Komentáře

Zpět na článek

Jefim Fištejn: Hledání pod lucernou aneb Zásadní otázky pro kritiky Izraele

3 komentáře

Spytar
Pane Fištejne hluboce se klaním za tento moudrý a pravdivý přepravdivý text.
Brilantní komentář, pravdivý jak svatá živá voda. Pouze škoda, že je to jen sen,
aby se svět řídil podle práva, pravdy a spravedlnosti. Lepší je svést všechno na Židy. V tom je ta zvrácenost a totální morální krize Západu. Před Hitlerem a po Hitlerovi, nic pozitivního, naopak den za dnem horší a horší krize Západu.
Právě proto já osobně obdivuji a budu vždy stát a bojovat za právo Židovského státu na život, protože Židovský stát mě přijde mnohem lepší místo k žití, než ten zmar zvaný EU, protože já mám rád právo a spravedlnost!
Mám rád čest a hrdost, pokoru a úctu ale i sílu, pokud mi někdo kopne do mé ženy a bije moje děti. A to vidím v Izraeli ale nevidím tady na "Západě".
Navíc, naše Česko, to je opravdu Absurdistán, nemám v něm nic, co bych mohl mít rád. Snad jen lidi na mé straně barikády, poctivé a tvrdě od rána do večera bojující s byrokratickou hydrou, stovkami klacků házených pod nohy, zvůle, naschválů i prach obyčejného nefunkčního přeby­rokra­tizo­vané­ho režimního chaosu. Takže za mě. Izrael je můj vzor, můj přítel a budu za něj vždy bojovat, protože tento stát to je můj maják, naděje proč tu chci ještě být....
našinec
Nečtu Fištejna. Ukrajinský žid. Židům věčnost, Ukrajincům věčné zapomění a co největší utrpení. Tak lze číst jeho články a s jeho názory zásadně neouhlasím. Faktem je, že starého psa novým kouskům nenaučíš. A Fištejn je Mastodont.
Uživatel_5354308
Vynikající článek, který přesně pojmenovává, o co v celém konfliktu jde a proč Netanjahu dělá, co dělá. A že teroristům se nesmí ustupovat. Je třeba zničit celý Hamás a vůbec nevím, proč pořád pomocí humanitárních organizací teroristy živit a umožňovat jim za tyto peníze nakupovat a vyrábět zbraně nebo budovat tunely k napadání Izraele. A tisknout učebnice pro děti, kde se učí, že Židy je třeba vyhladit. To by mělo už jednou skončit. Možná není tak špatný nápad je vystěhovat. Vždyť z pár tisíc je jich několik milionů, jak se množí za peníze humanitárních organizací. A jak lžou a nadsazují počty obětí je celkem všeobecně známo. A že schválně umísťují buňky teroristů pod nemocnice, školy, školky, modlitebny apod. Selhala jim raketa a nastal hrozný řev, že Izrael střílel na nemocnici a kolik lidí a dětí zahynulo. Ve světě se organizovaly demonstrace na podporu teroristů a pak se ukázalo, že to byla jenom obrovská lež. Těm vrahům se nedá věřit vůbec nic. Izrael aspoň varoval civilisty, před svým útokem, aby odešli, ale teroristi bránili vlastním lidem, aby mohli odejít, protože čím víc mrtvých, tím lépe se nasazuje na Izrael. A že by se Izrael někdy choval k zatčeným teroristům, jak se oni chovali při vraždění civilistů, vraždili děti, dokonce nějaké pekli v troubě, jiné svázali je drátem a zapálili, znásilňovali a mučili ženy a vraždili všechny a skákali přitom radostí. A radovali se i civilistí, kteří se toho přímo nezúčastnili. Ty dokumenty existují. Nevidím důvod aby byl Izrael vstřícný, když ani po takové době nechtějí vydat rukojmí, kterých nechali dobře polovinu schválně umřít hlady a ještě je mučili. Ono žádný člen Hamásu nebude podvyživený, radši ukradnou i vlastním lidem a nechají vyhladovět i děti, ale jistě ne vlastní.