Komentáře
Politická krajina po Aljašce: Ukojený Putin, zabedněný Trump, utažený Zelenskyj a pořád slabá Evropa
59 komentářů
Přijde mi, že výroky Zelenského na řešení války se začínají čím dál více podobat Putinovým a Trumpovým.
Za mne jsem ráda že setkání proběhlo a že se tito dva nejvyšší Státníci dohodli a jedou na stejnou notu.Ukrajina potřebovala výprask už jak prase drbání.Jsou byli a budou to nackove.Me za 2s.v.v koncentráku hajzlove ukrajinský nacistický jako bachaři umučili půlku pribuznejch.Kdyby tento národ nebyl tleskal bych.A nikdo se nemůže za ty celkové napáchané zvěrstva Ukrajincema divit.
@Anatolij Vasil To v kazdem narode jsou spatni lide a dobri lide. Takze nenavist proti nejakemu narodu je chyba, je proti vedeckym zjistenim. Je to opacny typ nacionalismu. To jsme zazili behem druhe svetove valky, kdyz naciste velice nenavideli Zidy a Romy, tak proti nim delali ty hrozne genocidy.
@thomas2 To si děláš srandu?Takže Ukrajinci podle tebe nás v koncentracích vyvražďovali páč nás nenávidí?Pro mně a dalších spoustu jsou to pod lidi mentálně velmi daleko za Rusakama.
@Anatolij Vasil Vubec si nedelam srandu. Mluvim o tom, co vedci zjistili. To rikam o vedcich v dnesni dobe, ne treba v 19, stoleti, kdyz rasisticke teorie byly povazovane casto jako vedecky dokazane, a mnozi vedci je podporovali, rikali treba, ze belosi jsou chytrejsi nez lidi jinych ras. Nebo rikali, ze belosi jsou moralnejsi nez lidi jinych ras. No a takove nazory casto vedou k etnicke nenavisti a dokonce ke genocidam, jako treba ty genocidy behem 2. svetove valky. A podobne i jine genocidy. Behem dejin se stalo mnoho tragickych genocid. Ale v dnesni dobe vedci zjistili, ze to neni pravda, ale ze doopravdy v kazdem narode jsou nekteri lide moralni, dobri, a jini jsou spatni lide. To take znam podle svych zkusenosti, narodil jsem se v Praze a zil jsem v Cesku, hlavne v Praze, skoro 15 let, tak mam mnoho zkusenosti se zlymi Cechy a dobrymi Cechy. 15. narozeniny jsem slavil v uprchlickem tabore v Rakousku. Pak jsme bydleli v USA. Tady v USA stale bydlim. V Rakousku mi matka vypravovala, ze mluvila s jednim Rakusakem, on ji rikal, ze jednu vec udelal Hitler dobre, ze zbavil Rakousko od cikanu. To byla moje matka sokovana. Ona dobre mluvila nemecky, tak mu rozumela dobre. Zemrela roku 1988 v New Yorku, kvuli rakovine vajecniku. To jeste netusila, ze ten komunisticky rezim v Ceskoslovensku skonci a sovetska okupace skonci. To by mela radost, kdyby se toho dozila, ale holt zemrela driv.
@Anatolij Vasil Jeste jsem chtel dodat, ze tady v USA take mam hodne zkusenosti s lidmi ruznych narodu. Tak podle toho take vim dobre, ze v kazdem narodu jsou zli lide a dobri lide. USA je zeme, kde je mnoho imigrantu, vcetne me. A mnoho lidi, kteri jsou potomci imigrantu. A ovsem take potomci puvodnich obyvatel severni Ameriky, cili Indiani. Tak jsem tu poznal mnoho lidi ruznych narodu, Kdezto v Cesku jsem znal skoro jen Cechy. Tak vas muzu ujistit, ze v kazdem narode jsou zli lide a dobri lide, nejsou vyjimky, vsechny narody, Cesi, Slovaci, Ukrajinci, Rusove, Polaci, Nemci, Spanele, Rekove, Turci, Romove, Arabove, Zide, Indove, atd., vsechny narody. A to vidime i kdyz se podivame na vudce narodu, treba Cesko melo zle vudce jako Gottwald, a dobre vudce jako Masaryk. Podobne Nemecko atd. V kazde zemi jsou nekteri lide zli a jini dobri.
Trumpovo tupé chvástání a uvádění jedné lhůty za druhou - jednou 24 hodin, podruhé deset dnů, potřetí dvě minuty - nic z toho nelze brát vážně. Je to ubohé, trapné a nic to nepřináší.
Bucherte jak jsi přišel ze většina Ukrajinců odmítá dát území Rusku.Pokud vím a zdělili to ukrajinské průzkumy tak většina chce mír i za cenu podstoupení území .Zelenej bohů dík takovou podporu jako 2022uz nemá.Zhruba 25-30procent podpory.A stále to výrazně klesá.
