínkovi ani po kotníky. A historie je základ všeho. On prosazuje pouze to, co MOŽNÁ umí. Ale historie, respektive celé dějiny, na sebe navazují. Tak jako abeceda začíná písmenem A a končí Ž. I můj tatínek byl komunisty pronásledovaný, ale to neznamená, že se budu mstít.
Tato vláda je zhoubou naší země. Už teď je důkazem to, jak se pan Rakušan dere na místo premiéra. Je to parazit stejně jako je najdete mezi umělci, rádoby celebritami, politiky i obyčejnými lidmi. 🍀
Irena Charvátová
@Sylva Spáčilová
Proč k tomuto tématu urážíte otcem, je ubohé.
Jan Hazucha
Hrušínský zase kecá nesmysly. Žádné is my nikoho nezavraždil, vždy to byly lidé. Tady v Evropě obzvláště velkou roli při Mordování okolních národů měli germáni kteří zde rozpoutali druhou světovou válku. I na té první měli nemalý podíl. Docela jim šlo vyvražďování slovanů a potom židů. Dnes nám káže pan hrušínský že je máme milovat a naopak že se musíme bát Rusa. Nebo třeba i Číňana, ten pro nás představuje smrtelné nebezpečí. Potkal jsem je v Praze jako turisty ale opravdu nevypadají že by nás chtěli sníst. Řeknu to jednoduše, hrušínský sloužil komunistům až do roztrhání těla a slouží i těm dnešním mocipánům. Je to špína o kterou bych si ani rezavé kolo neopřel.
Miloslav Sodoma
Třeba kapitalistický imperialismus ?
Zdenek1313
Hrušínský je silně nevzdělaný narcis. Dějepis je věda, která nás mimo jiné varuje před podobnými jako je tento "umelec".
Václav Loužil
@Zdenek1313 Svatá pravda.
Jan Bejšovec
@Zdenek1313 Naopak má naprostou pravdu. Co z toho, že vím kdo to byla Hatšepsut? K čemu se ve škole učí řecká vymyšlená mytologie s nikdy neexistujícími postavami? K čemu se učí přesná data stará 1000 a více let? Naprosto k ničemu. Hlavně že 50 procent středoškoláků neví co znamenají datumy 11.11.1918, 1.9.1939, 7.12.1941, 6.8. a 9.8. 1945. Že nevědí co znamenají jména jako Patton, Montgomery, Eden, Marshall, Pétain, Molotov.
Jan Hazucha
@Jan Bejšovec Na co by měl znát někdo cizí generály. Důraz by měl být kladen na znalosti českých velitelů. Bohužel měli jsme jenom jednoho a to byl Jan Žižka. Předním se třásla celá Evropa.
Jan Bejšovec
@Jan Hazucha Na co znát cizí jména? To myslíte vážně? To je jako se ptát, nač znát dílo Shakespeara, když přeci máme Božku
Bubák Bubák
@Jan Bejšovec připusťme, že máš pravdu, není to náhodou proto, že pro bojovníky za jeden jediný správný názor jsou tato data a jména výbušná témata? Protože Zeus a rok 1212 už nic neovlivňuje. Pravděpodobně navrhuješ začít dějepis 20.stoletím a učit ho po měsících. Takový květen 1926 v Kanadě byl určitě moc zajímavý.
Jan Bejšovec
@Bubák Bubák Ne, učit jej stále od počátku dle běhu času. Ale detaily přidávat postupně s tímto během času. Tedy Pravěku věnovat 1/10 času co nyní, Starověku 2/10, středověku 4/10, a naopak od roku 1848 se dějinám věnovat 2x více než nyní od začátku 20.století 4x více. Úplně vynechat řecké pohádky, případně jej jen pouze krátce zmínit, atd.
