Filmy a seriály

Zpět na článek

Myslíte si, že válka na Ukrajině je podvod? Velký vlastenecký výlet vzal příznivce Putina do centra válečného konfliktu

20 komentářů

Jirka Jirutka
Kdyby se mě někdo zeptal, co si myslím o válce na ukrajině, neodpověděl bych. Měl bych strach, že budu trestně stíhaný. Protože myslet si můžu cokoliv, to trestné není, ale vyjádřit svůj názor veřejně už trestné být může.
Pavel Nyklíček
Dění v rusku jsem sledoval už v mládí, kde prarodiče či rodiče něco o rusku věděli.
A za zákonitě museli vědět, protože do ruska jezdili.
Pokud bych měl stavět své znalosti a zkušenosti na lidech, kteří z přibuzenstva v rusku i bojovali a rád jsem dědu poslouchal, když vyprávěl masakry, tak nemam dodnes pochyb, že rusko se nezměnilo.
Pokud by v rusku byl jiný vládce byla by to možná ta nejbohatší země světa. Bohužel tamní vládci vzešli jen z krve.
Západ jako klasický kapitalismus musí expandovat, aby přežil a je docela možné, že se mu to podaří a uvolní se po válce prostor na znovuziskaní kolonii o které šlo po staletí.
Nejšikovnějši je ale Čína.
Anatolij Vasil
Ukrajina si za to může sama.Teto válce předbíhal sled událostí,na které nereflektovala nejen Ukrajina.
PEtr Tobes
@Anatolij Vasil oblibena a naprosto vylhana mantra zdejsich puti­nofi­lu..­.ukraj­na si tam ty tanky, vojaky a rakety asi pozvala ze..tak urcite, nasr..!!
Anatolij Vasil
@PEtr Tobes Ty neumíš číst česky??? Té válce předbíhal sled událostí!!!
PEtr Tobes
@Anatolij Vasil ano, to jiste, treba rozpoutani valky russkem na donbase v roce 2014, sice nepriznane do unora 2022, ale bylo to nepochybne tak. uz tato valka mela za cil destabiliizovat ukrajinu, kde vetsina se chtela priklonit k zapadu a valka jako reakce ruska na tento fakt je zlocin, to nelze okecat nicim..ted uz to chapou i mnozi na vychode, ze russak je zlo..
Bubák Bubák
@PEtr Tobes řekni mi co by dělaly USA, kdyby například Mexiko povolilo na svém území základny třeba Číny. Srovnali by ho ze zemí a odůvodnily, ze je to v rámci bezpečnosti USA. Když to samé udělala RF, tak jsou agresivní.
Alois Rudý
Události mají začátek, kdy válka je až následek těchto událostí. Konflikt fakticky nastal po převratu na Majdanu v roce 2014, podporovaném a vyvolaném "západem" a následném dlouholetém dělostřeleckém odstřelování civilních měst na ruskojazyčném Donbasu ukrajinskými polovojenskými hordami (Azov a pod.). Rusko řadu let žádalo o zastavení této války bez výsledku. Takže následně Rusko zasáhlo na ochranu ruskojazyčného obyvatelstva. Je nesprávné situaci poměřovat pouze jednostrannou ideologií a zamlčovat souvislosti jako je to v článku. Pozor na lidi, oni nejsou hloupí, oni vědí.😎
epr3
@Alois Rudý Přesně tak. O pravých důvodech války se u nás ale i v celé Evropě důsledně mlčí. Počítám, že propagandistický štáb, který natočil tento film, medaile od Pávka neminou....
Michal Kruta
@Alois Rudý a nebylo to náhodou tak, že ukrajinci nechtěli proruského prezidenta a chtěli prozápadního a proto Majdan? A nelíbilo se to Putinovi a proto rozdmýchával na východě Ukrajiny potyčky a “nechránil” ubohé rusky mluvící spoluobčany? Bacha, abychom nepřišly o Karlovy Vary😀
Anatolij Vasil
@Michal Kruta Nejdříve si o tom něco zjistí,jinak tu budeš za hlupáka.A dá se toho dohledat fakt dost,když někdo chce hledat.
Bubák Bubák
@Michal Kruta už mnohokrát jsem četl, ze ta nebo ona vojenská akce je v zájmu bezpečnosti USA, také Izraele, když totéž udělá RF ( a to čekala a jednala 8 let, byly i podepsány smlouvy v Minsku) tak je agresivní. Hlavně demokraticky měřit všem stejným metrem.
Uživatel_135131
@Alois Rudý A jakým právem má co Rusák zasahovat v cizí zemi? AAsi stejným, jako Hitler zasáhl v českém pohraničí v r. 1938, naprosto stejný postup. A mají třeba Rusáci právo zasáhnout u nás, když budou mít pocit, že v Karlových Varech ubližujeme jejich soukmenovcům?
PEtr Tobes
@Uživatel_135131 je to presne tak, ale jak vidno, zdejsi kolaboranti si svoji podporu nepritele vzdycky "nejak omluvi"...jsou to dusevni mrzaci
Bubák Bubák
@Uživatel_135131 a jakým právem může USA, nebo Izrael zasahovat v cizí zemi?
Homerweb
Je neuvěřitelné, kolik morálně pokřivených spoluobčanů, kteří podporují Putinův režim mezi námi žije. A jsem si celkem jistý, že toto s jimi stejně nehne. Jsou to padlí v informační válce. A tolik peněz, abychom je všechny odvezli do Charkova, podívat se na vybombardovanou dětskou onkologii, bohužel nemáme.
Alois Rudý
@Homerweb ...možná, že do Gazy by to bylo levnější a i těch následků bombardování je tam více.😑
epr3
@Homerweb Je ještě neuvěřitelnější, kolik lidí je tak jednoduchých, že věří tomu, že válka začala 24.2.2022 jenom proto, že se Putinovi chtělo. Ta dětská onkologie byla s největší pravděpodobností vybombardována proto, protože tam OSU měly svůj vojenský štáb. Jenže to propagandistům s kamerou ukazovat nebudou. Propagandu ukra umí a schovávat se za civily také.
PEtr Tobes
@epr3 a ono se mu snad nechtelo??? to je fakt vtipne jak sveho guru porad omlouvas - chtel to on, a valci uz od roku 2014, a to bezduvodne, resp jeho duvody pro valku jsou naprosto bizarni a silene..ale nic neroste do nebe
Anatolij Vasil
@Homerweb Ty jsi fakt ďábel­.Vybom­bardo­vana dětská onkologie??Já myslela že tam meli vojenský štáb.Chce to jenom chtít a pravdu zjistíš.A ne že si přečteme pitomosti provládních médií a pak ty pitomosti zde opakujete.