Autor se mýlí, že Trump je zabedněný, je skvělý obchodník, ale souhlas, že Evropa je slabá. Trump chce udržet co nejdéle USA světovým četníkem a k tomu potřebuje odtrhnout Rusko od pomalu nastupující Číny na tuto pozici a to lze jen přes obchod, proto ten jeho odklon od nabubřelé Evropy.
@Frantisek Najman On nebude moci odtrhnout Rusko od Ciny. V Rusku vladne diktator Putin, v Cine diktator Si. Putin je vdecny diktatoru Ciny, jak mu pomaha ve valce proti Ukrajine. Tak to se muze zmenit leda potom, co Putin zemre, nebo potom, co Si zemre. To uz jiste nebude Trump prezidentem. Trump je jeste starsi nez Putin a nez Si.
U jednání měli být...Buchert chlupaci a trpasličí politici. Myslím si že by vše šlo jak na dráze F1.
Nebyli nebudou nikdy..
Ale těch keců u toho.😭😭😭😂😂😂😂😂😂😂 Jo a ještě Macron....aby napravil ten guláš EU ....
Nebyli nebudou nikdy..
Ale těch keců u toho.😭😭😭😂😂😂😂😂😂😂 Jo a ještě Macron....aby napravil ten guláš EU ....
Nývlt na výletě... Opravdu se najde někdo, kdo věří tomu, že putin, který seděl v Moskvě s Macronem u dvacetimetrového stolu, poletí jednat do USA a bude chodit po otevřeném letišti? Samozřejmě, že se nic dohodnout nemůže, protože Nývlt o ničem rozhodovat nesmí. Šlo jen o to ukázat, že rusáci jsou už zase na červeném koberci...
@Uživatel_5734171
Oni na "červeném koberci" byli pořád, to jenom ve vlhkých snech ideologicky myslících protiruských jedinců se to mělo změnit. Nezměnilo a logicky nezmění. Velmoci se vždy dohodnou a o tom to v dnešním světě prakticky je.😎
Oni na "červeném koberci" byli pořád, to jenom ve vlhkých snech ideologicky myslících protiruských jedinců se to mělo změnit. Nezměnilo a logicky nezmění. Velmoci se vždy dohodnou a o tom to v dnešním světě prakticky je.😎
@Alois Rudý
udělám výjimku a ruskému trollovi odpovím. rusákům jde o to, aby se vrátili do světového obchodu a tam je USA nepustí, Červeného koberce se nenají. Trump rozhodně nemá v úmyslu vrátit rusákům trhy s ropou, odkud je vyštípal. V tomto "obchodu" jde o něco jiného. Takže Trump si hodlá s putinem porcovat Ukrajinu, ale na to musí být nejméně čtyři, s Čínou pět. Zatím jsou pořád jen dva...
udělám výjimku a ruskému trollovi odpovím. rusákům jde o to, aby se vrátili do světového obchodu a tam je USA nepustí, Červeného koberce se nenají. Trump rozhodně nemá v úmyslu vrátit rusákům trhy s ropou, odkud je vyštípal. V tomto "obchodu" jde o něco jiného. Takže Trump si hodlá s putinem porcovat Ukrajinu, ale na to musí být nejméně čtyři, s Čínou pět. Zatím jsou pořád jen dva...
@Uživatel_5734171 v tu samou chvíli byl Nývlt číslo 2 v Pekingu a ujišťoval Číňany že to, co se děje na Aljašce, je jen habaďůra. Že mohou být klidní. Že jsou jim stále věrní.
"Faktické ovládnutí dnešního území Hongkongu Brity potvrdila v roce 1841 Nankingská smlouva. Država se rozšířila v roce 1860, když Britové k Hongkongu připojili také poloostrov Kchou-lun. V roce 1898 podepsala Čína s Velkou Británií smlouvu o pronájmu těchto území na 99 let. Britové tu na ostrově a přilehlém pobřeží vybudovali přístav, který se brzy stal velkým městem."
V dané situaci by Evropa a skupina ochotných mohla tento příklad zopakovat. Ukrajina by mohla svoje východní území pronajat Britanii na 30 let a zbylé státy ochotných by mohly sjednat s Brritaní smlouvu o vzájemné pomoci. Tím by došlo k aktivaci článku 5 NATO. Evropa by ukázala, že není posera a převzala by iniciativu. Na Trampa se nedá vsadit ani zlámaná grešle.
V dané situaci by Evropa a skupina ochotných mohla tento příklad zopakovat. Ukrajina by mohla svoje východní území pronajat Britanii na 30 let a zbylé státy ochotných by mohly sjednat s Brritaní smlouvu o vzájemné pomoci. Tím by došlo k aktivaci článku 5 NATO. Evropa by ukázala, že není posera a převzala by iniciativu. Na Trampa se nedá vsadit ani zlámaná grešle.
Ukrajina těžce prohrává. Tak musí držet hubu a krok. Tak to vždy bylo, je a bude.
Němečtí náckové po válce taky nezažili "spravedlivý mír". Proč by to ukrajinští náckové měli mít jinak? Neměli si začínat, idioti.