Miroslav Kašpar
No, máš, Rudolfe, samozřejmě pravdu, ale nesouhlasím s tebou. Děti by měly mít také povědomí třeba o vyhořelém Kartágu, vypálené kni*** v Alexandrii a podobně, třeba proto, aby je moc nezaskočilo, až lehne popelem i Moskva
Jaroslav Liška
@Miroslav Kašpar kdy lehne popelem i Moskva, mohu-li vědét?
DyckyBlues
@Jaroslav Liška No to bych taky rád věděl. Ale je to nevyhnutelné
Alois Rudý
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Jiosef Tyl
@Alois Rudý nepleť si USA a Trumpa. Není to totéž. Ten brzo zmizí a USA zase bude USA a ne Trumptárie.
Filip Nedbalek
@Alois Rudý Ty hňupíku! Rád bych tě vyfackal, víš? Takové ty facky přes celý rypák, jaké rozdával Bud Spencer ve všech těch "béčkových" filmech...jen by to plesklo😘
Jan Hazucha
@Filip Nedbalek Vlk taky sliboval……
Petr Minář
1 Hrušínský a z komunisticko-ruSSké stoky na něj ihned vyrukovali 4 rudohnědí grázlové. V diskuzi na webu s údajně "nezávislým a svobodným přístupem k politice"... Beztrestně, nikdo je nespláchne zpět do kanálu. Jak to pak asi vypadá na Parlamentních listech nebo noverepublice, kde je tento hnus doma?
Jiosef Tyl
@Petr Minář Ad "Parlamentních listech nebo noverepublice" - tam já nechodím, protože nerad zvracím.
Petr Minář
@Jiosef Tyl
To já také ne, protože s chátrou, co je tam doma, nechci ani přes elektromagnetické vlny přijít do styku. Proto chodím sem. Bohužel, ta pakáž, jak ruSSký smrad, se natáhla i sem... a nikdo nemá vůli ji vykouřit tam, kam patří.
Jiosef Tyl
@Petr Minář oni si totiž nemohou vybírat oni to mají v rozpisu práce. Za štvaní na Parlamentních listech nebo noverepublice, jsou také menší odměny.
Miroslav Zita
Jan Hrušínský, který se podepsal pod antichartu a tím odsuzoval činy chartistů, je dnes velký demokrat a opět obhájce té jediné pravdy.
Tihle lidé jako je J. Hrušínský a nebo Zdeněk Svěrák se nemění. Pouze mají vrozený pud sebezáchovy křiváctví,.. protože jejich motem je "čí chleba jíš, toho píseň zpívej)
Zítra přijdou Číňané a budou mít šikmé oči.
A pokaždé jim stačí prohlásit,... omlouvám se.
Petr Minář
@Miroslav Zita
Ani ty se neměníš: komunistický grázl a proruSSký kolaborant. Slovo demokrat je pro něj nadávka. Víc dodat netřeba.
Bubák Bubák
@Petr Minář ty nějakého ryzího demokrata znáš,mináři? Ani nevíš co to slovo znamená, mináři!
Uživatel_5577504
Hrušínský blouzní z polstrované cely v Bohnicích?
lug70
Hmmm, perzekuce za strany kom. režimu. V mládí to byl spíš prominentní herec, který hrál bez omezení, často v budovatelských filmech. Stačí se podívat na web CSFD. Ve více filmech hrál před rokem 1989 než po. V dnešním režimu se z něj stal prominentní čerpač veřejných peněz. Nějak nevěřím, že by za Fialovy vlády nečerpal. Z čeho by jeho divadlo žilo? Dnes drtivá většina divadel by bez dotací padla. Prominenti mohou čerpat i přes jiné (neoficiální) kanály, přes město nebo nějaké fondy. Cestička k státním penězovodům se pro vyvolené vždycky najde.
Uživatel_5825501
@lug70
Rakušan mu ty prachy nosí v igelitce.
Vídám je u nás na pumpě.
Alois Rudý
Podvraťák, i příjmení má falešné.😶
Anonym
@Alois Rudý Lojzíku, ty už zase bumbáš ten marihuanový rum?
Alois Rudý
@Karel Křen ...je jako křen😉