Rozhovory

Zpět na článek

Svět na nás zapomněl, nikoho nezajímáme, ozývá se z Gazy. Jak tu vypadá každodenní zápas o přežití?

15 komentářů

kanar356
V celém rozhovoru nepřišel dotaz na to, kdy Palestinci pustí po letech izraelská rukojmí. Proč asi?
Martin Zelený
Ano je to silný příběh o utrpení, ale ani slovo o Hamasu, terorismu a jak to bude dál. Kdyz se všem v Gaze tak líbilo před 7/10, proc posílali rakety na Izrael? Pokud by se vykašlal na terorismus mohli se mít v Gaze zlatě a blokáda by také odpadla, pokud by tam nebyli známky terorismu. V článku je zmíněno, ze touží po konci války, touží po něm i v případě podminek Izraele? Palestinský příběh můžou žít v Gaze i bez terorismu.
Vladimir Lukes
Já jsem na Vaše zločiny nezapomněl !!!
Bruno Ferari
Je to nejak zmatene. Problemy minulosti se misi s problemy soucasnosti. Vsechno je drahe, elektrina neni. Pritom na kosmetiku penize jsou a komunikace probiha pres internet. Na konkretni dotazy dostavame obecne odpovedi. Clanek spis vyvolava pochyby...
Martin Zelený
@Andrea Slobodova No právě ze to sleduji a je mi jasné co by následovalo pokud by Izraelci pustili Palestince mezi sebe. Co nabizeji Palestinci Židům? Rovný zivot jako občan Prahy vedle občana Berouna?
našinec
Všechny autory předchozích komentářů bych okamžitě deportoval do Gazy.....Myslím si, že podpora sionismu by v ČR měla být stejně trestná jako podpora nacismu či fašismu.
Beda Beda
podařený je ten kousek s těžkými kovy, buď při editaci něco vypadlo, nebo děvčata nevědí o čem mluví. CO2 je dneska všechno možný ale těžký kov to slyším prvně.
Ochuzený uran se používá na protipancéřové střely a o tankové divizy Hamásu sem taky neslyšel. Je to taky dost drahé a při vyhlášené židovské šetřivosti bude na školy, divadla a odpaliště stačit standartní železná munice.
Leon
Já se přiznám že jsem na ně zapomněl. Myslím že to bylo 7. října.
Jaroslav Kopal
Je třeba pochopit jedno: o židech se musí jen kladně. Je to vyvolený národ! Kdo to nechápe, tak je antisemitista a nemá mezi námi právo vegetovat.
Miroslav Kašpar
Neřekl bych, že na vás svět zapoměl. Spíš vás má významná číst světa už plný zuby. A někdo, kdo nadšeně vítal své bratry teroristy po návratu z maskru v Izraeli, si, dle mého soudu, nemá nyní co hrát na chudinku oběť
DejveM
Celý rozhovor mě přijde takový zmatečný. Rodina trpí hlady, ale zaroven hrdě odmítají chodit pro jídlo k nové organizaci. Potraviny nejsou a zároven je dokáží vždy někde sehnat. Kdo tam ty potraviny dováží, když tam jsou jen 4 výdejní místa? Na otázku kolik jim posílají pěnez neodpověděla. Děti onemocní, potřebuji na tu nemoc antibiotika, ta nedostanou, ale stejně se nějak vyléčí. Je to zázrak? Básník Rifaat Al-Arír mimochodem velký antisemita a podporovatel Hamásu, označil útok Hamásu ze 7.10.2023 jako legitimní a morální. Otázky jsou jednoduché a návodné jako by si je psala sama pro sebe. Funguje 22 nemocnic z 33 přitom se nedávno psalo, že už nejsou žádné funkční nemocnice. Žádná zmínka o Hamásu. Je tedy ona a její rodina podporovatelem Hamásu nebo jak? Pracuje Reflex pro Hamás? Je tohle profesní žurnalistika nebo jen a pouze propaganda?
ramazo
@Andrea Slobodova 7.10 do Izraela nevpadol len Hamas. Aj bežní palestínčania vraždili a brali rukojemníkov. Obyvatelia tomu tlieskali, tešili sa. Palestínčania za svoj údel môžu samy. Ako písal niekto vyššie, keby ich jediným cieľom nebolo zničenie Izraela a nenávisť, mali by sa ako králi.
Andrea Slobodova
@Martin Zelený ak by ste sa o konflikt seriozne zaujimali, nemohli by ste sa pytat take hluposti🤦‍♀️
Andrea Slobodova
@kanar356 🤦‍♀️🤦‍♀️rovnako ako neprisiel dotaz na to, kedy I. prepusti tisice zadrziavanych a vaznenych Palestincanov ... ak vas to zaujima, musite sa opytat i. predstavitelov preco oslobodenie rukojemnikov podla ich vlastnych vyhlaseni nepovazuju za prioritu ...... radovi Palesticania ziadnych rukojemnikov nemaju ... Hamas ponukol vymenu vsetkych rukojemnikov uz v oktobri 2023, ale bola odmietnuta .. rovnako ako dalsich 5 navrhov ... PRECO ASI?­?🤦‍♀️🤦­‍♀️u­jasni­te si pojmy a fakty, ak chcete seriozne diskutovat ..
rene hunacek
Tak konečně máte co jste chtěli 7.10.2023. Budou z vás dobří židé.