Němečtí náckové po válce taky nezažili "spravedlivý mír". Proč by to ukrajinští náckové měli mít jinak? Neměli si začínat, idioti.
Nejlepší na tom je, že Brusel a většina zemí EU odmítla levné ruské zdroje a suroviny a vyklidila obrovský ruský trh, jenom k vůli nacistickému kvazistátu Okrajina, nejzkorumpovanějším na světě. Amerika toho pěkně využívá. Už při setkání představitelů a byznysmenů USA s Ruskými v Rijádu byla uzavřena hromada obchodních kontraktů. Spolupráce USA s Ruskem pokračuje, rozvíjí se a impotentní evropští šašci jen čumí. Ve Washingtonu a Moskvě si budou mnou ruce nad dobrými obchody a Evropě zůstane Okrajina, jako těžká koule u nohy, kde bude sypat prachy, jako do černé díry, kde všechno bude jako obvykle rozkradeno. A jak autor na konci článku napsal, některé země Evropy po podepsání mírové dohody budou chtít s Ruskem opět obchodovat. Okolnosti a volby donutí. Jenže otevřené dveře v Kremlu budou mít akorát Maďaři a Slováci, kteří to s tou nenávistí ke všemu ruskému tolik nepřeháněli. Snad potom naši bratři Slováci se za nás v Kremlu přimluví.
@lug70 Dej sem odkaz na to "při setkání představitelů a byznysmenů USA s Ruskými v Rijádu byla uzavřena hromada obchodních kontraktů."
Ani AI nic takového nenašla a logicky jen zfetovaný idiot by obchodoval přes sankce. Mám takový pocit, že nám lžeš.
Ani AI nic takového nenašla a logicky jen zfetovaný idiot by obchodoval přes sankce. Mám takový pocit, že nám lžeš.
@King I ty vole, další mamlas, který se bez umělé inteligence ani nevy***. Papír na utření řitě nějak oželí, ale bez AI mu to nejde. No jo, přemýšlet hlavou a hodně číst, to na některé dnešní pomalejší exoty, ale zato s přehnaně velkým sebevědomím, je přílišná námaha, že? To znám. S jedním takovým, který se u všeho furt oháněl AI, už tu úsměvné zkušenosti mám.
Hele, Vajgl se u Trumpa doma choval jako tchyně. Nechybělo moc a běhal tam jen v trenzlích. To samý na Ukrajině. On neumí žít doma sám, musí se někam *** a kecat všem do toho, jak by to u nich mělo vypadat. A Trump neumí vyhodit tchyni z baráku. Proto koukal jak vyoraná myš. Zelenský se aspoň snaží. Tchyně jsou svinstvo. Tchyně jsou ztělesněný zlo. Tchyně jsou squatterky. Vajgl má jasnou mentalitu tchyně.
@King I - ano, ano jak se říká u rozvodu: vina je na obou stranách, jak na manželce tak i na tchýni.
Článek podepisují.Tramp je idiot,a putler si sním vytřel *** a teď bude dělat přesně to co chce putler. On ani nechápe do čeho se dostal.Zelensky tuto jeho v podstatě imbecil ní hru musí odmítnout.
@Asatin Potvrzuješ pověst hlupáka a gaučového válečníka. Zároveň že ty jako gaučák vlastně nechceš mír.ale z gauče komandovat válku. Je to nejen zbabělé ale i podle.Když byl u moci Biden všichni včetně tebe jste ho považovali za správného usamanského presidenta. Podporoval UKRAJINU a o nějakých jednáních o míru nechtěl slyšet ani Biden,ani Zelenskyi ani EU prostě nikdo. Když přišel k moci Trump a rozhýbal všechno a snaží se opravdu docílit mír tak místo aby jste to ocenili,máte radost,že se mu to zatím nedaří.Jste falešní ,ale považujete se za demokraty,kteří bojují údajně za správnou věc a spravedlnost. Je z tebe i dalších podobných na blití.
A jak by to ukončení konfliktu Eusoudruzi mělo bez účasti Putina probíhat? Když si myslíte že ho k tomu nepotřebujete, tak proč už jste to nevyřešili?
Kde je sakra Fištejn když ho člověk nejvíc potřebuje? .... nutně hledám někoho kdo mi vysvětlí jak geniálně to jeho oblíbenec navzdory pokrokářským šílencům zase zvládnul ....
Jak vyplývá z článku, našemu příteli USA a našemu Slovanskému bratru Rusku se postupně daří zastavit válečné choutky Ukrajiny a snad se brzy podaří obnovit na území Ukrajiny mír. Je jasné, že Zelenský bude do mírového procesu házet vidle, protože mír pro něj znamená odchod z funkce prezidenta a pravděpodobně soud. Jinak vítejme nový svět ve kterém není místo pro slabošskou EU. Vraťte nám Evropu.😎
zatím se potřebuju zbavit jen tchyně.
/
Dobre napsano!